Egy idős nő unokájának adta ki magát L. Attila, aki a nőtől több százezer forintot csalt ki. A zsákmánynak nem sokáig örülhetett, mert jött a BRFK.

A BRFK közleménye szerint október 12-én 20 óra körül a 48 éves budapesti L. Attila egy idős asszony unokájának adta ki magát telefonon. A férfi azt állította, hogy közlekedési balesetet okozott és a helyszínről csak a kár megtérítése után engedik el. Elmondta, hogy a pénzért egy férfit fog küldeni, és ha a kárt nem fizeti meg, akkor bántani fogják. Ezután L. Attila elment az idős asszonyhoz, aki átadott neki 280 ezer forint készpénzt és különböző aranyékszereket.

Idős asszonytól szerzett pénzt az unokázós csaló – egyből elkapták

Idős asszonytól szerzett pénzt az unokázós csaló – egyből elkapták

Fotók: police.hu

A BRFK Betörési Osztály nyomozói a X. kerületi Pára utcában átvétel közben tetten érték és elfogták, előállították majd gyanúsítottként hallgatták ki a férfit.

L. Attila korábban is követett el hasonló bűncselekményt, idén szeptember 10-én szintén pénzt csalt ki egy idős asszonytól. Unokájának kiadva magát felhívta, majd baleset miatt pénzt kért. A telefonbeszélgetést követően az asszony a megbeszélt helyen átadott neki 190 ezer forint és 240 dollár készpénzt, valamint ékszereket.

A BRFK III. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói eljárást indítottak csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt L. Attilával szemben és őrizetbe vétele mellett előzetes letartóztatását is indítványozták.​

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.