Meghökkentő gyakorlattal lép fel újabban az adóhivatal Magyarországon. Mind a Liszt Ferenc Repülőtéren, mind pedig a röszkei határátkelőn történt olyan eset, amikor egy véletlenszerűen kiválasztott határátlépő csak adótartozásai kifizetése után folytathatta útját, illetve tarthatta meg a nála levő ingóságokat. Egy egyéni vállalkozó fodrász nyaralása utána hazaérkezéskor arról számolt be, hogy a reptéri zöld folyosón ellenőrzés közben a NAV egyik munkatársa véletlenszerűen szúrópróbaszerűen kiemelte a sorból. Ott kiderült, hogy a fodrász 40 ezer forint körüli adótartozással rendelkezik, amit azonnal rendeznie kellett - írja az Index.hu. Az incidens kapcsán az is elhangzott, hogy amennyiben a tartozó fél nem teremti elő a pénzt, akkor az útipoggyászból ingóságokat foglalhat le a NAV munkatársa. Hasonló esetről értesült a lap egy röszkei határátkelőnél is. Egy Magyarországra érkező személyautó sofőrjének a NAV munkatársa megnézhette adófolyószámláját, ahol tartozás volt. Éppen...

Forrás: penzcentrum.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Ha mar ilyen fasza hivatal lett a NAV, akkor mindjart kezdheti az orosz szarmazasu ludmilla valakicsodan beelesiteni ezt a fegyveret, hiszen o 12,5 MILLIARD forinttal tartozik a NAV-nak , mint listavezeto.
Vagy fosnak tole, mert arrafele ott van a magomed??? mint 4 eve engedely nelkul, jogtalanul az orszagban tartozkodo idegen (bevandorlo)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
NAV = Nemzeti Adócsalók Vállalata. Orbán egyik pénzbehajtójává züllött.
volvós
Nos akkor a mangalica méhszaros lőrike jobban teszi, ha
a felcsúti falutáblát nem hagyja el...
karma1
Ha mar ilyen fasza hivatal lett a NAV, akkor mindjart kezdheti az orosz szarmazasu ludmilla valakicsodan beelesiteni ezt a fegyveret, hiszen o 12,5 MILLIARD forinttal tartozik a NAV-nak , mint listavezeto.
Vagy fosnak tole, mert arrafele ott van a magomed??? mint 4 eve engedely nelkul, jogtalanul az orszagban tartozkodo idegen (bevandorlo)
simmering73
Na ez a szédületes fegyver velem szemben hatástalan. Nemhogy adótartozásom nincs, de még a határt se igen lépem át.
Nessy
"Szúrópróba szerűen" pont olyat szúr ki, akinek van adóssága!
Gondolom, hazánk nagyjait, és milliomosait nem vegzálják!
peterkelemen
@Nessy: Nos igen, mert ugye szúrópróbaszerűen egyszer sem szúrják ki például az utazgató Habonyt vagy Rogánt sőt Orbánt.
magyarbakancs
"Egy egyéni vállalkozó fodrász nyaralása utána hazaérkezéskor arról számolt be, hogy a reptéri zöld folyosón ellenőrzés közben a NAV egyik munkatársa véletlenszerűen szúrópróbaszerűen kiemelte a sorból. Ott kiderült, hogy a fodrász 40 ezer forint körüli adótartozással rendelkezik"
Ha nyaralni eltud menni adót is megtudja fizetni nem?
magyarbakancs
@Nessy:" Gondolom, hazánk nagyjait, és milliomosait nem vegzálják!"
Azoknak nincs adótartozás mert törvényesen szerezték a javadalmukat.
Erre személyesen Rogán,Orbán,Lázár ügyel.
