A Fidesz 2018-as hatalmon maradását szolgálják azok az “ellenzéki pártok”, akik azzal hülyítenek minket, hogy ők majd külön fogják legyőzni Orbán rendszerét – véli a neves szociológus, akit 2012-ben politikai okokból bocsátottak el állásából. Krémer Ferenc írását változtatás nélkül közöljük.

Forrás: nyugatifeny.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Tehat megsem azok a hulyek, akik azt allitjak, hogy aki ragaszkodik az onallo indulashoz, megmeretteteshez (LMP, Momentum) az a NER es a fidesz szekeret tolja!

Aki hajlando a jozan esszel es a matematikaval szembemenni, az enyhenszolva is arulo...De mindenkeppen fidesz-hivo... (A be'renc szo ide sokkal jobban illene, de az annyira elcsepelt a komenistak altal...:o))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Tehat megsem azok a hulyek, akik azt allitjak, hogy aki ragaszkodik az onallo indulashoz, megmeretteteshez (LMP, Momentum) az a NER es a fidesz szekeret tolja!

Aki hajlando a jozan esszel es a matematikaval szembemenni, az enyhenszolva is arulo...De mindenkeppen fidesz-hivo... (A be'renc szo ide sokkal jobban illene, de az annyira elcsepelt a komenistak altal...:o))
Béla333
Krémer Ferenc azt az apróságot felejti el megemlíteni, hogy az MSZP és a Gyurcsány vezette DK ugyanúgy részt vett a Fidesszel közösen az ország lerablásában, így a mutyi/maffia csapat részei ők is. Velük hogyan lehetne bármilyen szövetség a mutyicsapat másik fele ellen?

