Változatlan intenzitással kapjuk a postaládánkba a szórólapokat, és ugyanúgy környezetszennyező zacskókban kapjuk az árut a boltokban.

Szeptember végén nagy port kavart a hír, hogy a Földművelésügyi Minisztérium egy jogszabály-módosítással emelné a reklámhordozó papírok, valamint a műanyag bolti zacskók környezetvédelmi termékdíját – írja mfor.hu.

Szórólapok és műanyag zacskók: az EU-ra várnak a drágítással

Előbbi esetében kilónként 114 forintra nőtt volna a díj az eddigi 85 forintról. A zacskók esetében konkrét díjemelésre nem került volna sor, de a termékek tervezett átsorolása miatt a műanyag bolti zacskók egy jóval nagyobb közteherrel sújtott kategóriába kerültek volna.

Azért fogalmazunk feltételes módban, mert a parlamenti vita során a törvényalkotási bizottság egy olyan javaslattal állt elő, hogy inkább ne változzon semmi a díjra vonatkozó törvényi feltételek közül

- írja a gazdasági hírportál.

Azzal indokolják a földművelésügyi tárca szándékaival szemben álló módosításukat, hogy az Európai Unióban éppen folyamatban van egy hulladékgazdálkodási koncepció kidolgozása, és felesleges lenne elébe menni az eseményeknek.

(mfor.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.