Hazugságvizsgálóra emlékeztető eszközt is tároltak a Váci úton.

Mint megírtuk, körülbelül harminc helyszínen tartottak országosan házkutatást a szerdai, szcientológus központot érintő akcióval összefüggésben. A rendőrség emberei mellett a NAV emberei is megjelentek napközben a Váci úton – értesült a 24.hu.

Vallatószobákat találtak a rendőrök a szcientológusok irodájában

Fotó és nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Úgy tudjuk, hogy csak a XIII. kerületi székházban három-négy úgynevezett „vallatószoba” volt és egy hazugságvizsgálóhoz hasonló eszköz is használhattak a tagjaik kikérdezése közben. Az eddigi információk szerint a hívekről feljegyzések készülhettek, adataikat rögzítették és eltárolták, illetve többeket közülük vélhetően meg is figyeltek.

A lap szerint a nyomozók dokumentumokat foglaltak le, illetve nemrégiben kartondobozokat és raklapokat vittek el a helyszínről.

Az ORFK annyit közölt:

Az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) személyes adattal visszaélés és más bűncselekmények gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során a KR NNI munkatársai 2017. október 18-án házkutatást tartanak a Szcientológia Egyház budapesti központjában.

(24.hu)

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
A kormány nem tűri a konkurenciát ))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
papa.49
A kormány nem tűri a konkurenciát ))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Donáld Tramp
Ez az egyház azóta bűzlik amióta megalakult. Mondjuk a többi ugyanúgy, a gyóntatószék vajon miért van ?!
36
@Donáld Tramp: Szerintem meg az a baj, hogy a vallás szabadság, túl nagy teret enged ezeknek a spion férgeknek. A történelmi egyházak pont jól és elegen vannak nálunk.
Donáld Tramp
@36: Jogos. De a történelmi egyházak miatt vagyunk most ott ahol... 2100-ban már nem lesz számottevő ember ezen a bolygón. Nagyrészt miattuk.
Donáld Tramp
@Donáld Tramp: A vallásháború már elkezdődött, csak nálunk többen, sokkal többen élnek a közelünkben akik nem annyira felvilágosultak mint mi / gyarmatok : egész Afrika, kizsákmányoltak : az egész Közel-Kelet / akik visszakérik a jussukat. És nem mondom hogy nem jogosan ! Apáink bűneiért mi fogunk felelni.
36
@Donáld Tramp: Ez már beszéd. De egyben szomorú is a "felvilágosodott" embereknek. Csak még nem akarnak róla tudni.
Peller Anikó
@Donáld Tramp: ezt én finomítanám kissé, mert a probléma gyökere a túlnépesedés amiben az egyháznak is jelentős szerepe van: Sokasodjatok és népesítsétek be a földet.

Az egyház ezen kívánalma vagy száz éve idejétmúlta és mára fojtogatóvá vált a mindent elsöprő, baktériumtelepre emlékeztető szaporulat amely önmagát semmisíti meg a rendelkezésre álló tápanyagok és nyersanyagok felélésével és szétszórásával.

A nemkívánt gyermekek erőszakos megtartása bűn az emberiség ellen. Nembeszélve a korcsokról. És akkor még itt vannak az erőszakos vallások mint az iszlám a scienci vagy a jehovizmus.
Donáld Tramp
@Peller Anikó: Szintén jogos, viszont az sem fer hogy a most beözönlőket csak úgy 'szétosztogassuk' ! És igen túlnépesedtünk, az emberi faj önfentartásra képtelen. ezért is megyünk 5-6 ezer év után nemsokára a süllyesztőbe. A dínok persze évmilliókat kibirtak. :D
nemkati
Változatlanul azt gondolom, hogy a vallástalanság nem okoz, vagy közel nem okoz annyi bajt, mint a legtöbb vallás, legyen az új, vagy évszázados-évezredes.

Gondoljunk csak bele, hogy már az ókori egyiptomiaknál is mennyi konfliktust okozott a különböző istenek imádata, vagy később az erősebb vallások üldözték, ki akarták irtani a más vallásokat/vallásúakat, vagy most az iszlám szélsőségesei milyen embertelen, brutális akciókat hajtanak végre világszerte.

