Ösztöndíjat hirdetett az Állami Egészségügyi Ellátó Központ az ápolás mesterszakos hallgatóknak, az összeg akár 640 ezer forint is lehet egy félévre.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ ösztöndíjpályázatot hirdetett ápolás mesterképzési szakos hallgatóknak, az első félévben akár 640 ezer forintot is jelentő ösztöndíjra október 25-éig lehet pályázni – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága az MTI-vel szombaton.

Akár 640 ezres ösztöndíjat kaphatnak az ápolás mesterszakosok

Fotó: pixabay.com CCO

Az ápolás mesterképzési szakos hallgatók Michalicza-ösztöndíjával a felsőfokú végzettségű ápolókat és mentőtiszteket támogatja a mesterfokozat és az okleveles ápoló szakképzettség megszerzésében – írták. Az a cél, hogy elősegítsék ezzel a magasan képzett, hivatástudattal és megfelelő gyakorlati tapasztalattal rendelkező, egyetemi végzettségű ápolók utánpótlásának biztosítását, valamint motiválják őket a hivatásuk szerinti tartós elhelyezkedésre.

Az ösztöndíj mértéke a képzés első félévében 640 ezer forint, a második félévétől kezdve pedig 320 ezer és 640 ezer forint közötti összeg lehet félévente. Az ösztöndíj legfeljebb három féléven keresztül folyósítható. Annak, aki vállalja, hogy ágazati hiányterületen, közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatónál létesít jogviszonyt, a megállapított ösztöndíj összegének kétszerese folyósítandó. A pályázatot az erre a célra készült pályázati adatlap elektronikus kitöltésével október 25-éig kell benyújtani.

A pályázattal kapcsolatosan további részleteket a www.enkk.hu honlapon találhatnak az érdeklődők.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wagabund
..."Akár 640 ezres ösztöndíjat kaphatnak az ápolás mesterszakosok"...

akár...

ez a rövid szó a kedvencem...a magyar nyel igazi gyöngyszeme. ez többet ér minden apróbetűs kifogásnál...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kisrigó
@BALKÁN KOBRA: Elég megtévesztő a cím: 640000 ft, ja hogy félévre, meg erre meg arra a félévre, no meg KAPHATNAK!! Miért nem írják le világosan, ez már megint a cumi, nem képesek becsületesen játszani! Nagyon nem mindegy, hogy "teli gatya vagy téli gatya" ugyebár!
tudode
Mézes madzag ki tudja meddig!!! Feltételes módban!!!
.
Oszt' Vót' Nem lesz!!!
cikicakk55
Meg a jó Édesanyátokat. Fiam a szakápolóira hajt.Nyáron,illetve május végén végezte el a gyakorló ápolói végzettséget igazoló képzést.2 éves iskola,egészségügyi Szakközépiskolai érettségi után.2.osztályba indult,mikor a kormány eldöntötte a hiányszakmák támogatását,így a fiam is másodikban szeptembertől kapott 20.000 ft + juttatást.Előtte volt az ösztöndíj,vagy munkadíj,foglalmam sincs mi a neve,( még a gyerek sem nagyon tudja) 13.000 ft/ho. és kaptak mikor mennyi Erzsébet utalványt.Kifejezetten örültünk ennek a + pénznek,mert két nyugdíjból egy keresetnélküli iskolás gyereket,eltartani nagyon nehéz.Nálunk kettőnknek annyi a nyugdíja,mint az állam szerint az átlag nyugdíj.( 120.000 ft) Tehát kapta ezt a pénzt,ráadásul a második félévben ezt megemelték a duplájára,mert 4-esnél jobb lett a félévi átlaga. Heuréka! A gyerek tavalyi tanéve tulajdonképp nekünk szinte semmibe nem került,kivéve a hétvégéket. Nagyon ügyesen gazdálkodott a pénzével,mert a ruházkodástól kezdve, a kajáig a bérletekig minden Ő fizetett.Sőt egyszer még nekünk is feladott két csekket és nem fogadta el a pénzt,mikor oda akartuk adni.Levizsgázott 4-esre májusban és beiratkozott a szakápolóira,most szeptembertől. Mi kis naívak azt hittük,hogy a pénz továbbra is jár,hisz a szakápolóra meg nagyobb szükség van ( szerintünk) mint a gyakorló ápolókar.Kiderült,hogy ezt már nem támogatja az állam.Valamiért a szakápolók mer nem fontosak az államnak.Piszkosul nem értem,de ez biztos az én bajom. En 33 évig voltam ápolónő.Volt olyan,hogy segédápoló(nő),de azoknak semmilyen képesítésük nem volt.Az lehetett bár ki,akkor még felvettek akárkit aki beesett az utcáról.Persze ha kiderült,hogy akár a gyomra,akár a természete nem a kórházba való,akkor 3 hónap próbaidőt sem kellett letöltenie.Ezen kívül voltak a szakápolók,de Mi ugyan úgy csináltuk azt a munkát,amit állítólag most csak a gyakorló ápolóknak a kötelessége.Ágytálazás,fürdetés,etetés,szoba wc kiürítése, stb. Nem volt kérdés,hogy mi ugyan úgy ott vagyunk és ugyan...
wagabund
..."Akár 640 ezres ösztöndíjat kaphatnak az ápolás mesterszakosok"...

akár...

ez a rövid szó a kedvencem...a magyar nyel igazi gyöngyszeme. ez többet ér minden apróbetűs kifogásnál...
wagabund
@Mirabilis: sima ügy: dr. ápolómester.
cikicakk55
@Mirabilis: Na látod,ez az amit én sem értek.Nekem már az is magas,hogy mi az a gyakorló ápolónő és a szakápolói diploma közti különbség.Annyit tudok,hogy a gyakorlóin bizonyítványt kapott a gyerek,a szakápolóinál,meg egy kemény papírrt amire az van írva,hogy Diploma,mikor hol végezte el,hányassal.Bélyegző orvos,főnővér,igazgató aláírása. Már a gyakorló ápolói vizsga sem volt könnyű.Szerintem tudnak annyit mint a szakápolók,hisz a fiam szerint ugyan azt tanulják amit tavaly,csak most szakokat jobban.
Desischado
És akik ápolják napi 24 órában a beteg hozzátartozójukat, azoknak mi jár? A nagy semmi?
BALKÁN KOBRA
@kisrigó: ... koma-kóma, párbajban vérezni vagy vérbajban pározni, Gizike vagy Gőzeke...

Ez Magyarország ma! Eddig csak kavarták a sz@rt, most bepanírozza + kisüti!
kisrigó
@BALKÁN KOBRA: Sajnos, sokan meg is kajálnak mindent, amit kisütnek és jól becsomagolnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.