Megállapodott a Tesco a szakszervezetekkel pénteken a béremelésről és a létszámbővítésról.

A Tesco, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete (KDFSZ) és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete (KASZ) közös közleményben ismertették, hogy a megállapodás a munkavállalók érdekeit és a hosszú távú, fenntartható fejlődést egyaránt szem előtt tartja, tartalmazza a bérnövekedéssel valamint a munkaerővel és a toborzással kapcsolatos feladatokat.

A Tesco a megállapodás szerint 2017. szeptember elsejétől – visszamenőleg – bruttó 179 000 forintra emeli a havi bérminimumot.

Minden teljes munkaidős, áruházi, valamint raktári munkatárs fizetése a cafeteriával legalább bruttó 191 000 forint lesz, ami kiegészülhet pótlékokkal és egyéb bérkiegészítéssel. Egy budapesti zöldségáru-feltöltő bére így jellemzően meghaladja majd a bruttó 220 ezer forintot

- írták.

Megállapodás született arról is, hogy mely területeken vesznek fel több száz munkatársat, illetve melyek azok a területek, ahol hatékonyabb munkaszervezéssel jelentősen csökkenthető a munkavállalók terhelése.

A felek egy keretrendszert dolgoznak ki, a korábbinál hatékonyabb, kölcsönösen előnyös együttműködés érdekében

- írták.

Forrás: MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

F_Viktor
Nagyon gyorsan megbukott a fityesz hazugsaggyarto mediaja, miszerint a Tesco eladja kozep europai uzlethalozatat.

A magyar multik, mint a cba, coop mikor lesz kesz a beremelesre, meddig csaljak az adokat, jarulekokat, meddig zsigerelik ki dolgozoikat?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
F_Viktor
Nagyon gyorsan megbukott a fityesz hazugsaggyarto mediaja, miszerint a Tesco eladja kozep europai uzlethalozatat.

A magyar multik, mint a cba, coop mikor lesz kesz a beremelesre, meddig csaljak az adokat, jarulekokat, meddig zsigerelik ki dolgozoikat?
emerencia
Gratulálok a Tescósoknak és a szakszervezeteknek. Most már csak az @F_Viktor: által említett élelmiszerláncoknál kellene hasonló feltételeket kiharcolni majd jöhetnek a magyar és külföldi tulajdonban lévő non food láncok ahol +terhelésként még a vevőkkel is foglalkozni kell. Az esetleges tulajdonos változások és azok hatásai a munkavállalókra pedig a választások utáni években lesznek aktuálisak.
Equus1
@emerencia: helyes... az egészet meg a vevők fogják megfizetni
papa.49
@Equus1: Örülök, hogy talán marad a Tesco, de abban igazad van ezt mi a vásárlók fogjuk megfizetni !!!
Desischado
@Horizont: Együttérzek veletek, sajnos, ezt én is megtapasztaltam nemegyszer. Remélem, talál a fiad munkát, a kis unokához meg szívből gratulálok!
division
Szóval 220 ezerrel számolva mondjuk 2 gyerekkel 146 ezer lehet a nettó bér. Többször említettem már hogy jól keresnek a pedagógusok, de azt hiszem vissza kell szívnom, egy árufeltöltő lassan alig kap majd kevesebbet. Csak gratulálni tudok ehhez.
emerencia
@Horizont: A kereskedelemben nagyon sok mindent nem lehet eltitkolni. Akinek van némi intelligenciája idővel rálát rengeteg anomáliára még az alján lévő pozíciókból is. A régi alkalmazottak sok mindent láttak már az évek folyamán és ha mégis becsületesek maradtak és nem tartoznak valamely kirobbanthatatlan vezető holdudvarához, akkor sajnos jó eséllyel tőlük fognak megszabadulni, ha ritkítani kell a létszámot. Sajnálom a fiadat és reménykedem, hogy fog tudni megfelelő állást találni. Budapesten rengeteg láncnak van központja, ahol a sok protekciós rokon, haver mellé elkel egy-egy gyakorlott kolléga. Beszéltem néhány még a sztrájk előtt felmondott Teszkóssal, szerintük majd a jövő év elején, mikor már csitul a médiafigyelem szépen, lassan fogják kirugdosni a többieket a szakszervezet pedig szokás szerint nem fog kiállni értük. Az ő sorsuknak már nem lesz hírértéke...
division
@Horizont: Én is így gondoltam csak rosszul fejeztem ki magam. A fiadnak meg sok szerencsét a továbbiakban.
1magyar
@Horizont: Majd felvesznek a fiad helyett egy migránst a kvótázás kötelező lesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.