Kilenc baloldali, liberális, illetve zöld párt vesz részt az akcióban hétfő délelőttől. 138 ezer aláírást kell összegyűjteni 30 nap alatt. Kilenc baloldali, liberális, illetve zöld párt kezdi meg hétfő délelőtt a Római-part védelmében tervezett népszavazási aláírásgyűjtést – tudtuk meg a szervezetek lapunkhoz eljuttatott meghívójából. A kezdeményező Együtt és Párbeszéd pártok mellett a Demokratikus Koalíció, a Lehet Más a Politika, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, a Magyar Liberális Párt, a Magyar Szocialista Párt, a Modern Magyarország Mozgalom és a Momentum célja a Fővárosi Közgyűlés áprilisi döntésének visszavonása, amely az árvízvédelmi mű parti nyomvonalát kijelölte. Ez utóbbi döntést erősítették meg a többségben lévő fidesz–KDNP-s fővárosi képviselők, azzal a kiegészítéssel, hogy megvizsgálják: lehetséges-e az árvízvédelmi mű, azaz a mobil gát kiépítése a néhány méterrel beljebb, az ingatlantulajdonosok kerítésének vonalában. Csakhogy miután a Kúria múlt kedden hitelesítette...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Mai matyar ellenzékiség diszkrét bája

S képzeld Wazze, ha még érdekellentét is lenne közöttük

A Kúria jóváhagyott így, megkezdődhet az aláírásgyűjtés a népszavazáshoz. Nem tartozik szorosan ide, de meg kell mondjam, hogy az időpont (az OGyV-vel nagyon kvadrál) okán, pontosabban abból kiindulva, itt komoly törvényességi és megvalósíthatósági gondok is vannak.
Az igazi móka azonban az az, hogy bár a kilencek nagy közös elánnal ugrottak neki a javaslatnak, most hogy csinálni is kellene valamit, már nagyon eltérően gondolkodnak! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.