Az LMP szerint az atomenergia hazai használatáról csak a magyar emberek dönthetnek, ezért a párt a tervezett "Paks III." projekt kapcsán is népszavazási kérdéseket nyújtott be pénteken – közölte Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja.

Az LMP népszavazást kezdeményez Paks III. ügyében
Illusztráció: Pixabay

A Nemzeti Választási Bizottságnak át kell engednie a kérdéseket, miután ezek még biztosan nem tartoznak nemzetközi szerződése hatálya alá – vélekedett közleményében az ellenzéki politikus.

Néhány napja Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter "elismerte", hogy egy évet csúszhat a Paks II. projekt megkezdése. Ezzel a kormány bizonyította, hogy nemcsak a több ezer milliárd forintos beruházásra, de még a beruházás előkészítésére is alkalmatlan. "Ráadásul az évszázad üzletének csúfolt orosz-magyar atompaktum miatt a csúszásból következő minden anyagi felelősség a magyar felet terheli" – áll Ungár Péter közleményében.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
A felelősségről csak annyit, hogy Orbán mindenki meglepetésére titokban hozta haza Paks2-t. Majd stílusosan az arról szóló parlamenti szavazásra el sem ment. Nem vállal ez semmiért felelősséget.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@colibri: Hulyesegre hivatkoznak. Arra kellett volna inkabb kielezni a per targyat, hogy iszonyuan nagy a balesetveszely, es a radioaktiv felho nem ismeri a nemzeti hatarokat.Mint ahogy Csernobilnal sem tette...
A gazdasagossaghoz speciel az osztrakoknak se meg a szlovakoknak, cseheknek sincs semmi koze, az kizarolag magyar koltsegvetesi belugy. Nem ok fizetik a veszteseget, hanem a kis magyar adofizeto. Szegenyek...:o(((((
karma1
@human: De a parlamenti vita elott meg mindent letitkositott 30 evre. Igy tiszta az ugy...:o(((( Mocskos tetu...
reagens
@karma1: Miért beszélsz zöldséget? Mikor volt baleset Pakson? A Franciák tele vannak atomerőművel. Ott nem rinyálnak, csak mi rettegjünk. Ez kapitális ostobaság! Ja és nincs törésvonal, tehát földrengés veszély sincs. Van egy indokod erre a nulla tartalmú veszélyre?
karma1
@reagens: hirmagazin.sulinet.hu/hu/tudomany/foldrengessorozat-magyarorszagon
Berhida kornyeken...

hvg.hu/gazdasag/20120411_paksi_atombaleset_2003_Perger_Energiaklub

Paksi elhallgatott atombaleset...
A gugli meg a sajat emlekezet a baratod... Mar akinek van...
Olyan tipusu atomreaktor meg sehol sem dolgozik a vilagon, amit a Roszatom eladott ennek a csuti potrohos mini -Teller Edenek, amit Oroszorszagban epitenek most, annak az epiteseben is rengeteg problema van.
Es te is tudod, hogy nemcsak az epitesrol es mukodesrol van szo, hanem a kiegett futoelemek tarolasarol is.
Az elso variacioban 25 evig Oroszorszag vallalta volna a kiegett futoelemek tarolasat, masodszorra ezt mar kihagyta. Oldjuk meg magunk.
Milyen technologia es foleg hol ? gondoskodik arrol, hogy ezek a futoelemek biztonsagosan legyenek tarolva, Europa kellos kozepen, a legnagyobb ivoviz/thermalvizkeszlettel rendelkezo korzetben?
Okostojas...
reagens
@karma1: Okostojás!
Honnanveszed, hogy az Oroszok nem tudnak olyan atomerőművet építeni, minta Franciák, vagy az USA? USA-ban is volt reaktor leolvasás. Nem is kicsi! Berhidán meg olyan földrengések vannak, mint a lepkefing. Inkább Fukusimán rugóznál, ha ilyen tájékozott vagy! :-)))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.