A Szentendrei úton lépnek először a hatóságok.

Minden akadály elhárult a VÉDA-kamerarendszer kiépítése elől a Szentendrei úton, ahol idén több baleset is történt – mondta az InfoRádióban az óbudai polgármester. Bús Balázs közölte várhatóan 2018-ban már működhet az új rendszer.

Idén márciusban a III. kerületi Szentendrei úton egy ámokfutó nagy sebességgel belerohant egy előtte álló autóba, aminek következtében az abban ülő két ember életét vesztette. A balesetben elhunytak egyike Janza Richárd ifjúsági világbajnok kajakozó.

Így állítják meg az őrülten száguldozókat a fővárosban

Fotó és nyitókép: Lánglovagok/Winter László (FKI)

A megrázó eset után Bús Balázs, a kerület polgármestere ismét a Belügyminisztériumhoz fordult, hogy a már országosan kiépített VÉDA közúti intelligens kamerarendszert bővítsék ki, és a Szentendrei útra is helyezzenek ki kamerákat.

A fejleményekről Bús Balázs most az InfoRádióban elmondta, hogy a belügyi tárca és a Budapesti Rendőr-főkapitányság is pozitívan reagált a megkeresésre. Jiválasztották a helyszínt, ahol a VÉDA-rendszert fel lehetne szerelni, ez pedig a Záhony utcai csomópont lenne.

A kamerák kiépítése sávonként 22 millió forint, a Szentendrei úton így 154 millió forint.

Ennek a felét a minisztérium és a BRFK, a másik felét az önkormányzat vállalja. Bús Balázs közölte, hogy a főváros megígérte, hogy részt vállal a költségekből.

Minden akadály elhárult a kivitelezés elől. A forrást biztosítottuk, és reméljük, hogy minél hamarabb megvalósul a VÉDA-rendszer, és a Szentendrei útnak egy nagyobb szakaszán csillapítani lehet a száguldozást

- fejtette ki a polgármester

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
Okos. A Záhony utcánál lelassítanak, majd utána folytatják a bulit a srácok. Az egészet le kellene fedni.
wagabund
..."A kamerák kiépítése sávonként 22 millió forint, a Szentendrei úton így 154 millió forint."...
..."Ennek a felét a minisztérium és a BRFK, a másik felét az önkormányzat vállalja. "...

ez a legkisebb befektetést igénylő, leggyorsabban megtérülő beruházás...dőlni fog a pénz...

onnan lehet majd tudni, hogy az első pár száz versenyző megkapta a több tízezres büntető csekkjét, hogy egyre többen fognak az előrít, engedélyezett sebességgel haladni...

akik erről még nem hallottak, eleinte azok fogják előzgetni a lassúbbakat...a csekk után beállnak a sorba. (én is)
Lepényleső
Ezután már a felvételeket követően meg lehet állapítani ki az akit szabadon kell engedni,nem
kell a rendszám alapján kikeresni?
1bitang
@wagabund: Milyen hosszú a Szentendrei út? A kamera előtt és után 100 méterrel szabad a vásár.
(már régen)Megfogadtam, hogy nem leszek SAJÁTHIBÁS baleset okozója és tőlem egy petákot sem fognak KÖZLEKEDÉSI SZABÁLYSZEGÉSÉRT beszedni. Először és utoljára '84-ben fizettem (mellékesen: vitatható) büntit. Nem autózok (túl)sokat, de amerre járok, minden VÉDA helyét ismerem. Úgy vagyok ezekkel, amint sok-sok évvel ezelőtt egy rendőr ismerősöm mondta (aki még "klasszikus" eszközzel/módon mért), hogy:
"Mi igazándiból nem is azért büntetjük meg az ipsét, mert 50 helyett 60-nal ment, hanem mert NEM VETT ÉSZRE minket, tehát figyelmetlen. Ez sokkal veszélyesebb. mint a 60."
wagabund
@1bitang: ezért kaptam csak alig látható büntit, mert azt mondtam a rendőrnek arra a kérdésére, -nem láttam a harmincas táblát? hogy tisztelt biztos úr, tényleg figyelmetlen voltam, mert önöket nem vettem észre... ezért mentem 41-el.

(a tábla egy befejezett útépítés után szopatásból maradt ott...ezt kihasználták)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.