Nem szabadul a nyomkövetőtől a Dózsa György úti baleset kapcsán meggyanúsított M. Richárd. Erről másodfokon múlt csütörtökön döntött a bíróság.

Szeptember 20-án hosszabbították meg a kabriós házi őrizetét, ám korábban nem kellett a fenti eszközt viselnie, rendőrök ellenőrizték naponta háromszor-ötször.

Az első- és a másodfokú bíróság álláspontja szerint az M. Richárddal szemben alkalmazott kényszerintézkedés oka változatlan: a gyanúsított közúti veszélyeztetés bűntette miatt indult büntetőeljárás hatálya alatt követte el azt az újabb cselekményt, amely bizonyítottság esetén halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége és kábítószer fogyasztásával elkövetett kábítószer birtoklás vétségének a megállapítására lehet alkalmas.

A másodfokú bíróság indokolásában kiemelte, hogy a büntetőeljárás tárgya két, a közlekedés rendjét sértő bűncselekményen túl, további három másik bűncselekmény is. Az ügyek egyesítése kapcsán a másodfokú bíróság megállapította, hogy az eljárás alatt a gyanúsított ellen újabb, szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekmény miatt indult eljárás, ezért – az eddigieken túl – a szökés, elrejtőzés veszélyének fennállása is megerősíti, hogy kényszerintézkedést kell alkalmazni vele szemben.

A tragikus baleset május 15-én délután történt. A balesetben a Vízművek két munkatársa vesztette életét.

A kabrió sofőrje – aki a kecskeméti maffiaper egyik elítéltje – a történtek után több lapnak is nyilatkozott és azt mondta, mérhetetlenül sajnálja, de vétlennek érzi magát, a balesetben nem ő hibázott, a másik kocsinak kellett volna megadnia az elsőbbséget. Boszorkányüldözésről beszélt.

A rendőrök másfél hete vették őrizetbe, miután a beszerzett bizonyítékok, szakértői vélemények alapján megalapozottá vált a gyanú. Ezt akkor ugyan nem közölték, de mint kiderült, a sofőr lényegesen gyorsabban hajtott a szakértők szerint a megengedettnél.

Az ügyészség előzetes letartóztatásba küldte volna M. Richárdot, a bíróság úgy döntött, házi őrizetbe helyezi. A bíróság erről szóló tájékoztatásából derült ki, hogy a férfi a gyanú szerint a baleset előtt kokaint fogyasztott. – írja a 24.hu.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.