A devizahitelesek kilakoltatásának azonnali felfüggesztését, végrehajtási moratóriumot és kárpótlást követel a Jobbik.

Végrehajtási moratóriumot, illetve a kilakoltatások azonnali felfüggesztését, továbbá a devizahitelesek kárpótlását követeli a Jobbik – jelentette ki Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő a pártja által összehívott devizahiteles-kerekasztal ülését követő sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, a "kifosztó mechanizmus intézményes és szervezett volt", ezért a Jobbik szerint a vádlottak padjára kell kerülnie a magyar lakosságot kifosztó rendszer minden résztvevőjének, a politikai szereplőktől a bankvezetőkig és a köztisztviselőkig.

Z. Kárpát Dániel elmondta: a Jobbik kitart amellett, hogy a felvételkori árfolyamon forintosítsák a hiteleket, illetve devizahitelek átváltásakor a Magyar Nemzeti Banknál felhalmozódott többlet terhére fizessenek kártérítést a károsultaknak. Mint mondta, "legkésőbb a jövő évi kormányváltás után" megoldják a devizahitelesek problémáját.

Polgár Zoltán, az egyik devizahiteles csoport képviselője, a kerekasztal résztvevője arra figyelmeztetett, hogy ma 900 ezer végrehajtás zajlik, ami 1,8 millió ember kilakoltatásával fenyeget. Szerinte ez "népirtás" és nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mert a károsultak a kilakoltatás után nem tudnak hová menni.

(MTI)

Itthon - 2019. February 21., 07:43
Amerikában is eltemették Andy Vajnát
Itthon - 2019. February 20., 21:56
Drágul a kenyér

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok

Nagyvilág - 2019. February 21., 07:58
Szmájli is lehet a rendszámtáblán
Nagyvilág - 2019. February 21., 07:54
Ilyen árukra költenek a legtöbbet Magyarországon
Nagyvilág - 2019. February 21., 07:41
Felvásárolja a Coca-Cola a Bambit