Egyébként meg a cikk már rég idejemúlt: azóta már nem csak az LMP és a Momentum nem vesz részt az október 23-i összeborulásban, hanem már mindenki lemondta, csak Gulyás Gergelyék maradtak! (Mellesleg, így már lehet, hogy én is elmegyek a tüntetésre!)
Clavigo
Nyilvánvaló ,,hogy a csicska lmp. ,,jól teljesít,,az összefogás szétqrása érdekében..Orbán elvtárs teljes megelégedésére.
Béla333
Nyilvánvaló, hogy a maffiatag Gyurcsány féle DK és az anyapártjuk, ahonnan mindannyian jöttek az MSZP a pártpénztárosokon keresztül az Orbán féle Fidesszel elosztott lopott pénzek miatt nem érdekeltek az ország megtisztulásában.
Nekik bőven jó az, hogy a Fidesz és az MSZP/DK váltogatja egymást a hatalomban és vidáman rajtunk röhögve lophatják szét az országot, ahogyan eddig is tették!
A lényeg, hogy senki ne kerülhessen olyan helyzetbe, hogy a közös bűncselekmények aktáit leporolhassák!
Ezért mocskolják ilyen vehemensen az LMP-t ezen az oldalon és a Jobbikot azon az oldalon!
justhpeter
Sajnos az ellenzék úgy ahogy van nevetséges.
Az mszp éppen most darálja le magát, mert odáig sem képes eljutni, hogy 2018 az utolsó esélye, mert utána már tisztességes halálra sem számíthat.
A DK folyton rájátszik a saját szerencsétlenségére és úgy tesz, mintha a támogatottsága régen túllépte volna a 15%-ot. Itt érzem a legjobban, hogy csak a káderek parlamentben maradása a cél.
Az LMP és a momentum is rosszul áll a matematikával, hiszen az egyedüli indulás és a mostani mögöttük álló "tömegbázis" számossága kettőjüket összeadva is kevés.
ha pedig ez igaz, Orbán hátradőlhet és már csak a nyomor okozta felfordulással kell számolnia, az pedig biztosan nem lesz "törvényes".
Béla333
@justhpeter: 12.04
Csakhogy nekünk szavazóknak nem matekozni kell! Matekoztunk már eleget az elmúlt évtizedekben, hogy csak azért szavaztunk az egyikre, hogy ne a másik legyen! Ezért is tartunk itt, ahol!
Nekünk választóknak arra az alakulatra kell(ene) szavazni, akinek az elképzelése, a programja a legszimpatikusabb a számunkra.
Ha megint azért akarunk az egyikre vagy a másikra szavazni, hogy majd mi jól eldöntjük, hogy ki kivel és miért, akkor ugyanazt a hülyeséget követjük el, mint az eddigi szavazáskor mindig!
Itt az idő felnőni!
bencemacska
@karma1: ma, 10:56
Egyre többször kell a Wikipédiához fordulnom a múlt visszaidézése miatt. Mindig azt hiszem rosszul emlékezem. Annyira borzasztó, amit újabban egyesektől/ről hallok!
Az megnyugtató, hogy én emlékszem jól, még működik a memóriám, de a tények, hogy egyesek honnan - hova jutottak, elborzasztó.
Manhattan
@karma1: Az LMP semmivel sem különb a Fidesznél. Ők is lopnak! Ők a változás reményét lopják el tőlünk. (
Clavigo
@Béla333: Sifffer még nem perelt be senkit a fitymaszból ?? Esetleg a strómanok közül valakit ?? Ja::? Csak Gyurcsányra volt megbízása ?? A fitymasz-bulik már nem basszák a kényes izlését ?? Minden esetre ,,Bélám,,,tisztelem a kitartásod,,ahogy itt küzdesz az Orbán-konda,,lmp-tagozatáért,,,mint malac a jégen...
reagens
Semmi meglepő. Kell a zsíros képviselői juttatás! Ez az ellenzék! Karrierista megalkuvók!
Béla333
@Manhattan: 12.57
Egy túrót!
Aki lop(ott), az az MSZP, a DK-ban politizáló szélhámosok és a Fideszesek. Ráadásul maffia szerűen, azért juttatva a másik csapatnak is, hogy ne beszéljenek, ne verjék nagydobra a bűncselekményeket. Ezekben az esetekben (parkolótársaságok közös Fidesz-MSZP lenyúlásai, Gripen kenőpénzek, Margit-híd felújítása aranyárban, autópályák felülszámlázásai és az egyik legújabb: a 4-es metró közös korrupciós ügyei!) az agyonhallgatás megy.
Azokra tüzelnek a bűnözők, akik egyáltalán szóba hozzák a bűncselekményeiket!
Ezzel a mindkét oldali maffia csapattal szemben éppen az LMP az, amelyik azt a reményt adja, hogy lehet ez még másképpen is!
Azért megy a mocskolódás a DK-s fanatikusok részéről rájuk, bármit is tesznek vagy mondanak, mert félnek attól, hogy ha nyilvánosságra hozná a Szél kormány az elműlt évtizedek politikusi bűncselekményeit, akkor (az elévülés miatt) lehet hogy börtönbe nem kellene menniük, de hogy sohasem tudnák rábírni a választókat arra, hogy újra bízzanak bennük, az biztos!
Ezért veszélyes, ezért mocskolják a DK-sok az LMP-t, ahol csak bírják!
Mocskos, bűnpártoló, szemét banda, akik részt vettek ebben az évtizedes bűncselekmény sorozatban!
Béla333
@Clavigo: 13.20
Schiffer már csak egy mezei párttag!
Hadházy éppen a múlt héten perelte be Orbánt és az elmúlt vagy 90 korrupció infó alapján is számos feljelentést tettek!
De talán nézzük meg ugyanezt Gyurcsány esetében: ő még aktív politikus, ugye!
Ő mikor jelentette fel Orbánt?
Ja? Semikor?
És még nektek van képetek pofázni az LMP-re?
Clavigo
@Béla333: Siffer mezei párttag...:) :) :) :) Ezt neked mikor mesélték be ? Tegnap ?
Béla333
@Clavigo: 13.37
Tehát: Gyurcsány vagy bárki a DK részéről mikor jelentette fel Orbánt?
Vagy az már téged egyáltalán nem érdekel, csak az LMP?
Clavigo
@Béla333: Siffer ,Orbán kottájából játszik,,,ha idézhetem a nagy klasszikusokat..:) :) Minden esetre otthon van a koncepciós perekben,,,orbán útmutatásai alapján.
Béla333
@Clavigo: 13.44
Az LMP már bizonyított: a korrupció infóval és a folyamatos orruk alá dörgöléssel mutatják be a Fidesz rendszer korruptságát, feljelentéseket tesznek, stb.
Mégegyszer kérdezem: mutasd már be, hogy a DK/Gyurcsány mit tett a Fideszes korrupció ellen? tettek-e feljelentést, tártak-e elénk bizonyítékokat a lenyúlásokra?
Nagyon átlátszó a próbálkozásod, hogy csak az LMP-t akarod mocskolni, amikor a DK/Gyurcsány meg semmit sem tett a Fideszesek ellen, csak szövegelt róla!
Mi van Gyurcsány bizonyítékával, banki papírjaival, amivel Orbánt börtönbe akarta juttatni?
Semmi? Milyen érdekes!
Pálinkás Pál
@Béla333: Te pont olyan agyhalott vagy mint a fidesznyikek...Az LMP-nek jó esetben esélye van a Parlamentben maradásra,másra nem,de ez arra pont elég hogy elszipkázzon szavazókat hogy ne lehessen orbánt leváltani!!Másik,,a Bernikéd is tolja a magyarul is beszélő románok szekerét...ez nagy öngól volt...Elvből nem szavazok olyanra aki ezt teszi!!!
bencemacska
"Bolond lukból bolond szél fú"- mondotta volt a nagy "vezír".
És most kénytelen vagyok igazat adni neki!-:)))
Béla333
@Pálinkás Pál: 14.01
"...a Bernikéd is tolja a magyarul is beszélő románok szekerét."