Az viszont tagadhatatlan, hogy a vallások sokaknak adtak kapaszkodót, megnyugvást az élet különböző területein, és micsoda nagyszerű művészeti, építészeti alkotások születtek vallási indíttatásból. Na de megérte?
Csizmás Kond
@papa.49: ...csaknem vagy a tagjuk ?...:))))))))))))))))))))
Csizmás Kond
@Donáld Tramp: Így van...az egyház miatt vagy te is...hanem nem lennél.
Csizmás Kond
@nemkati: vallástalanság...te nem vallasz semmit ?
...a politika is egyfajta vallás
Donáld Tramp
@Csizmás Kond: Remélem csak ironizálsz ! Fajfenntartás semmi több !
Csizmás Kond
@Donáld Tramp: ...hosszú volna elmesélni...de képzeld el ha eleve nem lett volna vallás...
Donáld Tramp
@Csizmás Kond: Hát igen a diktatúra még mindig jobb mint a szabadon gondolkozás. Sajnos nagyon sok példáját láthatjuk most Európa környékén.
nemkati
@Csizmás Kond: Jó lenne már nem összekeverni a politikát és a vallást. Nyilván vannak találkozási pontjaik, de alapvetően a vallás magánügy, és gyakorolható akár a papjaik (most mindegy, minek nevezzük a szószólóikat/irányítóikat) nélkül is. Jónéhány pap nélkül szebb lenne ez a világ.

Én nem vagyok vallásos, ateista vagyok, ha ez jobban érthető a számodra. De ettől függetlenül sok dologban hiszek, vagy inkább bízom, vagy elfogadom. De ez is a magánügyem.
Kádár János
Érdemes lenne néhány autószalonban is szétnézni!

"HOVÁ' mész te kisnyulacska???
nemkati
@Donáld Tramp: A diktatúrával (többek között) az a baj, hogy bár betilthatná például az ilyen szemeteket, mint a Szcientológiai Egyház, vagy a Hit Gyülekezete, de nem elsősorban arra törekszik, hogy a lehető legtöbb ember érdekét képviselje, a keveseknek is azért adjon valamit, hanem leginkább önös érdekeket képvisel sokak kárára. De gondolom, viccöltél. :)
nezelodo
Sunyi, lopakodó egyház, felmerült a nevük néhány éve egy Dunán-túli térség iskoláinak átadásakor, ahol 1 Ft-ért kapta az új fenntartó az addig önkormányzatok tulajdonában lévő épületeket. Aztán zűr lett, elfelejtették kifizetni a minimálbéres tanárokat, alkalmazottakat, a politika meg asszisztált hozzá.
Találkoztam a hirdetésükkel egy jobbikos település lapjában is, sztem a szerkesztő sem tudta miféle fizetett irományt tett közzé. Van olyan kereskedelmi cég az országban, amely köztudottan az ő egyházuk felügyelete alatt ténykedik, és fizeti a sápot.
36
@nemkati: Nekem az egyház-római katolikus és a benne szolgáló papok,-csak segítettek. Jó érzéssel gondolok vissza a hitoktatásunkra, még a Kádári időben. Egy baromi hideg, templomi helységben tanított bennünket a plébános úr, de semmi nyafogás nem volt, hogy így hideg, meg úgy hideg. Felőltöztettek otthon és kész. A plébánost pedig tiszteltük és szerettük. Komiszak és izgágák voltunk mi gyerekek akkor is, de utólag visszagondolva, az az idő sokkal nyugodtabb volt, még ha kényelmetlenebb is. A nagyszüleim halála, és az apám halálakor is a pappal való beszélgetés és a hit segített át a nehéz időszakon. A egyházi év és annak ünnepei pl. egy keretet és biztonságot adnak nekem és a családomnak ma is.
Minden más, bizonytalan ma már a világban-sajnos.:(

És a legfontosabb. Soha nem éreztem kényszernek a vallást, mert nem ők kerestek, hanem én őket.
nemkati
@36: Akinek kényszer a vallás, az soha nem is lesz őszintén hívő. Én a katolikus vallásban leginkább azt nem tudtam elfogadni, hogy sok állításra, főképp a világ és az ember keletkezésével kapcsolatos kérdésekre nem adott logikus, elfogadható válaszokat. Később aztán azt láttam a világban, hogy sok pap egészen másképp él, mint amiről a szószéken beszél, ez aztán végképp eltántorított. Más vallásokat pedig csak érdekességképpen nézegettem. Aki pedig hisz az egyházak tanításainak, annak nyilván valamilyen szinten könnyebb a lelki élete, én ennek csak örülni tudok.
Peller Anikó
@nemkati: a világ fejlődik, nem keletkezik. Van. Nagyon egyszerű alkotórészekből építkezik, a hajtóerő egy szokatlan dolog, az maga az energia. Régebben éternek nevezték, ez egy sugárzás. Az építkezés is ebből történik. Az anyag önszerveződő és a világegyetem ciklusos. Érdekes, hogy ezt az indiai okosok milyen régóta tudják. Hát sajnos a mai tudományok önteltek és rettenetes hülyeségeket képesek szajkózni, mivel nem értik a világ működését.

