A sopronkőhidai posztok miatt vizsgálatot indított a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

Zárkájában tévézik, edzeget, gitározgat és időnként babaolajjal kenegeti a testét. Ilyen életképeket oszt meg követőivel egy 12 éves börtönbüntetését töltő elítélt, aki a pécsi kézigránátos merénylet egyik résztvevője volt: ő szerezte be a kézigránátot, ami két embert ölt meg – írja az okpecs.hu.

Az udvarról, a cellájából, a konditeremből és a börtön konyhájából is megoszt képeket és videókat. Eddig csaknem száz fotót és 11 videót posztolt.

Szerintem nem normális dolog az, hogy moslékkal etetnek és patkányok járkálnak a folyosón!

– írja egy posztjában B. S., aki a börtönéletet bíráló állításait fotókkal is igyekszik alátámasztani. Homályos fényképei tanúsága szerint komoly készleteket halmozott fel cellájában, van ott dohány, tisztálkodási szerek, csokoládé, de még babaolaj is.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága vizsgálatot indított, az alábbi választ küldték a portálnak:

“Tájékoztatjuk, hogy a büntetés-végrehajtási szervezet az esettel összefüggő valamennyi körülmény tisztázása érdekében belső vizsgálatot indított. A vizsgálat jelenleg is folyamatban van.

A fogvatartottak internetes kommunikációra szolgáló eszközt nem tarthatnak maguknál, így az internet, illetve a közösségi média használata nem engedélyezett részükre.

A hatályos jogszabályok szerint jogerősen elítélt és előzetes letartóztatott fogvatartottak egyaránt használhatnak mobiltelefon-készüléket.

A fogvatartotti mobiltelefonnal csak kimenő hívásokat lehet kezdeményezni, internetezésre, kép rögzítésére, illetve szöveges üzenetek küldésére-fogadására a készülék nem alkalmas. A mobiltelefon beállítása csak a számítógépes nyilvántartásban előre rögzített kapcsolattartókkal történő telefonhívást engedélyezi, a kapcsolattartókhoz rendelt telefonszámokkal.

Tiltott tárgyak büntetés-végrehajtási intézetbe történő bejutása, bejuttatása – annak feltalálása – esetén minden esetben belső vizsgálat indul. A vizsgálat eredményétől függően az esettel érintett személyi állomány tagjával és a fogvatartottal szemben is fegyelmi eljárás, esetleg büntetőeljárás indul. “

Remek fotókat a börtönéletről ITT talál.

Nyitókép: pixabay.com cco

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Nem is gondoltam volna, hogy ennyire komoly cég a büntetés végrehajtás..
maci0427
A múltkor volt egy dokumentum film az Orosz börtönökről és kivételesen beengedték az USA. egyik stábját,lehetett egy kicsit filmezni és beszélgetni a rabokkal ! Az egyik börtönbenvolt egy olyan rab,aki ült már az USA. börtönében is ! Neki és a külföldi stábnak egyöntetű véleménye volt az,hogy az Orosz börtönök ezerszer keményebbek mint az USA. -ban ! Akkor most tessék elképzelni,hogy milyen lehet az orosz ! Mi nézők is láthattuk már amit engedtek bemutatni...Félelmetes és riasztó volt,semmi extra.csak a kőkemény falak...Na és volt egy enyhébb,ott is csak egy kis tévé volt,de semmi súlyzó meg internet meg egyéb lótúró ! Ez kellene Magyarországon is,de ahhoz Putyinnak kellene lenni a vezetőnek !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.