Ők ugye az erdélyi magyarok és a Székelyek! Mi a gondod ezzel?
Béla333
Az elmúlt évtizedek politikusi bűnözőit el kell zargatni.
Ameddig ezt nem tesszük meg, csak folytatódni fog az ország lerablása, kifosztása és e miatt az folyamatos lecsúszásunk!
Ez nem kérés, vagy pláne nem fenyegetés, ez egyszerűen csak ténykérdés!
Mindenki átgondolhatja, hogy meddig tűrjük ezt még!
Béla333
@Horizont: 14.25
Most az LMP-ről beszélünk igaz?
Hol tolt az LMP több milliárd Forintot az erdélyi magyarokhoz?
2018-ban ha tetszik, ha nem a kettős állampolgárok is szavazni fognak!
Miért gond az, ha Szél Bernadett meglátogatja őket (is!)?
Nekem semmi gondom nincs azzal, hogy nem Istenítitek Schiffert, csak éppen azért még mocskolni sem kellene! Ellenben éppen ti (te) Istenítitek a Ferit és a fanatikus mocskolódó szavazóit! Mondtam! Folytathatjuk 2018-ig is!
Béla333
@Horizont: 14.42
Igen! Szél Bernadett Erdélyben is járt és még menni is fog!
Nem a magyar választók helyett, hanem velük is törődik!
Nem látok ebben semmi kivetnivalót.
Még mindig jobb, mint amikor pl. az általatok tisztelt és szeretett Gyurcsány valami zavaros és bizonytalan okból a magyar állam pénzét fektette be Szingapúrba!
Ez jobb dolog?
Érdekes, hogy az ilyen ügyletek nem zavarnak?
Pálinkás Pál
@Béla333: Soroljam??? Szavazati jog...könnyített állampolgárság szavazatokért...kidobott pénz kategóriába tartozó támogatások nekik...Majd akkor pofázzanak bele az életembe,ha ide adóznak,és itt nyögig a szavazásuk következményeit!!!Szél Bernadett egy nöi "orbán"!!!
Béla333
@Pálinkás Pál: 15.01
"..könnyített állampolgárság szavazatokért" Mikor ígért ilyet az LMP?
"...kidobott pénz kategóriába tartozó támogatások nekik." Mikor és mit ígért az LMP?

Tényleg kíváncsi lennék rá, ezt még nem hallottam!
Tehát: Az LMP ilyen ígéreteit tedd már ide légyszíves!
Pálinkás Pál
@Béla333: Te most csinálod a hülyét,vagy ilyen vagy alapból???"Ők ugye az erdélyi magyarok és a Székelyek! Mi a gondod ezzel? " ,ezt te kérdezted tőlem,én válaszoltam!! Meg ha jól emlékszem alig pár napja tolta a nagysasszony a dumát a székely autonómiárol,igaz??
Béla333
@Pálinkás Pál: 15.19
A székely autonómia, meg amiket te felsoroltál, hogy az LMP így meg úgy, amit nem idéztél ide, bár kértem az különböző dolog!
Ugyen vagy olyan okos, hogy ne kelljen neked részletesen elmesélni, hogy mi a különbség egy székely autonómia és a "..könnyített állampolgárság szavazatokért" valamint ""...kidobott pénz kategóriába tartozó támogatások nekik." között!
Tehát beidéznéd, hogy hol ígért az LMP könnyített állampolgárságot szavazatokért?
Béla333
Egyébként meg szerintem nem is az a lényeges, hogy Szél Bernadett járt-e Erdélybe, hanem sokkal inkább az a lényeg, hogy hol van ez az irgalmatlan mennyiségű pénz:

"A teljes államadósság két és félszeresét tüntették el
Magyarországról a nyolcvanas évek óta 242 milliárd dollárnyi magántőkét menekítettek ki a világ különböző adóparadicsomaiba, amivel hazánk a világon a 12. legtöbb pénzt vesztett állam, megelőzve nálunk sokkal nagyobb és korruptabb hírben álló országokat, például Ukrajnát, Törökországot és Kazahsztánt – állítja a nemzetközi jelentés. A kutatást vezető közgazdász, John Christensen szerint szinte példátlan, hogy egy ország a teljes államadósságának két és félszeresét külföldre engedje úgy, hogy abból semmiféle bevétele nem származik. A megdöbbentő adatok arra utalnak, hogy az elmúlt 30 év sorozatos külföldi hitelfelvételei és megszorításai jórészt értelmetlenül történtek."
"Ebből a szempontból új megvilágításba kerülhet a magyar adósságválság: valóban nem lett volna szükség IMF-re és uniós mentőövre – de Bokros-, Gyurcsány- és Orbán-csomagra sem –, ha a politikai elit az elmúlt 20-25 évben hatékonyan fellép az országkárosító jelenséggel szemben, nem pedig lepaktál vele és teljes mellszélességgel kiszolgálja azt. "
civilhetes.net/gazdasag/a-teljes-allamadossag-ket-es-felszereset-tuntettek-el

