Már az öt év alatti gyermekeknél is megjelenik ez a probléma

Minden negyedik gyermeket érint a túlsúly vagy az elhízás Magyarországon – mondta Kubányi Jolán, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének elnöke vasárnap az M1 aktuális csatornán.

Minden negyedik gyermek túlsúlyos vagy elhízott az országban

A felnőtt lakosság 65 százaléka túlsúlyos vagy elhízott – közölte, hozzátéve: a túlsúly az enyhébb, az elhízás a nagyobb mértékű testtömeg-többletet jelenti.

Kubányi Jolán felhívta a figyelmet arra: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) tavalyi jelentése szerint már az öt év alatti gyermekeknél is megjelenik ez a probléma, 41 millióra tehető közöttük azok száma, akiket érint. Ez is mutatja, hogy minél korábban kell elkezdeni tenni a megelőzésért – hangsúlyozta.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube, illusztráció

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
@miszlik: Ne lepődj meg mivel csak a nagyon olcsó terméket tudják sokan meg venni ami tele van egy csomó mellék adalékkal ami előidézi az elhízást.
A legszebb hiába írták elő a felvágott termékek több húst tartalmazzon olyan szépen átkeresztelték pl a Párizsinak rúd lett a neve. A virslik is fantázia nevet kaptak.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
miszlik
Most összezavartatok. Hát ez nem a négymillió éhező országa?
Nessy
@miszlik: Minden relatív! Egy felnőttnél,ha egészségesen akar táplálkozni, nem kevés pluszba kerül az étrendje. Egy cukorbetegség anyagi csőd.
Hízni a kenyértől, krumplitól, tésztától jobban lehet, mint a gyümölcstől, sovány hústól, zöldségtől. Nem a jól berántott babfőzelékre gondoltam.
Ettől függetlenűl, valóban már pici kortól szoktatni kell a bébit az egészséges konyha ízeire. Lehet, sótlanul főzni, de attól a legegészségesebb étel is ízetlen és ehetetlen lesz.
Clavigo
Nem kellene aggódnunk a szarrá hízott politikusaink egészsége miatt ..( is ) ??
peterkelemen
Mert hóvégén éheznek utána meg zabálnak az emberek 80-90%-a. Ráadásul rossz minőségű ételeket esznek szintén a pénz miatt, mert ugye a jó minőség a legdrágább. Abban lehet csak iazán elhízni.
szaboria1
@miszlik: Ne lepődj meg mivel csak a nagyon olcsó terméket tudják sokan meg venni ami tele van egy csomó mellék adalékkal ami előidézi az elhízást.
A legszebb hiába írták elő a felvágott termékek több húst tartalmazzon olyan szépen átkeresztelték pl a Párizsinak rúd lett a neve. A virslik is fantázia nevet kaptak.
sokanvagyunk
Nem mindegy hogy táplálék vagy csak táp.
cikicakk55
Sajnos nem futja az egészséges táplálkozásra. A fiatalok még csak elvannak valahogy,mert aki teheti lemozogja ( nem edzőteremre gondolok) Ám ha valaki 8-10 órát húz le egy munkahelyen és utána még otthon is várják feladatok,az aligha fog a kocogásra,vagy bár mi féle súlycsökkentő mozgásra gondolni.
Csizmás Kond
...elhízásmegelőzés...ne csak egyék hanem mozogjon is...
Rockxy
Az egészséges táplálkozás az nyers gyümölcs és zöldség.
Az meg nem drága.
Nálam legalábbis, már vagy hat éve. Ritkán eszem főtt kaját, húst meg semmit.
Jóstehetséggel megáldott emberek tudni vélték, hogy hamar meg fogok halni.
Többségük már nem él.

Aki meg éhezik az nem hízik el, ne is próbálkozzon senki ilyesmivel! Nem fog sikerülni!
Szóval aki el van hízva, az nem a pohos orbán miatt kövér, aki meg sovány az is csak magát okolhatja. Ha egyáltalán zavarja az, hogy kövér/sovány.
Jozefina
Nem mindegy, hogy miből és mennyit eszünk. A gyereknek meg nem fontos megvenni a cólát és a sült krumplit!!!
human
A rendszeres mozgás nagyon fontos nem csak a fiataloknak. Frissen tart és hatékonyabb az ember a munkában.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.