Nem jogerősen öt év börtönbüntetést és 150 milliós vagyonelkobzást kapott Galambos Lajos egykori nemzetbiztonsági főigazgató. 

Nem jogerősen öt év börtönbüntetésre és százötven millió forint vagyonelkobzásra ítélte a Kaposvári Törvényszék katonai tanácsa Galambos Lajost, a Gyurcsány-kormány egykori Nemzetbiztonsági Hivatalának (NBH) főigazgatóját csütörtökön – szemlézte az MTI a Magyar Időket.

A lap cikke szerint vesztegetésért marasztalták el a Gyurcsány-kormány korábbi titkosszolgálati vezetőit és az Egymásért Egy-Másért Alapítvány "kulcsfiguráját". Galambos Lajos öt, Jakubinyi Róbert négy, Gyarmati György pedig három évet kapott – sorolták.

Az ügy másodrendű vádlottját, Galambos Lajos vezérőrnagyot folytatólagosan elkövetett vesztegetés és államtitoksértés miatt marasztalták el. A börtönbüntetés mellett nyolc évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, valamint százötven millió forint vagyonelkobzásra is ítélték.

Az elsőrendű vádlott, Jakubinyi Róbert kétrendbeli folytatólagos vesztegetés miatt négy év börtönt kapott, őt öt évre tiltották el a közügyektől.

A harmadrendű vádlottat, az NBH korábbi osztályvezetőjét, Gyarmati Györgyöt vesztegetés miatt három év börtönre ítélték, a közügyektől öt évre tiltották el, valamint százmillió forint vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság.

A cikkben felidézték, hogy korábban a PestiSrácok Földesi-Szabó László vallomása alapján azt írta, az egykori közhasznú szervezet évekig "a legmagasabb rangú titkosszolgák kifizetőhelyeként működhetett".

Az ötlet Jakubinyi Róbert fejében fogant meg, azonban az alapítvánnyal összefüggő hálózat nem üzemelhetett volna a polgári elhárítás akkori vezetőinek jóváhagyása és a nagypolitika tudta nélkül – tették hozzá.

Jakubinyi Róbert a szolgálataiért cserébe állítólag azt kérte a titkosszolgálati vezetőktől, hogy simítsák el a büntetőügyeit. Az alapítvány másik kulcsfigurája, Földesi-Szabó László vallomása szerint ebben az NBH vezetői partnerek voltak.

A férfi azt állította, hogy Galambos Lajos mintegy százötven millió, Gyarmati György pedig százmilliót forintot kapott – írta a Magyar Idők.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Erdekes,... Nem merik oket jogerosen elitelni, mert tudjak, a vad nem all meg, de a volt GYurcsany kormannyal alltak viszonyban - a fidesz elott ez mar latatlanban 5 ev... Most megkaptak a szigoru buntetest, nem jogerosen, aztan a valasztasok utan jon egy perujrafelvetel es megallapitjak, hogy nem tortent semmi sem...
Mikor fogjak kiflicsucsok gabikat elitelni a gripen gepek beszerzeseert? mert o meg lobbizott a baratjanak szivesseget - es penzt - te've a zsebebe...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.