Ez a lényeg, a többi csak púder! Hol van a lóvé??!!
Pálinkás Pál
@Béla333: Nos...itt a jegyzőkönyv egy része..."Nemmel szavazott Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök, illetve az MSZP-s Molnár Csaba és Szanyi Tibor. Tartózkodott az MSZP-s Baracskai József, Oláh Lajos és Vitányi Iván, illetve az LMP-s Dorosz Dávid és Szabó Tímea. Lendvai Ildikó MSZP elnök csak a szavazás után érkezett meg az ülésterembe" A többi LMP-s bizony vidáman megszavazta az állampolgárságot,tájékozódj,mielőtt vitatkozni kezdesz velem!!!
papa.49
Egy biztos ez az ellenzék SOHA NEM FOGJA LEGYŐZNI A VÁLASZTÁSOKON A FÜTYISZT, csak együtt lett volna esélyük, de ugye a fütyisz ,,szalámizó,, taktikája megint bejött !!!
Béla333
@Pálinkás Pál: 15.31
Ide tennéd a cikk elérhetőségét is?
Csak úgy halkan jegyzem meg: Dorosz Dávid vagy Szabó Tímea vagy 5 éve nem LMP-s, ezért lenne jó látni, mi az ami most így kiverte nálad a biztosítékot!
Tehát: légyszives a cikk elérhetőségét tedd már ide!
Béla333
@papa.49: 15.33
Nem is kell ehhez a Fidesz: ütjük mi egymást a Fidesz nélkül is!
Szerintem a DK-sok rombolnak ahol tudnak, szerinted meg az LMP!
Ilyen egyszerű ez!
kereső
@Béla333: A dk 2011-ben alakult, ezen az alapon az lmp is részese volt/ részese a fidesz mutyijainak,hiszen 2008 óta ott van a politikában.
papa.49
@Béla333: Nincs ezen mit rugózni nem egyezik a véleményünk van ilyen, mert hála Istennek nem vagyunk egyformák !!!
Egyben viszont óriásit tévedsz én soha nem szavaztam, és nem is fogok szavazni a dk. és tudod miért mert nem látom bennük az igazi változást, én még várom azt a formációt amelyik ezt eltudja hozni, mert jelenleg ilyen nincs a palettán !!!
Béla333
@kereső: 15.41
És mondjuk Gyurcsánynak, Vadainak, Varjúnak, Molnárnak vagy éppen Gy.Német Erzsébetnek nem volt semmilyen politikai előélete, ezt akarod most előadni?
Amit MSZP-s korukban csináltak, tettek, az mind semmi?
Ugye nem...
Béla333
@papa.49: 15.43
Itt van, csak nem látod, de sebaj, várjál még vagy 20-40 évet!
papa.49
@Béla333: Csak nem a KEDVENCEIDRE gondoltál NE RÖHÖGTESS MÁR )))))))))))))))))))))
kereső
@Béla333: "szerintem" nem azzal van a gond,hogy Szél Bernadett Erdélybe látogatott, hanem azzal,hogy miért??! a fidesz dzsemborin vett részt Tusványoson! Nem tudom milyen becsipődésed van/dk.gyurcsány/,de azzal ,hogy őket támadod vélt-esetleges féligazságokkal még nem az lmp véded,hiszen az itt fórumozók nagy része által felsorolt tényekre nem tudsz elfogadható választ adni, arról nincs "szerintem"véleményed. Neked csak a dk-ról és gyurcsányról van.Hosszú ideje olvasom a fórumot- megjegyzem ,Te már a 168 óra fórumán is ezt csináltad- de, ennyi mocskot senki nem szórt egyetlen pártra és személyre mint Te.Te is levethetnéd a szemüveget/ a zöld hályog vakságot okoz.
Béla333
@Pálinkás Pál: 15.44
Köszönöm! Akkor már csak azt mond már meg légyszíves, hogy ha ilyen arányú volt a szavazás, akkor most miért az LMP-t ekézed ezért?:

