A színésznő az egyre nagyobb nyomás miatt nem titkolózik tovább, nevén nevezte egykori zaklatóját.

Sárosdi Lilla elárulta zaklatója nevét
Kép forrása: Youtube

Sárosdi Lilla néhány napja állt ki a nyilvánosság elé egy üggyel, mely szerint 20 évvel ezelőtt őt is orális szexre akarta rávenni egy színházigazgató egy fehér BMW-ben.

A színésznő most úgy érezte, muszáj megneveznie az illetőt. Állítása szerint Marton László, a Vígszínház egykori igazgatója, rendező és egyetemi tanár volt az a személy, aki zaklatta.

Nem akarja lejáratni a szakmáját, de rengeteg olyan színésznőt ismer, akik hasonló helyzetben vannak, és talán bátorítást nyújt nekik ez a videó.

„Büszke vagyok a szakmámra. De nagyon sok színésznő él nehéz történetekkel, súlyos titkokkal, amiket nem mernek elmondani, mert félnek. Félnek attól, hogy kiközösítik őket, hogy nem kapnak munkát. Hogy nem veszik őket komolyan, hogy nincs hova fordulniuk. És nemcsak a színház és a film területén, hanem mindenhol. És nemcsak a nők esetében, hanem a férfiak esetében is”

- mondta Sárosdi.

39 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Fradigege
"...akarta rávenni..."
Kérdéseim van:
1-megtörtént a pippantás?
2-ha nem, akkor érte valamilyen hátrány ebből kifolyólag?
Engem is megalázta, habár nem szexuálisan, hanem munkával és fizetéssel. Elég erős a gyűlöletem. A felcsúti zsírmore már nem ember számomra.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
Teljes mértékü szolidalitást vállalok a művésznővel.
Az összes,hatalmával visszaélő,mást így megalázó embert el kell távolítani a közéletből.
1magyar
@kulabombaafityiszre: Nem csak a közéletből, még a Földről is.
dragon86
@1magyar: akkor csak Ádám és Éva maradna egy kis túlzással
szaboria1
Az éremnek két oldala van. Emlékszem még a jó 70-es években milyen kihívóan jöttek a lányok a felvételikre. Olyan miniszoknyában, hogy amikor leültek nyitány volt a belátásra.
szaboria1
Várom a meg gyanúsított reagálást mert róla nem tudom elképzelni ezt az esetet.
kulabombaafityiszre
@szaboria1: ma, 11:41 Tipikus bunkó hozzállás.Persze,ha már így jöttek akkor vissza lehet élni a helyzettel és jól meg kell őket dugni,mi?Mert az éremnek két oldala van.Persz az eszedbe sem jut,hogy az érem másik oldala az is lehetne,hogy nem élsz vissza a helyzettel.Magyarul,nem a szopás,dugás
hanem a tehetség számítson.Ami itt leírtál az számomra azt jelzi,hogy te is igencsak visszáélhettél a helyzettel,mivel az éremnek két oldala van.
Fradigege
"...akarta rávenni..."
Kérdéseim van:
1-megtörtént a pippantás?
2-ha nem, akkor érte valamilyen hátrány ebből kifolyólag?
Engem is megalázta, habár nem szexuálisan, hanem munkával és fizetéssel. Elég erős a gyűlöletem. A felcsúti zsírmore már nem ember számomra.
nemkati
@Fradigege: A konkrét következményeket én nem ismerem, de a rengeteg hasonló esetben egészen biztosan érte hátrány az áldozatokat. Az meg már csak hab a tortán, hogy egy életen át nem fogja tudni elfelejteni hogy mit lógattak oda elé, hogy "nyalakodjál". A nők se mind egyformák, akik erre a felszólításra nyalakodtak, azok között valószínűleg volt olyan is, amelyik örömmel tette. De hidd el, nem ez a jellemző.
csipetke
@szaboria1: ...és ha valaki kihívóan öltözködött,azt meg kellett hogy dugja valaki?Nézz szét most,hogy öltöznek a lányok,a húsz évvel ezelőttihez képest.Ez lehet,hogy hülye példa,de ha pl vásárolni megyek,és nagyon éhes vagyok,nem megyek be a pult mögé,és falom fel,ami előttem van.
papa.49
Várjuk már meg mit válaszol a Marton László ...
papa.49
@nemkati: Kösz, majd meglátjuk, én azt mondom a konkrét ügyben nem szabad ennyi infó birtokában véleményt mondani ...
Általánosságban én elítélem a szexuális erőszakot ...
nemkati
@papa.49: Azért ahhoz nem fűzök sok reményt, hogy Sárosdi Lilla nem mond igazat, érdek nélkül egy nő ilyen sztorival nem áll elő, és itt nem látszik semmi érdek (vagy még nem derült ki). Inkább az ellenkezője lehet igaz. De valóban, meg kell várni, mi sül ki ebből. Csak bármelyik állítást igazolni, hát ez nem lesz könnyű.
szep napot
Lilla; tessek elmenni a rendorsegre es feljelentest tenni. Ez igy csak egy szimpla becsuletsertes.
Eriksson
@papa.49: Hallgattassék meg a másik fél is, vagy
Hogy neki tudj adni igazat?
Látatlanban, és máris kételkedve a színésznő szavaiban?
papa.49
@nemkati: Tudod bennem is kavarog az egész részint mert minek áll elő valaki 21 évvel később egy ilyen történettel, ha nincs valami mozgató rugója emögött, a másik meg hogy nem ítélhetünk el egy embert ,,bemondásra,, pillanatnyilag van egy állítás, meg egy tagadás, itt tartunk ...
Természetesen ha bebizonyosodik az állítás, annak következményének kell hogy legyen !!!
Ezt értem mind a két félre !!!
Mert a szexuális zaklatás se, meg a rágalmazás se nem bocsánatos bűn !!!
papa.49
@Eriksson: Mond nehezedre esik hogy értőn olvasd amit írtam ???
Pont azt javasoltam, hogy mind két fél mondja el a véleményét, ha esetleg visszamennél 4-5 hszt. láthatnád !!!
nemkati
@papa.49: Azért vagyok szkeptikus azt illetően, hogy Sárosdi Lilla nem mond igazat, mert miért állna elő valaki egy ilyen bizonyíthatatlan állítással, és venne a nyakába egy esetleges rágalmazási pert? Azért ne felejtsük el, hogy a színésznő nem akarta megmondani a nevet, csak a jelenségre akarta felhívni a figyelmet, és most is csak "az egyre nagyobb nyomás miatt" árulta el. A válasz meg ugyanaz, mint Kiss László esetében, először ő is tagadta.

