Emlékezetes húsvéti akciója után szombaton ismét ételt osztott a Blaha Lujza téren a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

X-ray
Majd az mondja erre az illetékes, hogy ráértek és azért álldogáltak a szegény emberek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Ja igen, ezt úgy kell érteni hogy nem kizárólag a Krisna hívők ötlete az efféle ételosztás, voltak már erre jó példák. Ki csokit oszt, ki babgulyást, ki pörköltet...:-))
papa.49
Nem láttam róla képet de gondolom megint a Rókus kórház fala mellett kígyózott a nép vagy 6-8 sorban, vagy 1 km hosszan, ez azért nagy szégyen a kontár elkurmányra, mert itthon olyan jól élünk !!!
X-ray
Majd az mondja erre az illetékes, hogy ráértek és azért álldogáltak a szegény emberek...
division
@X-ray: Legutóbb sem csak a szegények álltak ott...
Nessy
@division: Gondolod, hogy inkognítóban ott volt a kormányzat, Mészáros, Garancsi és a többiek?
Az, hogy valakin egy rendesebb ruha van, esetleg még fedél is van a feje felett, az nem jelenti azt, hogy nem éhezik! Az ennivalón lehet a legjobban spórolni, a gyomrunkba senki nem lát bele.
division
@Nessy: Nem a kormánytagokra céloztam. Egyébként meg ez a szegénység bizonyítása már eléggé lerágott csont, tudod aki szegény az mindig is az volt és az is marad, ezen nem segít egy tál étel de még kormányváltás sem. Néha azt gondolom vannak akik azt hiszik hogy ha egy másik kormány kerül hatalomra majd több lesz a munka, magasabbak lesznek a fizetések, nyugdíjak, stb. Le kellene már szállni a Földre.
Desischado
Ez is mutatja, hogy "milyen jól élünk".
papa.49
Azért mert valakin rendes ruha van, és nem látszik, érzik rajta a hajléktalanság az nem jelenti azt hogy kajára is jut neki minden napra ... Rengetegen vannak úgy, hogy nyugdíjkor kifizetik a számláikat, megveszik a gyógyszereiket, és ami maradt abból megpróbálnak megéli a következő nyugdíjig, és ez nem a kormány renoméját növeli, mert az igazi szégyen pont ez !!!
Mink nyuggerek dolgoztunk, fizettük a mai ,,urak,, oktatását, hajtottunk lakásra, házra, felneveltük a saját gyermekeinket, segítettük a ,,vietnami elvtársainkat,, /elvtársa volt a nehézségnek/ mire megöregedtünk, megbetegedtünk, jó esetben tönkrementünk, és most ,,tengődhetünk,, !!!
Ilyenkor jön egy ,,megmondó emberszerű,, aki azt mondja ,,túl jól öltözöttek állnak a sorban,, én nem kívánok nekik egyebet vénségükre ÉLJÉK ÁT UGYANEZT !!!
division
@papa.49: Elhiszem hogy a mai nyugdíjasok többsége sokat dolgozott, meg minden egyebet is megtettek amiket itt leírtál, de miből gondolod hogy pl. én nem azt csinálom? Én is hajtottam világ életemben és teszem ezt a mai napig, nevelem a gyerekeimet, viszont ne legyen már probléma ha nem tengődés lesz a nyugdíjas kor számomra, tudod megdolgozok én azért hogy ne így legyen, persze egy komolyabb betegség mindent tönkretehet, az pénzzel sem orvosolható sajnos. Belőlem nem a rossz szándék mondatta azt amit írtam, nem egy mindenki karácsonyát szerveztem már életem során pl., és jól tudom ott is kik voltak képesek TÖBBSZÖR is beállni a sorba, nem azok akiknek tényleg kellett egy sült kolbász, egy zacskó narancs, szaloncukor. Viszont belőled elég keményen szólt a rosszindulat a hozzám hasonló emberek felé, bár ha neked így jobb akkor tedd.
elnyomott
Minden elismerésem és köszönet a krisnásoknak.
