Tartós és sűrű köd alakulhat ki csütörtök éjjel az ország nagy részén, ami még péntek reggel-délelőtt is kitarthat az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint.

A tartós, sűrű köd miatt a fél országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésükben azt írták: csütörtök este-késő este, különösen az ország északi felén, valamint nyugaton várhatóan ismét romlanak a látási viszonyok.

Csütörtök éjjel ezekben a megyékben kell tartós ködre számítani: Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén megye.

Figyelmeztetés: sűrű köd lehet az éjjel és péntek reggel

Fotó: met.hu

Péntek hajnalra az országban már sok helyen képződik sűrű köd. Napközben a déli országrészben gyorsabban javulnak a látási viszonyok, de északon "makacsabb" köd valószínű. Különösen a Kisalföldön napközben is megmaradhat sűrű köd.

Figyelmeztetés: sűrű köd lehet az éjjel és péntek reggel

Fotó: met.hu

A tartós, sűrű köd veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, valamint Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést péntekre.

Az előrejelzés szerint napközben az ország nagy részén derült, napos, száraz idő várható. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 3-9 fok között alakul, de a hegyekben kissé enyhébb, a tartósabban derült tájakon hidegebb is lehet, ott talaj menti fagy is valószínű. A nappali maximumok általában 18-24 fok között, a tartósan ködös tájakon azonban csak 15 fok alatt alakulnak.

(MTI)

(Címlapi kép: met.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.