A Miniszterelnökség kabinetügyek koordinációjáért felelős helyettes államtitkára szerint nem csak gazdasági, de fontos családpolitikai célt is szolgál a Könnyű közmű elnevezésű program.

Bartal Tamás az M1 péntek reggeli műsorában elmondta:

a közművekkel kapcsolatos ügyintézések könnyítése, valamint egyes eljárások ingyenessé tétele és gyorsítása a cégek mellett a családok támogatását is célozza, új lakás építésénél vagy felújításnál a program megfelelő segítséget nyújt.

Kifejtette, hogy az egyszerűsített gázkészülékcsere-programban nem kell engedélyeztetni a kisebb változtatásokat, és a csere után ellenőrt sem kell hívni, a szerelő vállalja, hogy a szabályoknak megfelelően köti be a készüléket. Ezzel hónapokkal lehet lerövidíteni az eljárást – hangsúlyozta.

Kitért arra is, hogy nem lesz többé gáztömörség-vizsgálat, amiről "senki nem tudja", hogy mit jelent. Eddig elmondása szerint csak arra volt jó, hogy a nem megfelelő gáztömörségre hivatkozva a szolgáltató lezárja a gázvezetéket, vagy felújítást írjon elő.

Bartal Tamás elmondta még, hogy az ellenőrzések ezentúl ingyenesek lesznek, valamint legfeljebb három havi résszámlát lehet egyszerre kiállítani, de ezek fizetési határideje nem eshet egy napra.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.