"A parlament 344 igen, 3 nem szavazattal, 5 tartózkodás mellett fogadta el"
Béla333
@papa.49: 15.49
Hát kire másra? Nézz már körül a palettán!
kereső
@Béla333: Nem mondtam ilyet!, de Te szerinted "CSAK AZ LMP"! a szüz.
bencemacska
@Pálinkás Pál: ma, 15:31
Dorosz Dávid és Szabó Tímea csak volt LMP-s. Ma független (Párbeszéd!) képviselők!
dr. prédikátor
Remélem hogy ez a lömöpö még a parlament közelébe se jut. hasonlóan a momentum se.Ezek csak a szopkin szekerét tolják. ugyan olyan gecik lettek!!!
Béla333
@kereső: 15.51
Tudod mikor volt Szél Bernadett Tusványoson? Másfél éve!
Egyébként sem gondolom ezt olyan gondna, mint amilyennek itt gondolják néhányan. Elment vitázni!
A többieket is hívták, de ők nem mentek el, csak itthonról leszóltál Szélt!
Milyen tényeket sorolsz fel, amire szerinted nem tudok válaszolni? (Tényeket! Nem sejtéseket!)
Ha ilyen régóta olvasod a kommenteket, akkor mond: az nem tűnt fel neked, hogy a DK-s mocskoló brigád milyen hozzászólásokat enged meg magának?
Szerinted ezt szó nélkül kellene elviselni? Egy túróst!
Ha régóta olvasgatsz itt, akkor biztos olvastad már tőlem is:
Amilyen az Adjon Isten, olyan lesz a Fogadj Isten! Hát így!
Pálinkás Pál
@bencemacska: És...olvastad a vitánk témáját???
papa.49
@Béla333: Látom nem olvasod a hozzászólásokat, így meg semmi értelme a csevegésnek, hogy tisztába legyél velem, RÁJUK SE ÉRTED MÉG VÉLETLENÜL SEM !!!
Hogy miért azt megtartom magamnak, de valamit tudnod kell rólam sokkal jobban ismerem a politikusokat mit gondolnád rengeteget személyesen is, ezért ez a véleményem !!!
A másik oldala a dolognak, most össze kellett volna fogni az összes ellenzéknek a jobbik kivételével, és leverni ezt a lopós bandát, olyanokból alakítani kormányt akik értenek is a gazdasághoz, meg a joghoz pár hónap múlva kiírni egy választást amin végre választhatott volna az ország ebből is kitáncikált az lmp. vajon miért ???
Tudom az okot de nem teszem itt közzé !!!
Pálinkás Pál
@Béla333: Nem csak az LMP-t ekézem,már sokszor leírtam itt a Propin,ma Magyarországon nincs olyan alakulat akire szavaznék,és ezzel azt hiszem nem vagyok egyedül,elnézve a választásokon résztvevők arányát!!!Narancsék egy tolvaj csürhe,az ellenzék meg impotens...
dr. prédikátor
@papa.49: És miből gondolod ha olvassa is, hogy tudja értelmezni is???
papa.49
@dr. prédikátor: Hát igen ez már nekem is megfordult a fejemben, tépjük itt a szánkat teljesen feleslegesen ...
Béla333
@papa.49: 16.02
Írtam én olyat, hogy szavazz az LMP-re? Nem írtam! Annyit jegyeztem meg, hogy itt van a megoldás a szemünk előtt, de ha finnyáskodunk, mocskolódunk, akkor lehet hogy várhatunk 20-40 évet egy másik megoldásra! Mindenki azt tesz amit akar!
Leírtam már ezerszer: Szerintem az LMP nem foghat össze azokkal, akik közösen lopták szét az országot és a hátunk mögött összejátszottak a Fidesszel.
Ilyenekkel nem lehet semmiféle szövetség, mert az egy halott dolog!
Egyébként meg amit írsz, az ország rendbetételéről és egy új választás kiírásáról az a 2/3-os bebetonozások miatt halott dolog!
Hogy lehet egy esetleg éppen hogy győző szövetségnek új Alkotmányt összeállítani néhány hónap alatt, ha ebben nem partner a Fidesz?
Ne kergess illúziókat!
kereső
@Béla333: Nem érdekes,hogy mikor volt.Ott volt, a többiek? miért tudták visszautasitani a meghivást. Bernadett és az lmp számára visszautasithatatlan volt az ajánlat és a meghivás?
papa.49
@Béla333: Hagyjuk abba semmi értelme na csá !!!
Béla333
@kereső: 16.09
Soha nem utasított vissza az LMP egy invitálást sem, ha a nyílt szinen lehetett/lehet az érveket ütköztetni és elmondani a saját álláspontjukat.
Szerintem ez így helyes, szerinted meg nem!
Ez van!
bencemacska
@Pálinkás Pál: ma, 16:00
Olvastam.
De engedelmeddel el kellett mennem a gépközelből, és nem figyeltem oda, hogy közben telt az idő és ment a vita! Ott folytattam, ahol félbehagytam. (Sok idő eltelt a válasz megkezdése és elküldése között!)
Csak arra szerettem volna reagálni, hogy a két nem szavazó végleg "kibeszélte magát" az LMP-ből.
Nem tudok pontos számot,- utánanézni meg lusta vagyok - ma hányan vannak az akkori képviselőkből ott!?
Pálinkás Pál
@bencemacska: Semmi baj...nincs jelentősége,csak Bélának próbáltam megvilágítani hogy nem olyan szűzfehér az LMP!!
Pálinkás Pál