Azonban akit érdekel, van egyéb civil segítő társaság is, akik rendszeresen, nem csak kiemelt ünnepekkor segítenek. Bárkinek bármikor lehet csatlakozni. Megadom a Facebook-os linket:

www.facebook.com/hetibetevo/
lusta
@division: Egy apróság. A szomszédom nyugdíjas. Igen kis nyugdíjas és most egy szeretetotthonban kisegítő munkát vállalt, hogy egy kicsit többje legyen, mert a házában áram nincs. Már egy pár éve kikötötték, a gáz sincs. Például nem élvezi a naaaaaaagy rezsicsökkentést sem.
kokopelli
@division: ..és még én dumálom ki magam...! ;--)))))))))))))))))))))))))))))))
division
@kokopelli: Tudom hogy nekem szánta, másik cikknél is volt kisebb vitánk. Nem kimagyarázás akart ez lenni, hanem a tények.
division
@lusta: Nem tudok erre mit mondani a körülmények ismerete nélkül.
papa.49
@division: Nekem nem azzal van bajom, amit írtál csupán az ÁLTALÁNOSÍTÁSSAL nem mindenki tud ellenállni a csábításnak, az ,,ingyen ebédnek,, csupán ennyiről van szó, az meg, hogy valakin rendes ruha van nem jelenti azt hogy biztosan ,,potyázni,, akar ...
Persze van olyan is majd elérünk oda hogy festékkel jelölik meg azt aki már kapott kaját ...
De ez akkor is a mindenkori kormány feladata lenne, nem a különféle segély szervezeteké !!!
division
@papa.49: Honnan tudod ki miért van ott? Honnan tudod hogy minden szegény ember önhibáján kívül tart ott ahol? Az egyén felelőssége mellett mindig elsiklik mindenki, nekem ez a bajom, és ez nem általánosítás akar lenni.
namihami
Sebaj, kereszténydemokratáink, karöltve a kenyéradó pártjukkal, persze kizárólag a keresztényi szeretettől áthatva, majd lenyilatkozzák a Magyar Idők névre hallgató papírtermékben, hogy csak napozni volt ott az a sok ember. Jó idő volt, sütött a nap. Jól jött nekik így a téli időszak előtt az a kis D-vitamin.
papa.49
@division: Nem tudom én se azt viszont tudom soha nem vettem nagyobb darabot a közösből mint amennyi járt, én is szoktam adakozni, igaz már ritkán mert ahhoz, hogy megéljek beteg lábbal, 69. évesen is dolgoznom kell !!!
De pl. amit az iszap károsultak számlájára befizettem pénzt azt se arra használta a tetves kormány amire összeadtuk !!!
Jó duma az ,,ön hibájából,, tönkrement ember nem gondolod ez is igen két élű téma, én elvesztettem a házam mert nem tudtam fizetni, 2012 után a kétszeres törlesztőt EBBEN SZERINTED NEM A TETVES FÜTYISZ KORMÁNYNAK VOLT MÚLHATATLAN ÉRDEME ???
Én pontosan kiszámoltam mennyit bírok, és fizettem is, de mikor már nem tudtam elment a ház, és most még mindig vonják a nyugdíjam felét rá, pedig LETT VOLNA MEGOLDÁS A TETVES FÜTYISZ KORMÁNYNAK CSAK AZ ,,ELSÉTÁLÁSI JOGOT,, KELLETT VOLNA TÖRVÉNYBE IKTATNI , de nem tette a mocsok banda pedig a törlesztők emelkedésében a kósalaja, a szargyártó, a vargamiska tevőlegesen nagy részt vállalt !!!
Tudom már írtad te a fütyisz szavazója vagy én meg nem vagyok az, és soha nem is leszek az, miért mert ez a banda ugyanaz mint a régiek voltak, azokat is utáltam, megvetettem, ezeket is szintén !!!
