Tavaly 4, a korábbi években mintegy 2-2 százalékos, csendben végrehajtott áremelkedés sújtotta a fával fűtőket. A 2013-as "rezsicsökkentés" óta a legnagyobb, közel tíz százalékos éves drágulással szembesülhettek szeptemberben a tűzifavásárlók - deríthető ki a Központi Statisztikai Hivatal adataiból. Most 3350 forintba került egy mázsa tűzifa. Tavaly 4, a korábbi években pedig mintegy 2-2 százalékos, halk áremelkedést kellett elszenvedniük a fával fűtőknek, a Fidesz hangos rezsicsatazaja közepette. Noha a brikett „csak” 3 százalékkal drágább, mint tavaly ugyanekkor, ám ez is a legmagasabb ütem 2013 óta.

Forrás: nepszava.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Ráadásul a gázárát is már régen csökkenteniük kellett volna a harmadára, de nem tették. Nem rezsitcsökkentettek hanem már világosan kiderült, hogy rezsit emeltek Orbánék.
papa.49
Ez az igazi kibaszás a szegényekkel !!!
lusta
@papa.49: Akik örömmel szavaznak rájuk. Akkor hol itt a kibaszás?
papa.49
@lusta: Csak a budifülkeforradalmárok szavaztak rájuk, tudod azt nem hiszem hogy az az öreg néni akit megbüntet a rendőr, mert az erdő szélén összegyűjt egy tragacsra való gallyat, rájuk szavazna !!!
division
@papa.49: A szegényekkel??? Tudod te mennyi az akácfa mázsája?
papa.49
@division: Képzeld el tudom, ha rönkben veszem 3200 Ft, ha gurigázva 3600 Ft. ha felhasogatva 3900 Ft. !!!
KIELÉGÍTŐ A VÁLASZOM ???
papa.49
A cikk se pontos mert 2013. még 3000 Ft. volt 1 mázsa gurigázott akácfa a telepen, ma ugyanez 3600 Ft. ez nem 10 % emelkedés, hanem 20 % ...
division
@papa.49: Akkor gondolom azt is tudod hogy a szegények eddig sem akácfát használtak hanem légszennyező anyagokat, azaz bármit amit otthon találtak vagy össze tudtak szedni. Nekik mindegy csökken e vagy sem.
papa.49
@division: Itt viszont ha nem csalódom konkrétan FÁRÓL ÉRTEKEZTÜNK !!!
Az utcabeli öreg néni se a rossz cipővel tüzelt hanem a gallyakkal amit az erdő szélén gyűjtögetett ...
Egyébként ha csökkent volna sokkal kevesebben folyamodnak nehezen égő anyagokhoz !!!
division
@papa.49: Lehetséges. Viszont én úgy gondolom ha valaki megépít egy korszerű cserépkályhát (ami legalább 7 számjegyű összeg) akkor ott nem számít az ár, az egyszerű kályhákban meg eddig sem akácfát használtak.
lusta
1 erdei köméter bükk, tölgy már 14000 forintba is kerül. Mindez kb. 10-12 mázsa, a nedvességtartalomtól függően. Igaz a lengyeleknél nem volt rezsicsökkentés, azért ennyi az ára.
papa.49
@division: Nem tudom te hol élsz, én itt vidéken egy kisvárosban kertes családi házban, de itt a környékükön senki nem fűt ,,szárított teveszarral,, ahogy szoktam jellemezni a kisebbség fűtési szokásait, igaz ezen a településen nincsenek is talán egyáltalán belőlük ...
Az utcabeliek, mivel látom mit hoznak nekik tüzelőt, mindenki vagy fával fűt, vagy gázzal !!!
Itt nem divat a 7 számjegyű cserépkályha, viszont vannak kandallók !!!
division
@papa.49: A kandallók is jók egyébként nagyon, de én inkább a cserépkályha mellett maradtam mint alternatíva. Nagyobb teret tud befűteni, és megoldottam speciális elvezetéssel hogy minden szobában legalább 20-22 fok legyen ha begyújtom. A napenergia lesz a következő amit majd megvalósítok talán jövőre, a gáz minősége, bizonytalan mivolta miatt rákényszerül erre az ember, no meg aki ült már kandalló vagy cserépkályha közelében az tudja hogy "más az az érzés":-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.