@Béla333: Úgy hogy a nyertes szövetség visszamenőleg,tanulva a fidesztől,illegitimnek nyilvánítja a kormányzásukat,és máris kitörölhetik a valagukat az alaptörvénynek nevezett maszlaggal!!
Béla333
@Pálinkás Pál: 16.15
Senki sem hófehér!
De ha valóban olvastad a kommenteket, akkor hol van az, hogy az LMP egy ilyen szavazáson 2 kivételével a többi 344 fővel szavazott attól, hogy a politikusi "elit"-ünk asszisztálásával vagy aktív közreműködésével az elmúlt évtizedekben a 2010-ea magyar államadósság két és félszeresét kiszivattyúzták az országból - offshore cégeken keresztül!
Ez egyforma bűn neked?
És akkor még nem is beszéltünk a 2010 után kiszivattyúzott száz/ezer milliárdokról!
Ezt kellene szerinted folytatni 2018-ban is?
Béla333
@Pálinkás Pál: 16.21
Ezt nem tudom, hogy egyáltalán meg lehet-e tenni?! Vagy előre a polgárháború felé szerinted?
kereső
@Béla333: nem kell itt senkinek az lmp mocskolni, bemocskolja saját magát : a legujabb agymenésük a székely autónómia és a levélbeni szavazás támogatása. Itt minden párt csak az Erdélyi magyarok kegyeit keresi?, az én véleményem erről a tőről metszett választási csalásról nem számit/ nem vagyok egyedül!!/, és ezt támogatja az lmp miniszterelnök jelöltje? Na nem, ebből nem kérek.Másodrendű állampolgárrá degradál az lmp is, mert én ugye nem szavazhatok,csak akkor ha nálam van a szig,a lakcimkártya-Ők meg nyakló nélkül,ellenőrizetlenül és bárki, még a halottak is ,hiszen csak 10 évente kell regisztrálniuk.És Te ezt személy szerint is támogatod?
Pálinkás Pál
@Béla333: Nem tudom,de az biztos,szerintem a csúti békésen sosem mond le...sok a vesztenivalója,nem biztos hogy putyin cár befogadná...akkor meg legfeljebb a baltásékhoz menekülhet,mert a világ civilizált felén börtön várná!!
Béla333
@kereső: 16.26
Magyarázd már el nekem, hogy mi is a probléma a Székely autonómiával?
A levélbeni szavazást azoknál a külföldön dolgozó magyaroknál támogatja az LMP, akiknek jelenleg nehezebb szavazni, mint a kettős állampolgároknak.
Tudomásom szerint annyit akarnak elérni, hogy nekik ne kelljen a magyar nagykövetségekre elutazni, hanem ők is szavazhassanak levélben.
Ez szerintem inkább dícsérendő dolog, mint mocskolni való!
A kettős állampolgárok szavazása 2018-ban eldöntött tény, ha hőbörögsz ezért, ha nem, és képzeld: ezt sem az LMP találta ki!
Elképesztő, hogy mi mindent tudsz/tudtok kitalálni csak azért hogy mocskolhassátok az LMP-t!
Tehát: mit akar szerinted az LMP?
Béla333
@Pálinkás Pál: 16.32
Mindegy hova, csak tűnjön el innen (nem fog!) és a lopott holmit előtte szolgáltassa vissza. (jó eséllyel ez sem biztos hogy összejön!)
A legjobb lenne börtönbe csukni!
kereső
@Béla333: azon kivül, hogy egy jól hangzó váalsztási szlogen, jelenleg az EU-ban szerinted van értelme? Amugy meg ez nem a jobbik harcias szlogenje volt valamikor? A tényeket irtam. Szél Bernadett interjujából/ atv/ nem ez jött le, amit irsz.Nem szokásom hőbörögni.A véleményem kifejtése miért hőbörgés?Tudod Bélám, tisztában vagyok azzal,hogy nem az lmp találta ki,de parlamenti pártként a frakció tagok nagy többsége megszavazta ,nem egyetlenként az ellenzéki pártok közül.Amugy amit irtam mi volt benne a mocskolódás, az hogy a jelenlegi helyzetben én aki itt éltem/élek születésem óta , Magyarországon másodrendű állampolgárnak érzem magam,és nem tudok azonosulni azzal,hogy továbbra is igy maradjon ,akár az lmp által is?A mocskolódást meghagyom Neked, akit úgy látom a tények nem igen zavarnak.
kereső
@Béla333: hány iratot perelt ki a dk a trafik ügyben hányat perelt és perel TAO ügyben?Minden tisztelem mellett kérdezem, miért nem tájékozódsz mielőtt leirsz valamit?
Béla333
@kereső: 16.54
Be tudod idézni a Szél Bernadett interjúját, amiből neked más jött le a külföldön dolgozó magyar állampolgárok szavazási lehetőségéről? Vagy ahol a levélben való szavazásról nyilatkozik? Mert így nem lehet konkrét dologról beszélni!
Az a mocskolás/hőbörgés, ha olyanért szidod az LMP-t (mert ugye ki mást?) amit ők esetleg nem mondtak, nem gondoltak!
Tehát nézzük azt a riportot! Hogy téged se zavarjanak a tények!
Béla333
@kereső: 16.58
Mennyit? És mit kezdett az iratokkal? tettek mondjuk feljelentést?
Szeretnék tájékozódni, te úgy látom sokat tudsz, hát légyszíves tájékoztass itt mindenkit!
Béla333
@kereső: 16.54
Na nézd mit találtam neked:

"LMP: a kormány lemondott a külföldön élő magyarokról
Az LMP társelnöke szerint a kormánypártoknak hatalmi szempontból az az érdeke, hogy a külföldön dolgozó magyarok ne tudjanak részt venni a kvótareferendumon, ezért akadályozták meg távolmaradásukkal azt, hogy az Országgyűlés érdemben megtárgyalja a választási eljárási törvény módosítását.
A Fidesz-KDNP lemondott azok képviseletéről, akik az alacsony bérek miatt hagyták el az országot, holott korábban 15 millió magyar képviseletét ígérték - jelentette ki Szél Bernadett hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.
Mint fogalmazott, a Fidesz-KDNP egy régi "tűrhetetlen" adósságát rendezte volna azzal, ha a határon túli magyarokhoz hasonlóan a külföldön élőknek is lehetőséget ad a levélten történő szavazásra."
www.pecsistop.hu/tartalom/cikk/482930_lmp_a_kormany_lemondott_a_kulfoldon_elo

Azért várom a te cikk beidézésedet, ahol szerinted ennek az ellenkezőjét nyilatkozta Szél!
Béla333
@kereső: 16.54
Gondolod, hogy az LMP-nek nem az az érdeke, hogy a külföldön dolgozó magyar állampolgárok is könnyen (akár a kettős állampolgárokhoz hasonlóan) levélben szavazhassanak?:

"Távol tartják a külföldön dolgozó magyarokat a jövő évi szavazástól?
Pontos adatok persze nincsenek, hiszen a szavazataikat a lakcímük szerinti egyéni körzet listás és egyéni szavazataihoz keverik; ugyanakkor az európai parlamenti (EP-) választás adhat némi támpontot. Ott ugyanis az egész ország egy választókerületet alkot, így látszanak a külföldön dolgozók voksai. A 2014-es EP-választáson például a Fidesz ebben a csoportban is nyert ugyan 45 százalékkal, míg az Együtt–PM 17, az LMP 15, a Jobbik 12, a DK 5, az MSZP pedig 4 százalékot ért el.
A külhoniak viszont – akik bármikor bekerülhetnek a levélben szavazók névjegyzékébe és tíz évig maradnak benne (sokszor elhalálozásuk után is érvényes szavazókként) – jóval nagyobb arányban, mintegy 95 százalékban a Fideszt támogatják."
mno.hu/belfold/tavol-tartjak-a-kulfoldon-dolgozo-magyarokat-a-jovo-evi-szavazastol-2414946

Te megtaláltad már Szél interjújának az ide vonatkozó részét?
Csizmás Kond
Addig amíg mindenki másban keresi a hibát, és minden megoldást mástól vár úgy hogy ő még a kisujját sem mozdítja (csak a mutatót amivel pötyögtet) nem is lesz más. A mai politika nem érdemben akar bizonyítani, hanem az érdekért harcol.
A tisztelt polgárok meg csak drukkolnak a számítógép elől, még arra sem veszik a fáradtságot, hogy szavazzanak...de az elvárásuk az a régi.
karma1
@Manhattan: 14.43-ra: De Dragam, Berni megmondta, hogy nem foglalkozik semmifele grafikonnal, ki hany szazalekon all , ki van eppen feljovoben vagy ki veszitett szavazot, dramaian. Marpedig ha ez nem erdekli, akkor nem is tudja adoptalni a politikajat a valtozasoknak megfeleloen, hanem olyan lesz, mint dusszemoldoku Brezsnyev elvtars, akinel 98 %-n allt a kommunista part, es ennek megfeleloen soha semmit nem is kellett valtoztatnia a "sikeres" politikajan...:o))) Berni sem fog, hanem majd kommunikalni fogja a 29 fo resztvevot, mint kezdeti sikert, pontosan ugy, ahogy az orban kormany adagolja a nyilvanvalo veresegeit, gyozelemkent.
Meglatod, 3 %-os vegso eredmennyel a valasztasokon Berni elsopro gyozelmet fog vizionalni.
karma1
@Horizont: Szoval aki nem jelenti fel naponta orbant a polt-fele Patyomkin-ugyeszsegen, az orban-imado, tolja a szekeret...
Hmmmm,... Szerintem csak egy okos ember, aki folosleges dolgokra nem pocsekolja az erejet, ugyanis pontosan latja, hogy mit er el szegeny Hadhazy - akinek maximalisan dijazom a tevekenyseget, bar kisse erdekesnek tartom, hogy amikor a foldmutyis korrupciorol lett volna szo, akkor nagyongyorsan visszalepett, a 680 millios foldnmutyiban resztvevo mamaja miatt -.
Sajnos, amig minden feljelentes polt also iroasztalfiokjaban vegzi meg sem kezdett palyafutasat, addig valtozas nem lesz, sot.
Ha a tagsag azt latja tul sok alkalommal, hogy Hadhazy, Juhasz, Tenyi feljelentesekkel bombazza az ugyeszseget, es ebbol a vilagon SEMMI sem er celba, akkor egy ido mulva ezek az igazan jobb sorsra erdemes politikusok elvesztik a sajat szavazoik erdeklodeset, mivel eredmenytelennek, benanak tunnek fel , - legalabbis az atlag valaszto szemeben.
karma1
Van olyan cikk is, ami nemcsak arrol ir, hogy Bernike a Szekelyfold autonomiajaert all ki, de amiben a levelszavazast is erosen tamogatja.
Marpedig ez ket sarkalatos pontja orban jelenlegi politikajanak a Sorosozas es a migrancsozas mellett...