Itt '90 nem rendszerváltás volt csak GENGSZTER VÁLTÁS. azóta még rosszabb lett mert a volt pártállami főlófaszok kölkei kerültek hatalomra itt tartunk most !!!
division
@papa.49: Az Elsétálási Jog nem azt jelenti hogy a banknak adod azt a házat amelyiken még több a tartozás mint amennyit ér az ingatlan? Ez oké, de akkor hova megy a volt adós? Mert gondolom ez nem arról szólna hogy a lakás a banké de a volt adós haszonélvezeti jogot kap rá élete végéig.
papa.49
@division: Ezt nem jól tudod a bank mielőtt a kölcsönt folyósítja pontosan felértékelteti az ingatlant töviről, hegyire az értékbecslő megállapítja az ingatlan értékét a bank jó eseteben az érték felét de legtöbbször csak harmadát adja kölcsönként, és erre még számol kamatot meg egyéb költségeket is... Tehát ha bedől a hitel a bank értékesíti az ingatlant és nem éri kár, a bedőlt hiteles meg saját magának kell gondoskodni a lakhatásáról ENNYI !!!
Szerinted miért lenne felelős az adós ha az ingatlan nem ér annyit amennyit megállapított róla egy értékbecslő ???
namihami
@division:Bocs, hogy a csapos közbeszól. de...
Állandóan azt halljuk, hogy az a szemét bank így meg úgy. Na kérem, azért egy nagyon fontos dologról illene nem megfeledkezni. A banknak, úgy cuzámmen, nincs pénze. Pénze a BETÉTESnek van, aki oda beteszi a saját pénzét, amit a bank, haszon reményében ad ki. Vajon mit szólnál, ha a betett pénzed után, amikor fel akarnád venni, közölné a bankod, hogy a másik nem törlesztett? Én őrjöngenék. Gondolom, Te is.
Az, hogy egy valuta elszáll-e vagy sem, erre a legjobb közgazdász se teheti le a nagyesküt. Ha nekem van a megélhetésem feletti célra 100.000 ft-om, akkor egy max. 45.000-50.000-es törlesztőrészletű hitelbe vágok bele, mert ki tudja mi lehet még.
Ezek az emberek (tisztelet a kivételnek) beleugrottak egy olyan gödörbe, aminek nem látták az alját. Szerinted a banknak mit kéne tenni? Elengedni a betétesek pénzét? Akkor a korrekt fizető döntené rá a kaput.
Ez mindenhogy sz@r ügy, de szerződési fegyelemnek is kell lennie, különben mindenki azt csinálhat, amit akar.
division
@namihami: Egyetértek minden szavaddal, nem tudom ezt miért nekem írtad:-) Aki adósságba keveredett az fizesse a rá eső részt, ez természetes. Valóban beleugrottak sokan, voltak akik ész nélkül, nem gondolva abba bele hogy lényegében vettek egy házat a banknak amit majd 25 év alatt fognak kifizetni. Szerintem belegondolni is szörnyű, 25 év...Honnan tudja azt bárki is mi lesz vele addig? Ilyen téren jobbak a bérlakások, mert ott addig laksz ameddig akarsz vagy tudsz, utána mész tovább, nyugaton eléggé elterjedt ez a szemlélet. A mai banki kamatok mellett meg nem igazán ott tartom a pénzem, vagy ha igen nem egy sima kamatozásún. Kockázat nélkül nincs pénz:-)
namihami
@division: @papa.49: Tulajdonképpen egyikőtöknek se vagy mindkettőtöknek írtam. A nick pedig csak arra kellett, hogy csatlakozzak hozzátok.
Se ide-se oda, kizárólag vélemény.
division
@namihami: Oké:-) Jó meglátás egyébként teljes mértékben mint írtam is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.