Főleg Rogán mert ö adja a mi pénzünkből Habony,Vajda uraknak az állami megrendelést.
papa.49
Azért ez is megérne egy ÁB. döntést mert nem hiszem hogy ez a hatályos szabályokon belül van, és tudomásom szerint az ,,életvitelhez kapcsolódó ingóságokat nem is lehet lefoglalni,, !!!
karma1
@magyarbakancs: 08.33-ra: Ez nem egeszen igy van. Az illeto holgy nem feltetlenul van HATRALEKBAN, csak tartozik, ami nem ugyanaz. Minden adobefizetesre kapsz elozetesen egy megkeresest, hogy mennyit fogsz - ill. mennyit kell fizetned majd a NAV-nak. Ennek van egy hatarnapja,ameddig ki kell egyenliteni az adodat. Ha ezt most IGY talalta ki a NAV, akkor gyakorlatilag MINDENKIT megallithatnak a hataron, - kulonben pedig olyan, hogy "szuroproba" a NAV reszerol a repteren - NINCS! Nyugodj meg, valakinek a csoret b@szta, hogy a holgy el tudott menni nyaralni - az is lehet, hogy evek ota sporolt a nyaralasara, honnan tudhatjuk, hogy nem? - szoval amit tallai es a rablobandaja megenged maganak, az mar minden kritikan tuli!
(Itt is vannak ilyenek, de mivel mindent pontosan idore befizetek, nem vagyok HATRALEKBAN, viszont ha egy adoellenor megnezi a lapomat, akkor VAN TARTOZASOM. Es ha engem itt ezert lekapcsolnanak, hat nagyon durvan ki lennek magambol kelve. Otthon ezt mar nem tudod megtenni, mert az adohivatalban is mindenki fuyiszes, mehetsz Te az Agtyauristenhez is, a lenyeg, hogy elcseszik a nyaralasodat, az esetleges uzleti hivatalos utadat, potolhatatlan veszteseget okozva Neked.
Gusztustalan ez a bagazs, menniuk kell jovore...
magyarbakancs
@karma1: úgy nem állok,hogy nyaraljak adótartozásom sincs.
,se adó hátralékom.
Hivatalnál az erő és packázik veled.
eszegfu
@papa.49: 8:50 Igy igaz! Ruhákat, fogkefét nem foglalhat le, viszont fényképezőgépet, video felvevőt (nem tudom a pontos megnevezését) már igen. Abban viszont nem vagyok biztos, hogy egy "lefoglalást", ill. végrehajtást nem kell a hátralékossal közölni és nem kell időpontot egyeztetni. Ezzel az erővel pl. egy plázában is megállithatnak és az akkor vásárolt TV-t lefoglalhatják.
karma1
@magyarbakancs: pedig Te megerdemelned a nyaralast, a pihenest, hiszen masokert dolgozol, nehez korulmenyek kozott, Neked is fel kellene idonkent toltodnod - hat ezt megoldja helyetted a rogantonyo.
Es ahogy mondod; a hivatalnal van az ero es a Veled valo szorakozas joga...:o((((
magyarbakancs
@karma1: Tudod mi a feltöltődés nálam ha látom azt a sok okoskodót ,mikkor fő a saját levében.
az maga a gyönyör.
És a végén mégis ott köt ki ahol elkezdte a nyűglődését.
Lelki kielégülés ha látom a megjuhászkodott arcát.
karma1
@eszegfu: Ne adjal nekik otleteket, Dragam, mert kepesek lesznek ra. De elmeletileg megtehetik.
Itt peldaul az autoknak a szelvedojen kell lenni egy papirnak, ami igazolja, hogy be van fizetve az eves regisztralasi dij az autora, es hogy ervenyes-e a muszaki vizsgaja? (Itt 6 honaponkent kell minden jarmuvet muszakiztatni), tovabba hogyha diesel uzemu az autod, akkor a szelvedore ki kell tenni errol is egy cimket a kifizetett kilometerig. (1000 km-kent vehetsz ilyen stickert, beleirjak a kilometer hatart, ami utan megint kell venned ilyen cimket.
Ha a parkoloor elmegy az autod mellett, es - itt valoban teljesen veletlenszeruen - belenez az autod papirjaiba, es abbol valamelyik lejart, akkor hagy egy buntetoszelvenyt, ami pont olyan komoly, mintha egy utellenorzesnel a rendor adna. Bizony, azzal a papirral be kell setalnod a rendorsegre, es el kell mondanod, hogy mikorra javitod ki a hibat, mikorra fizeted be az illeteket, vagy mikor muszakiztatod az autodat, es akkor a rendor ad 2 het turelmi idot, es akkor vissza kell menni, bemutatni az autot a rendorsegen, es nincs birsag.
