Majdnem minden szakterületre elért a munkaerőhiány a profession.hu felmérése szerint, az állásközvetítő portálon 2017 harmadik negyedévében meghirdetett 35 ezer állás új rekordot jelent.

Egyre durvább a munkaerőhiány Magyarországon
Fotó: Pixabay

A profession.hu csütörtöki közleménye szerint éves összehasonlításban 17 százalékkal nőtt a harmadik negyedévben a portálra feltöltött álláshirdetések száma, ugyanakkor majdnem 45 ezer új munkakereső regisztrált.

A legnépszerűbbek a területi képviselői állások, a hirdetők legnagyobb része viszont továbbra is főleg szakmunkát kínál, ezen belül bolti eladókat keresnek a legtöbben. A portál szerint ez összefügghet az elmúlt hónapok áruházi sztrájkjaival, hiszen a július-szeptemberi időszakban csaknem 1700 eladói állást kínáltak, ami 29 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit, de az előző negyedévhez képest is 8 százalékos emelkedést jelent. A betöltetlen árufeltöltő pozíciók és más anyagmozgatási vagy rakodási munkakörök hirdetéseinek száma ennél is jelentősebb mértékben, 71 százalékkal, a fizikai, segéd- és betanított munkák száma pedig 92 százalékkal ugrott meg tavalyhoz képest – tették hozzá.

A kínálat legnagyobb részét kitevő szakmunkás hirdetések száma 38 százalékkal nőtt egy év alatt. Építőipari és ingatlan kategóriában 79 százalékkal bővült a kínálat, ami a portál szerint az ágazat munkaerőhiányát mutatja.

A közlemény szerint vidéken nem változott a meghirdetett állások száma, Budapesten viszont 18 százalékos az emelkedés tavalyhoz képest.

Már a tapasztalat sem olyan fontos

A munkáltatók 40 százaléka 1-3 éves szakmai tapasztalatot ír elő, de egyre többen nem kérnek gyakorlatot: a jelentkezők 46 százaléka ilyen állásokra pályázik. A portál adatbázisa szerint a hirdetők a végzettség iránti elvárásaikat is egyre lejjebb adják, a tavalyi több mint 36 százalékról 29 százalékra csökkent a főiskolai végzettséget igénylő állások aránya, 32 százaléknál pedig már a középiskolai végzettség is megteszi. A pályázók 51 százaléka középiskolai, 21 százaléka főiskolai végzettséget igénylő állásokra jelentkezik – írták.

A közlemény idézi a cég toborzási üzletágának vezetőjét, Szigeti Nikolettát, aki szerint mérnöki vagy pénzügyi területen továbbra is elengedhetetlen a felsőfokú végzettség, a nyelvtudás és a szakmai tapasztalat.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Lepényleső
Hová lett a 2012-es munkaerőpiac óriási tartaléka?
rokker33
Édesanyámnak tegnap küldtek munka ajánlatot.58 éves és marós a szakmája és felvennék egy vállalkozáshoz marósnak.Hát köszöni azért már 58 évesen már nem neki való ez a munka és legalább 30 éve más munkakörben dolgozik.Csak nevetett rajta hogy nem találnak fiatal munkavállalókat!
human
Kis magyar abszurd. Most beszéltem egy arab sütödéssel aki arra panaszkodott, hogy bajban van az ország. Egyszerűen nem talál jó alkalmazottat, aki dolgozni is akar nem csak jól keresni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.