vilag.transindex.ro/?hir=32311
karma1
SENKI se szavazhasson kulfoldrol, kulonosen nem a kettos allampolgarok, mivel ok mindket allamtol az elonyoket akarjak elsosorban lefolozni. A kettos allampolgarsaggal jar a romanoknak, ukranoknak az ingyennyugdij, ami egy 1962-es erthetetlen torveny ellentmondasos eredmenye, na meg az ingyenes egeszsegugyi ellatas, amit romanok, ukranok kaphatnak Magyarorszagon.
A ma Magyarorszagon elo magyarok igenis hatranyban vannak a sajat hazajukban, - es ezt senki mas, csak orban tette veluk. Nem Gyurcsany, nem az MSZP, - ez a kettos allampolgarososdnik kizarolag tomjenzsotinak es a Gazdaallatnak koszonheto.
Csak mellekesen: ezt a szegyenletes 1962-es nyugdijtorvenyt Gyurcsany vette eloszor revizio ala, mert meg akarta szuntetni, mint felesleges penzkiaramlast. Bajnai idejeben sok mas kerdes fontosabb volt, nem foglalkoztak vele, orban viszont teljesen ejtette a kerdest.
karma1
Hiaba, na, ez az armanyos Gyurcsany meg a neve't is kepes volt orbanra valtoztatni, mert ugyebar o akar zingapurral uzletelni mindenaron, nem orban meg szijjarto...
Hat tenyleg ilyen patas ez a Fleto;

" magyaridok.hu/gazdasag/erosodhetnek-ketoldalu-kapcsolatok-szingapurral-2270446/
kereső
@Béla333: Amit irtál, az éppen azt igazolja ,amit mondtam.Az lmp és Szél támogatja a kettős állampolgárok szavazati jogát,és a levélben történő szavazást,ami ellen én "hőbörgök"!Ami a másik kérdésedet illeti: pont annyira jutott a dk a kikért iratokkal mint amennyire Hadházy a korrupció infójával,/tisztelet Neki érte/ tájékoztatja a tisztelt nagyérdeműt, meg a megléévő iratanyag alapja lehet egy majdani megalapozott vádemelésnek.Miért is kell ezeket az iratokat perelni?,hiszen közérdekű adatigénylés keretében is ki kellene adni azokat. Hadházynak vannak bizonyitékai a feltártakról? Lesz mire alapozni a vádakat? Most feljelenteni? Mond tényleg mi értelme van szerinted?,amikor polt petya/orbán uralja az ügyészséget.
bencemacska
@karma1: tegnap, 10:56

Egy kis toldalék a Momentumhoz: pl. miből van lakása, tartaléka egy mai fiatalembernek.
(Van olyan diplomás, aki örül, ha albérletet tud bérelni a fizetéséből.)
De, ha a papa az OBA igazgatója 2010 óta! (Előtte helyettes igazgató volt, nem őt váltották le 2010-ben, hanem a főnökét!)
karma1
@bencemacska: Egymasra talal a sok kis ertelmisegi palanta a momentumban... Lesz egy elit gittegylet...Oszt annyi...:o(((
Csizmás Kond
@karma1: Kislány, te ha elcseszted hogy szavazhass miért vagy irigy másra ???
Amúgy az aki mást a kötelessége megszegésére biztat milyen jelzővel lehet illetni...kérlek válaszolj mert ezután úgy szeretnélek téged hívni.
Béla333
Az LMP évek óta azért küzd, hogy a külföldön dolgozó magyar állampolgárokat legalább ugyanazok a jogok illessék meg a választások során, mint a kettős magyar állampolgárokat.
Az ne lehessen, hogy egy Angliában, egy munkahelyen dolgozó erdélyi magyar levélben is szavazhasson 2018-ban, de a szobatársa, aki "csak" egy kint dolgozó magyar állampolgár meg csak akkor élhessen a szavazási jogával, ha elmegy Londonba és a nagykövetségben leadja a szavazatát.
Ezt szeretné ezérdt küzd az LMP már évek óta.
Nagyon sajnálom, hogy ezt nem értik egyesek, vagy szándékosan tettetik hülyének magukat, vagy gonoszságból szándékosan félremagyarázzák ezt!
karma1
Se Bernike, se mas NE kuzdjon a kulfoldiek szavazati jogaiert, mert az az egymillio ember, aki orban miatt - vagy akar mas miatt - jelenleg Nyugaton dolgozik, az mar NEM fog hazamenni Magyarorszagra, a sotet oruletbe, a marakodo minipartok koze, mert ok mielobb be akarnak illeszkedni oda, ahol dolgoznak IS es elnek IS!!!
Ne Londonbol, ne Berlinbol, vagy ne Uj-Zelandrol szavazzanak azok, akik NEM elnek folyamatosan orbanek basztatasa alatt.
Gyerunk ki mar a bolcsobol, ne legyetek gyerekek, es ne probaljatok magatokat abba ringatni, hogy ezek az emberek vissza akarnanak menni Magyarorszagra, es nyugaton CSAK dolgoznak, - mert ugye az EU-n belul szabad a munkaero-aramlas -, MERT EZ NEM IGAZ!!! Oda szulnek a magyar nok, BRIT, NEMET, FRANCIA ALLAMPOLGAROKAT, akik majd ott nonek fol, ott jarnak iskolaba,...
Bernike ne akarja atvezeteni a vak nenit az utcan, ha az nem akar atmenni a tuloldalra, mert semmi dolga ott...
Ne akarjatok szavaztatni azokat, akiknek semmi fizikai dolga Magyarorszaggal, akik nem oda fizetik az adojukat, TB jarulekukat, nyugdijtakarekjukat!
Ne akarjon mindenki 15 millio magyar miniszterelnoke lenni, mert ez antall jozsef baromsaga volt - a tobbi mas agymenesevel egyutt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.