Én azt kívánom, hogy ebből az egészből irtózatos botrány legyen! Egyrészt az összes ilyen rohadék zaklatót ezután jelentsék fel. Másrészt, ha ez most rágalom volt csak, akkor ebből a konkrét ügyből legyen rágalmazási per.
szaboria1
@csipetke: Bocsika de többet tudok miként viselkedtek egy meghallgatáson és pontosan arra céloztam, hogy a 20 évvel ezelőtt megbotránkozó volt a kihívó öltözködés.
papa.49
@nemkati: Tudod ezt én is tiszta szívemből kívánom, én mindig úgy éltem, hogy egy nő meghódítani kell, nem megerőszakolni, mindig is elítéltem azt aki visszaélt a helyzetével !!!
Eriksson
@papa.49: Nyitottat? Milyen értelemben?
Eriksson
@nemkati: Szemben Kiss Lászlóval: Annak idején ő elvitte a balhét, le is ülte a büntetését, valamint az egy privát eset volt, melynek célja Kiss lejáratása.A mostani eset egy közügy, egy szakma függöny mögötti része, ahol érdemes körülnézni az ilyen és hasonló hatalmi visszaéléseknek.
papa.49
@Eriksson: Olvass az előzőkben és rájössz...
Eriksson
@papa.49: Egyszerű kérdésre egyszerű választ vártam, nem kioktatást. Tudod te azt, hogy mit jelent dűlőre jutni? Elmondom a véleményem, te elmondod a magadét. aztán megint én, aztán megint te. Aztán közelít az álláspontunk. Így jutunk dűlőre. Vagy nem.
papa.49
@Eriksson: Akkor már látom nem jutunk ,,dűlőre,, egye fene nem nagy kár ...
Eriksson
@papa.49: Nem szereted az érdemi vitát?
papa.49
@Eriksson: Az értelmetlen vitát azt nem szeretem, én leírtam feketén,fehéren elítélem a nemi erőszakot, azt is leírtam hogy meg kell hallgatni mind a két felet, azt is leírtam miért most 21 évvel később hozta nyilvánosságra, akkor most ezen mit nem értesz fejezzük be mert ez tök értelmetlen így !!!
Eriksson
@papa.49: Helyes, fejezzük be. Amit felsoroltál, lehetséges, hogy nem olvastam, mivel nem nekem írtad. A másik, attól még megbeszélhettük volna.
nemkati
@papa.49: ezt mondja egy igazi fėrfi! Köszi! :)
papa.49
@nemkati: Én így éltem, de tudom azt is ,,egy őskövület,, vagyok ...
nemkati
@Eriksson: nem egészen. Ez egy olyan közügy, ami nem csak a színházi világban, nem csak a sportban, hanem az ėlet sok teruletėn rendszeresek. A munkahelyeken egészen gyakori. Ezt kellene már végre abbafejezni!!
nemkati
@papa.49: dehogy vagy oskovulet! Nem is hiszed, egy nőnek micsodA jó érzés, ha egy férfi tisztelettel bánik vele! Ha a pasik felfognák ezt, már fėlig nyert ügyük lenne.
Kipurcant a gépem, egy kölcsön tableten küzdök, azért írok összevissza.
papa.49
@nemkati: Kösz...
Dehogy írsz össze,vissza jók a meglátásaid és ezt nem azért mondom hogy hízelegjek neked ...
Jozefina
"akarta" kényszeríteni!!!??? lehet, hogy az a baja a hölgynek, hogy csak "akarta"??? 20 év után ilyen baromsággal elő állni nem normális dolog!!!
havasigyopár
@Jozefina: 20 évig titkolta, rágódott rajta, úgy hogy mély sebeket hagyott benne.lehet, hogy neked "baromság", de akkor egy fiatal lányt ez sokkolhat. Akivel ilyesmi történik, sok mindent elfelejt az élete során, de ezt nem! Itt volt az úszóedző Kiss ügye. Tagadta, tagadta, aztán bevallotta és bocsánatot kért. Ilyet egy nő nem talál ki. Soha nem mondta volna, ha nem lenne igaz. Lehet, hogy majd mások is megszólalnak. Csak ki kell várni. Ne ítélkezzél, ha nem tudod mi az igazság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.