És nem utolsósorban nagyon nagyon sokba kerül ez nekünk.
Donáld Tramp
@nemkati: Én csak Észak Afrika és a Közel Kelet USA általi szándékos romba döntésére gondolok. A bizonyos Afrikai Tavasz amely előtt össze tudták fogni az országok Törzseit, amely a kizsákmányoló Nyugat miatt maradt a középkorban... most visszanyal...
Lesz@rom a vallást. Februárban újraélesztettek, 10-percig nem éltem.. semmi fény meg alagút...
De igazad van aki úgy érzi, esetleg gyermekkora óta erre nevelték, őket nem megsértve írtam amit. Európa elpusztítása a saját, és a vallások hibája. És Pont.
36
@nemkati: A mi plébánosunk anno, már idősebb volt, de tudott gyerek lenni-focizott, hógolyózott velünk, filmet vetített és mindenkivel beszélni tudott(már akivel lehetett). Persze, neki is voltak rossz napjai, akkor picit felemelte a hangját és mi már tudtuk is, hogy merre és meddig. Amikor(sajnos) elhelyezték tőlünk, akkor viszont, szinte mindenki sírt a templomban annyira sajnáltuk.

A teremtésre én sem kaptam választ, sem a teológiától, sem más tudománytól. Én csak a természet rendjét, szépségét, erejét keresem, szeretem és csodálom. A születést, az életet és a halált, itt a földön, minden élőlénynél. De a csillagok is születnek, élnek és meghalnak. És mindennek rendje van. Ez nem/sem véletlen. Valami/valaki rendezi az egészet.
bakegya
Érdekes.Az asztrofóbiások pedig leplezetlenül arathatnak-tele van a diktatórikus boldogsághormontól túltengőkkel a net,de még a tv csatornák is-tarot tanfolyam,minden van-a múlt században az ilyeneket megégették,most meg a csillagbölcseletet adagolják óránként 6-7-12 ezerért- halottlátók skypolnak privátban.A 2.ker Hattyú u tele van a tanfolyamaikkal,de az egész országban rodeózva aratnak.
Rockxy
Én voltam náluk, de nem tudtak velem mit kezdeni.
A befolyásolható, gyenge jellemű, sérült lelkű emberekre vadásznak.
36
@bakegya: Igen. Az asztrológiát még a politikusok is használják.

Érdemes megnézni a YouTube-on az Enigmák műsornak, az Illuminátus kártyái című részt. Komolyan megdöbbentő.
Csizmás Kond
@Donáld Tramp: ... a vallás a szabadon-gondolkodás terméke, a diktatúra annak kisajátítása.
Csizmás Kond
@nemkati: ...a politika a vallás törvénybe ültetése...a vallás és a politika is egyfajta elv amiben ha nem hiszel nem tudsz elkötelezett lenni.
...és nem akartam összemosni csak kifejteni a nagyon-nagy hasonlóságot.
Lepényleső
Akkor csak a feliratot kell lecserélni,s máris üzembe lehet helyezni? "Szolgálunk és védünk!"?
bakegya
@36:az asztrológia tudományát misztifikálókról írok-sok a beteg ember és kell a kapaszkodó,de azért se az orvost,se a pszichológust,de még a papot se ,nehogy már holmi szövőnők és jósnőkkel helyettesítsük be.az IVÁNYI GÁBOR EMBERMENTŐ SZOLGÁLTATÁSAI SEM KELLETTEK A KISEGYHÁZAK KÖRÉBE-pedig ők valódi embermentők!!!-vajon miért,kinek nem tetszik-a hajléktalanok felkutatása, mentése.
szaboria1
A gyenge embereket lehet megvezetni. Nem semmi már maga az épület is a Váci úton. A vallások mindig is az emberek pénzén kapaszkodtak fel.
hemami
@Donáld Tramp: Tőlünk nem kérhet vissza senki semmiféle jussot, nekünk nem voltak gyarmataink és nem zsákmányoltuk ki sem Afrikát, sem a Közel-keletet, sem másokat. Nekünk semmi közünk mindehhez, annál is inkább, mert az említett helyeken dúló háborúkat sem mi indítottuk. Nem a mi felelősségünk a migráns áradat sem, főként annak fényében, hogy a gazdag arab országok egyáltalán nem hajlandók befogadni a saját fajtájuk, saját vallásuk menekültjeit .
Donáld Tramp
@hemami: Teljesen igazad van, én itt abszolút a nyugatra, az amcsikra, és a gazdag arab világra gondoltam. Én egyet sem kérek az illegálisan betolakodókból !
szaboria1
@Donáld Tramp: Igen még John Travolta is és bizony pénzelik is az amerikait.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.