Galambos Lajos vezérőrnagyot folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntette és államtitoksértés miatt marasztalták el, öt év börtön mellett nyolc évre eltiltották a közügyek gyakorlásától, valamint 150 millió forint vagyonelkobzásra is ítélték.

Öt évet kapott a Gyurcsány-kormány Nemzetbiztonsági Hivatalának főigazgatója

(Fotó: Kovács Tamás/MTI)

Galambos volt az ügy másodrendű vádlottja. Az ügy elsőrendű vádlottja, Jakubinyi Róbert, az Egymásért, Egy-másért Alapítvány kulcsfigurája ennél kevesebbet kapott, négy év börtönre ítélték, valamint öt évre eltiltották a közügyektől kétrendbeli folytatólagos vesztegetés miatt.

A hamradrendű vádlottat, az NBH egykori osztályvezetőjét, Gyarmati Györgyöt vesztegetés bűntette miatt három év börtönre ítélték, a közügyektől öt évre tiltották el, valamint 100 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt a bíróság. Az ítélet nem jogerős.

A minősített, tehát titkos ügy az Egymásért, Egy-másért Alapítványhoz kapcsolódik. Korábban a PestiSrácok Földesi-Szabó László vallomása alapján azt írta: az egykori közhasznú szervezet a legmagasabb rangú titkosszolgák kifizetőhelyeként működhetett évekig. Ennek az ötlete egy vallomás szerint  Jakubinyi Róbert fejében fogant meg, de az alapítvánnyal összefüggő hálózat nem működhetett volna a polgári elhárítás akkori vezetőinek jóváhagyása és a nagypolitika tudta nélkül – írja a Magyar Idők.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Majd kíváncsi leszek, hogy a fidesz-kdnp prominensei mennyit kapnak???!!!
Hellcat
Nem kapkodták el az ítélethozatalt...pont választások előtt nemsokkal...nehogy a buta birkák elfeledjék..
justhpeter
@Jozefina: Pontosan erre gondoltam én is. Lassan már nem is kell velük megvárni a választást, lehetne vinni őket a csapdába például uszításért (Földi László interjú - Orbán Viktor nyilatkozata Őcsényről ).
namihami
@Hellcat: És a következő fokozatok mind a ""véletlenül"" csak a választások utáni időre fognak kerülni. Addig is lehet a birkákat uszítani ezzel az itélettel. A választás után pedig már úgyse fogja őket érdekelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.