A friss változtatás szerint a családi házak kéményét a lakók felelőssége lenne ellenőriztetni.

Megfontolásra visszaküldte az Országgyűlésnek pénteken Áder János köztársasági elnök azt a kedden elfogadott törvényt, amely megszüntette a családi házak kötelező kéményseprőipari ellenőrzését.

Veszélyesnek találja, visszadobta Áder a kéménytörvényt

Fotó és nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Az önkéntes, megrendelésen alapuló kéményseprőipari szolgáltatás a biztonsági szint radikális csökkenését jelent, és az életveszélyes helyzetek számának jelentős növekedését eredményezheti. A nemzetközi tapasztalatok szerint a balesetek száma többszörös azokban az országokban, ahol önkéntességen alapuló rendszer működik

- hívta fel a figyelmet levelében Áder János.

A köztársasági elnök emellett jogalkotási kifogást is emelt a törvénnyel kapcsolatban. Annak ellenére ugyanis, hogy az Országgyűlés a jogszabály kétharmados többséget igénylő rendelkezéseit nem fogadta el, az államfőnek megküldött törvényszöveg sarkalatossági záradékot tartalmazott.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Na mi van? A golyostoll nem akar felelosseget vallalni a bekovetkezendo balesetekert? Pedig lesz az a penz...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Na mi van? A golyostoll nem akar felelosseget vallalni a bekovetkezendo balesetekert? Pedig lesz az a penz...
1magyar
Meg kell fontolni, hogy a sok nemtörődöm ember lakása ha kigyullad mekkora kárt okoz mentők,tűzoltók,egészségügy stb. mint a kötelező kéményseprés fenntartása!
justhpeter
Pontosan ki van számítva, hogy most "emberkedhet". Most az emberkedéssel nem sért fideSS-érdekeket.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/10/fire-89353_960_720.jpg
Rezsicsökkentett halálos ítélet.
Tömören: a rezsicsökkentős hazudozás oda vezetett, hogy aki tud is kéményseprőt hívni, az
mélyen a zsebébe nyúlhat, az sem feltétlenül fog találni. Aki viszont nem tudja megrendelni az
ingyenest, vagy megfizetni a nem ingyenest, annak marad a házibarkács, vagy a temető.
Rezsicsökkentésileg.
Eladott Ország
A kormány mindig egy lépéssel előtted jár. Csak reménykedhetünk, hogy a szakadékot is majd egy lépéssel előbb eléri. Mert arra tartunk, kéményestől, oltóanyagostól és vizes vb-stől, mert amihez hozzányúltok az szarrá válik.
vladimir putin
Milyen ótvar lenne már, hogy Nyuggerisztánban rádőlne a kémény a kemény Fidesz szavazóra?
staro2
Mi ez a kardos díszf@sz a bajszos díszf@sz mellett?
Az új elnöki testőrség?
Equus1
@staro2: biztosan énekelve adta elő a mondandóját, onnan az operetthuszár a képen.
Ha nem volna ennyire siralmas, azt mondanám: nevetséges.
Zeta
Egy újabb látszat intézkedés.
Mennyi mindent kellett volna visszadobnia, vagy az A.B hez küldenie. Olyan törvényeket , melyek a társadalom egészének biztonságát veszélyeztetik.
Most megmutathatja, mennyire aggódik az emberekért. Ez nem aggódás , ez csak kéomutatás. A semmibe veszett demikraták!
eszegfu
@Eladott Ország: Csak kiegészitelek: a kéményenkénti 13 eFt nem tartalmazza a kémény tisztitását, hanem csak az "ellenőrzési" dijat + kiszállást.
karma1
@Equus1: @staro2: ne haragudjatok, valoban, a cikk tartalma egyszeruen siralmas, ijeszto es megalazo, de ahogy ez a szerencsetlen valami ott all a bajszos szar mellett?... Hat ez mindent visz! Magyar huszarruha, es mintha egy torok fez lenne a fejen, de nem olyan markans, csak valami "szilvamero"
Eladott Ország
@eszegfu: A vállalkozókkal majd kifizettetik, a kieső magánszemélyek kéményseprőipari ellenőrzésének a díját, melyet létszámhiány miatt egyébként sem tudtak volna elvégezni.
eszegfu
@Eladott Ország: Jelentem: pontosan igy történt tegnap velem!:)) Nem szoktam ilyen óvatlan lenni, de csak utána néztem meg a számlát... azóta is dühöngök! Először is én nem rendeltem meg, másodszor Bp-től kb. 20 km-re élek, a kéményseprő székhelye pedig Kaposvártól 40 km-re van, harmadszor pedig honnan a bús fenéből kaphatott ez az ember egy cimlistát, mármint olyant, melyen csak a cégek szerepeltek?!
namihami
Nocsak. Áderékhoz végre becsengetett az értelem?
@Eladott Ország: A családi házunk kéménye, ami ingyenes és ugyanaz, mint a vállalkozó családtagé. Fantasztikus, de a kazán még nem tudja, hogy amikor a vállalkozó fűt, akkor egy másik kéménybe kéne füstölnie. Tehát: a család ingyenes, a vállalkozó, ami egyébiránt ugyanaz, na az 12.000 Ft/év.
Eddig max. évente 1.800 Ft volt. Mi ez, ha nem igazi rezsicsökkentés?
papa.49
Látszat intézkedés, a parlament megint megtrágyázza aztán a bajusosszarnak meg ALÁ KELL ÍRNIA oszt. jónapot !!!
Eladott Ország
@eszegfu: Megkaphatta a címlistát a helyi iparkamarától vagy netán az APEH-tól. A vállalkozó barát kormány a kisembereket üti-vágja, a multikat milliárdokkal támogatja.
Eladott Ország
Áder megvédte a kéményeket a dugulástól, de nem védte meg a jogállamot, a civileket, a tanszabadságot, úgy megy át rajta a diktatúra minden aljas törvénytelensége, mint füst a kéményen. Nem talál kivetni valót semmiben, ami Orbánnak és a bűnszervezetének fontos, de eljátssza a törvény őrét olyan ügyekben, amelyekben kockázat nélkül pattoghat, amely nem érinti ennek a rablóbandának a közvetlen érdekeit.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.