Két nyomozás is folyik a 4-es metró kapcsán, az egyikben az Alstom-szerelvények beszerzését, a másikban a tanácsadói és egyéb szerződéseket vizsgálják a hatóságok.

Meghosszabbították a 4-es metró beruházásainak ügyében indult nyomozást, az új határidő január második fele – olvasható a Magyar Idők cikkében. 

A cikk szerint a 2-es és a 4-es metró vonalán futó francia Alstom metrókocsik 2006-os beszerzése miatt folyik a nyomozás 2016 szeptembere óta, a Központi Nyomozó Főügyészség két embert gyanúsít, és egy harmadik ember ellen elfogatóparancs van érvényben. Két nyomozás is folyik a 4-es metró ügyei miatt

Fotó: wikipedia CC BY-SA 3.0/Módis Ágnes

A vezető beosztású hivatalos személy által kötelességszegéssel elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával indult nyomozás határidejét legutóbb december 3-ig hosszabbították meg.

Az Alstom-kocsik beszerzésétől függetlenül a 4-es metró beruházásaival kapcsolatban egy másik nyomozás is fut, ezt a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja ügyészi felügyelettel. A nyomozás tárgyát a 4-es metró beruházásához kapcsolódó különböző tanácsadói szerződések, valamint a projektmenedzsmenttel kapcsolatos kérdések, döntések képezik, a nyomozást január 23-ig hosszabbították meg. Gyanúsítottat még nem hallgattak ki ebben az ügyben a lap szerint.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 3.0/Módis Ágnes)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lusta
A bilincsek a kampányidőszakban fognak csattanni és ez az egyik fő téma lesz. A kampány után meg szépen minden elcsendesedik és felmentő határozatok fognak születni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
namihami
A megrendelés 2006-os, de mikor és ki volt, aki ezt kifizette? Mert az viszont szimplán a hűtlen kezelés bűntettét követte el. És az már 2010 után volt. Vagy ott még nem tart a Közp. Nyominger Főszügyészség. Mert ugye nem az a leállás oka, hogy az már a Fidesz-kutyák kölyke? Mert én ilyenre még csak gondolni se merek.
Béla333
Ez is Fidesz-MSZP (SZDSZ) közös mutyinak tűnik, ezért nem jut a nyomozás sehová már vagy 5 éve!
Hasonlóan a Gripen kenőpénzekhez, vagy éppen az autópálya felülszámlázott és ellopott pénzekhez. Ahol mindkét oldal kapott a lopott közpénzből, ott csak az agyonhallgatás, a sz@rpasszírozás megy!
A maffia csapat két oldala. Jó lenne már eltakarítani mindannyiójukat!
egyvandor
@Béla333: Schiffer csak a GyF-et képes feljelenteni? Akkor miről beszélünk?
Szerintem a magyar politikai elit csak azon része maradt ki ebből eddig amelyiknek még nem volt alkalma. Köszönhetően annak, hogy sikeresen gátolják, vagy imitálják a valóságos civil kontrollt.
Amelyik politikus viszont akár csak rá világított a helyzetre, maga lett a patás ördög.
Béla333
@egyvandor: 19.06
Most a 4-es metró közös mutyijáról szól a cikk, ne terelgess.
Az LMP ezek a mutyik ellen lépne fel, azért, mert a korábban döntési helyzetben lévő politikai "elit" lopkodását láthatjuk! Ezek már bizonyítottan korruptak, összejátszanak, közösen próbálják eltussolni az ügyet!
Ez a lényeg, nem a Schiffer!
Béla333
@egyvandor: 19.47
Úgy látom, hogy az a cél, hogy a sz@rt szétpasszírozzátok olyanokra is, akiknek semmi közük nincs ezekhez a bűncselekményekhez, de ez a bűncselekmény és ennek a fektetése is azt mutatja, hogy az elmúlt évtizedekben a politikai "elit" nevű bűnöző csapat közösen lopta a közpénzt!
Ilyen kor az agyonhallgatás megy, a bűncselekmény másra való kivetítése, a hazudozás!
Ez is azt mutatja, hogy bizony az "elit" közösen, egymást segítve, támogatva, a hátunk mögött összekacsintva lopta az elmúlt évtizedekben a közpénzt, az Uniós pénzt!
Béla333
Simon Gábor féle százmilliók eredetét kinyomozták már?
Vagy éppen ezzel zsarolják az MSZP-t a Fideszesek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.