Meglepő gyakorlattal lép fel újabban az adóhivatal. Mind a Liszt Ferenc Repülőtéren, mind Röszkénél volt olyan eset, amikor egy véletlenszerűen kiválasztott határátlépő csak adótartozásai kifizetése után folytathatta útját, illetve tarthatta meg a nála levő ingóságokat – írja az index.hu.

Az egyik ilyen történet egy egyéni vállalkozó fodrászról szól, aki az elmesélés szerint mindig rendesen fizette esedékes adókötelezettségeit, de amikor nyaralni volt, megcsúszott egy befizetéssel.

A reptéren csapott le a NAV az adóval tartozó fodrászra

Repülővel érkezett haza Budapestre, a zöld folyosón jött át az ellenőrzésen, de a NAV egyik munkatársa véletlenszerű kiválasztással kiemelte a sorból. Minden csomagját átkutatták, majd

a hölggyel közölték, hogy negyvenezer forint körüli adótartozása van, amit azonnal rendeznie kell.

Mivel készpénz nem volt a fodrásznál, egy embert felhívhatott, végül másfél óra elteltével távozhatott, amikor kifizette a kölcsönkapott pénzből a tartozást. Az esetről jegyzőkönyv készült.

Az eset kapcsán az is elhangzott, hogy amennyiben nem teremti elő a pénzt, akkor az útipoggyászból ingóságokat foglalhat le a NAV munkatársa.

(index.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube, illusztráció

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus1
más lett volna a helyzet, ha 1 milliárdot elfelejtett volna bevallani
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
Orbán Viktor édesapja úgy vásárolt bányát, hogy Simicska Lajos segítségével a Fidesz
pártszékház eladásából származó pénz egy része ott landolt. Talán emlékszünk még, amikor
megkérdezték Simicskát, miért is ment oda a pénz, akkor hangzott el az ominózus mondat:
minden magyar állampolgárnak jogában áll hülyének lenni. Aztán varázslatos módon az Orbán apuka bányájából (később bányáiból) származó kőre máris szükség lett, állami finanszírozott autópálya-építéshez. Úgy, hogy közben az építési területhez jóval közelebb is volt bánya. Igaz, az nem Orbán kézen.Ha már Mészáros Lőrinc. Az Orbán Viktor kormányfővé való kinevezése előtt éppcsak vegetáló gázszerelő hirtelen megtáltosodott és mindenhez ért. A disznótenyésztéstől a vasútépítésig. Nemcsak ért, de nyer is forrásokat gazdagon. Mára ott tart ez az univerzális zseni, hogy egymilliárd forintot gond nélkül kifelejt az adóbevallásából.
Orbán Viktor veje véletlenül éppen akkor csöppent be egy világítástechnikával foglalkozó cégbe,
amikor az uniós források célzottan az ilyen beruházásokra érkeztek. Mit ad isten, nyerte is
zsinórban a tendereket. És akkor ez még csak közvetlenül a miniszterelnök rokonsága és csak olyan esetek, amikhez nem kell kutatni, bárki emlékezhet rájuk, nyilvánosak. Akkor még nincsenek hirtelen felbukkanó Nárcisz kutyák, sem Garancsik, sem a többi politikus viselt ügyei. Akkor még nem beszéltünk Matolcsy kiterjedt rokonságáról, Polt Péter feleségéről és lányáról és ezer dologról, ami szintén köztudott. Akkor miről beszélünk, szarházi, tovaj fidesz banda, aki a hatalmi ágakból is kuplerájt csinált.
X-ray
Mondjuk én még soha nem kaptam fodrásznál sem nyugtát, sem számlát, semmit...Csak fertőzést a fejbőrömre. Gombás fertőzést. Pedig minden kuncsaft után fertőtleníteni kellene a fodrászeszközöket.
percsi
Csődbe menne a rablóbanda, ha az alja nép nem fizetné be az adóját.Tehát érthető a szigor!

Egy vállalkozó ismerősöm minden hónapban időben utalta (utalja) a járulékait, nincs adótartozása, és nem azért nincs, mert Qrva sokat keres, és az adóbefizetés után bőven marad neki is. Kb. két évvel ezelőtt hó 12-ig elfelejtette átutalni az adót, a pénz a bankszámlán volt, 13-n rendezni akarta, és lám a NAV megtette helyette, leszívta a pontos összeget a bankszámláról, és megbüntette 5000 Ft-ra.
@X-ray: Hát igen, vannak ilyen esetek, nem csak a fodrászoknál, hanem szinte minden kicsi vállalkozásnál-kereskedésnél. Elszegényedett népnek nincs pénze fodrászhoz menni, egyre kevesebb a bevétel, a NAV mint látjuk, keményen követel, és nem kevés összeget, ha mindent nyugtázna, ingyen dolgozna. Egyre több fodrász visszaadja a vállalkozását és a vendégeit otthon nyírja. Nincs bérleti díj, rezsi, adó. De nem csak fodrász teszi ezt, hanem a villanyszerelő, vízszerelő, mosó- és hűtőgép szerelő, varrónő stb. Én igazat adok nekik, ha megdolgoznak a pénzükért, akkor egyenek is. Majd ha kiírtjuk a férgeket, ha azt látjuk-érezzük, hogy az országra és saját magunkra, nem a férgekre dolgozunk, akkor lehet követelni a nyugtákat is.
Borsodi
Talán Fidesznyiknél is szét lehetne nézni,és azoknál , akik pár milliót elfelejtettek bevallani,esetleg egy jaktot,villát?.
Eladott Ország
Emlékszünk még a kitiltási botrányra? És a Bunge étolajgyártóhoz kötődő vesztegetési ügyre? És arra, hogy Polt Péter trágyaelhárító és korrupció elsikálóművész éppen akkor állította le a
nyomozást, amikor a szálak fideszes körökhöz vezettek? Amikor az egyik tanú azt állította, hogy Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató korábbi elnökének elhagyta a száját, hogy el tudná intézni az étolaj áfájának csökkentését, ha egy megadott alapítvány számlájára 2 milliárd
forintot átutalna a magyar piac vezető gyártója, az amerikai tulajdonú Bunge. Ez az eset tökéletesen megmutatja miért felesleges a jog adta keretek közt felvenni a harcot a fidesz maffiával és miért kizárólag az utcán tud ez a rendszer össze omlani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.