Itt mindenkirol eloszor feltetelezik, hogy nem akarattal csinaltal rosszat, hanem veletlenul. Ha nem viszed be az autot, akkor bajban vagy - ennyi.
eszegfu
@karma1: Nehogy azt gondold, hogy én vagyok az "ötletgazda"?!:) Az az igazság, hogy valóban mindent megtehetnek, ha valakinek van tartozása és végre akarják hajtani! Csak feltételes módban irja a törvény, hogy "értesitheti" az adóst. Az viszont egy érdekes kérdés, hogy milyen módon győződik meg a Nav munkatárs: kinek a tulajdonában van az az ingóság, mert ezt "hitelt érdemlően" igazolni kell pl. itt a repülőtéren... nyilván ezért is kellett pénzt kölcsönkérnie. Ettől függetlenül egyetértek a behajtással, ha az jogos! Csak a módszer egy kissé "csalfa", melyet a törvény is "nyitva" hagy. De az mindenképpen látszik, hogy a kis tartozásokat igy, vagy ugy behajtják, de pl. Győzikén meg nem találnak "fogást"?!
karma1
@eszegfu: Hihihi, talan azert, mert halalkomolyan allitotta, hogy meg a dednagyanyjatol orokolt egy kilo brillt, meg aranyat. Ot nem a repteren kaptak le, hozza kimentek hazkutatni...:o)
Miert nem mennek ahhoz az orosz ribanchoz, aki a NAV legnagyobb adosa 1,2 milliard forinttal?
eszegfu
@karma1: Persze nekem is jókedvem lett Győzike "állitásától"!:)) Pedig, ha ezt komolyan vette volna a Nav, akkor kérték volna a hagyatéki végzést... ha pedig abban nincs benne, akkor nem örökölte... nem?! Már az előzőekben is akartam kérdezni: ki ez az orosz nő, akiről beszélsz?
wpym
Helyes, de: azok esetében is ezt kell alkalmazni, akik milliós tartozást halmaoztak fel.

És ugyanezt a külföldi szabálytalankodókkal is (pl.: gyorshajtás).
karma1
@eszegfu: Valamilyen Ludmilla valaki, es asszem pont annak a bizonyos magomednek az elettarsa, aki a festekdobalos Gulyast megfenyegette, hogy megveri. De rakeresek Neked, a lenyeg az, hogy a buntetesekkel .
Kozben kerestem Neked egy kis csemeget, mar elkuldtem Neked, Hat allati izgalmas olvasmany, Te kifejezetten elvezni fogod - mar ertem, hogy Juhasz Peterek meg Horvath Andras miken akadhatott fonn olyan sokszor.
Az adatok nagyon frissek: 2017 szeptember 30.-aval zarodnak,.
karma1
@eszegfu: Erre a bringara emlekeztem, najo, a neve nem Ludmilla, de majdnem...:o)))) Viszont a love 1.32 milliard forint volt... Szoval ezt is olvasd el, erdekes olvasmany ez is...;o)))
kokopelli
@karma1: ..,aranyoskám!Ezt nem kell komplikálni! Ezt mindenhol a Bécsi út másik
végétől úgy hívják,hogy "Kisöprik a padlást és a pincét is!",ha egyre szűkül a forrás
az udvaroncoknak,vagy foschn@k,hogy eldugul a "választások"(?) után!
"Áldott a sok kéz,átkozott a sok bél!"-mondta édesanyám mindig! ;--))
eszegfu
@karma1: Kösz.! Valóban közzéteszi a Nav negyedévenként, de ebből a listából -- ha csak nem tudod kinek a kicsodája -- nem lehet rájönni az "összefonódásokról", sajnos!:( Ha tudod kit keresel, akkor valóban hasznos.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.