Boros Bánk Levente szerint nem történt olyan 27 év alatt, hogy valakit egy pártból egy másik párt vezetőjének fenyegetésére kirúgjanak.

Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnöknek még jelenleg is akkora a hatása az MSZP-re, hogy személyi változásokat képes előidézni a szocialistáknál – mondta pénteken az M1 aktuális csatornán a Médianéző Kft. igazgatója.

Boros Bánk Levente politológust azzal kapcsolatban kérdezték, hogy – mint megírtuk -, menesztették az MSZP szóvivőjét, Nyakó Istvánt, és sajtóhírek szerint ebben Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökének is volt szerepe.

Gyurcsány még mindig hatással van az MSZP-re, jelentette ki a politológus

Fotó és nyitókép: ATV/youtube

Úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc, aki "tönkretette, majd otthagyta" az MSZP-t, még most is olyan hatást tud a pártra gyakorolni, amellyel személyi változásokat idéz elő. Az esetet ismertetve azt mondta: az MSZP egyik helyi szervezete valamit megjelentetett a közösségi médiában, mire a DK, Gyurcsány Ferenc pártja perrel fenyegetőzött. Ezt követően az MSZP szóvivője "határozottabb kiállást tanúsított" szintén a közösségi médiában, ez után "Gyurcsány Ferenc állítólagos kérésére, nyomására, de mindenképpen a DK fenyegetésére" az MSZP elnöke úgy döntött, hogy eltávolítja saját pártja szóvivőjét. Mindezt azért, mert egy ellenérdekelt párttal szemben kritikát fogalmazott meg – hangsúlyozta Boros Bánk Levente.

A politológus azt mondta: talán nem is történt hasonló eset az elmúlt 27 évben.

Az ügy előzménye, hogy az MSZP szekszárdi szervezete Facebook-oldalán azt írta, Gréczy Zsolt DK-szóvivő fideszesekkel tárgyalt a városban egy pincészetben. Gréczy Zsolt tagadta az állításokat, azt mondta, tanúi vannak rá, hogy Budapesten volt péntek délután, és beperli a helyi MSZP-t. Az MSZP országos szervezete közleményben reagált, amelyben egyebek mellett azt írták: "ha minden, az MSZP számára sértő és igaztalan Facebook-bejegyzés után feljelentenénk a DK-t, akkor Handó Tündének külön táblabíróságot kellene felállítani az ügyek tárgyalására".

Ezt követően Molnár Gyula MSZP-elnök kedd este bejelentette, felmenti a munkavégzés alól az "átgondolatlanul kiadott rossz stílusú közlemény" felelősét.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Menjen mar ez a sok ujsutetu politologus a bus francba! Ha nem veszi eszre, hogy Gyurcsanyt az mszp elarulta, es NEM Gyurcsany dulta fel es hagyta ott, hanem pont forditva, akkor ennek az idiotanak barmit mondhatnak.
Ha csak egy kicsit is ismerne Gyurcsany szemelyiseget, tudna, hogy sem a kozvetlen, sem a kozvetett karaktergyilkossag nem az o stilusa.
Kinel akar ez a soknevu uj politologus benyalni? mert orbannak pont ilyenek kellenek...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Menjen mar ez a sok ujsutetu politologus a bus francba! Ha nem veszi eszre, hogy Gyurcsanyt az mszp elarulta, es NEM Gyurcsany dulta fel es hagyta ott, hanem pont forditva, akkor ennek az idiotanak barmit mondhatnak.
Ha csak egy kicsit is ismerne Gyurcsany szemelyiseget, tudna, hogy sem a kozvetlen, sem a kozvetett karaktergyilkossag nem az o stilusa.
Kinel akar ez a soknevu uj politologus benyalni? mert orbannak pont ilyenek kellenek...
Equus1
ez a Boros Bánk Levente, az egyetlen igazság felkent ismerője megnyilatkozott az ő szája által vala. Egy betyárkörte szólt hozzátok a Nemzettemető tezsvér ülepéből. Leülhettek.
Most pedig énekeljük el a Sej, a mi politikológusainkat fényes szellők fújják c. zsolozsmát.
karma1
@Equus1: Menjen mar az anyjaba ez a sok okostojas, aki nagyhirtelen elobujt a semmibol... Itt mindenki tudja a tutit, mindenki biztonsagi szakerto, es mindenki mindent jobban tud...
Na, remelem nem sokaig rontjak a levegot ezek a botcsinalta legenyek...
Ha Gyurcsany olyan lenne, mint amennyire nem az, akkor ezt a f@szkalapot siman meginterjuvolhatna, hogy megis, hogy meri ot megvadolni azzal, hogy beleszol egy masik part legbelsobb ugyeibe? Vegye mar eszre ez a barom, hogy Gyurcsany nem egyenlo orbannal es az o eszkozeivel...
Mekkora is az Isten allatkertje,...:o((
Béla333
Szép kis szövetség lesz!
Az álljon össze ezekkel, akinek hat anyja van!
Miért nem azt vizsgálják inkább meg, hogy a rendszámok, amit feljegyzeteltek, az milyen gépkocsihoz tartozik?
Hol van az az állítólag létező utcai kamera felvétel, ami időponttal bizonyítja, hogy az adott pillanatban Gréczi Budapesten volt?
Azt is megtiltotta a Feri, hogy az országban bárki is arról beszéljen, hogy a DK és a Fidesz titokban egyeztet? Mi van azzal a cikkben emlegetett 2 évvel ezelőtti Orbán-Gyurcsány borospincés találkozóval?
Akkor most van bizonyítéka Orbán ellen, vagy esetleg éppen arról alkudoztak?
Csupa rejtély az élet...
kereső
Boros Bánk Levente: az Echo Tv politológusa, a Médianéző Kft ügyvezetője- amely cég a Nézőpont csoporthoz tartozik,Ők készitik a kormány sajtószemléjét.Jelenleg 4,4 milliárd forintból.
/Mivel nem tudtam,hogy ki ez a "politológus", ezért rákerestem/
terlasz
@Béla333: Orbán-Gyurcsány borospincés találkozó? Neked tényleg csupa rejtély az élet.
Béla333
@terlasz: 14.28
Persze, ha a fejedet a homokba dugod, akkor lesz ám csak érdekes, ha végre egyszer körülnézel!:

"A pincészetben a civilhetes.net szerint volt ennél izgalmasabb találkozó is korábban, mégpedig Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc között. Ezt egy, a szekszárdi viszonyokat jól ismerő forrásunk is többször, több forrásból hallotta, ám Gréczy ezt is határozottan cáfolta."
hvg.hu/itthon/20171017_greczy_szekszard_fidesz_talalkozo
karma1
@kereső: Ja, igy mar minden ertheto...:o)))
terlasz
Ez az elemzés tele van rosszindulatú csúsztatásokkal. A helyi MSZP nem kritikát fogalmazott meg, hanem a DK-t lejáró hazugságokat tett közzé. Nem Gy. fenyegetett perrel, hanem Gréczy. A többi badarságról nem is beszélve. Szarkeverés a célja ennek a jóembernek.
Béla333
Nyilván! Amikor az LMP-ről van valami lejárató cikk/blog, akkor azon lehet csámcsogni, vidámkodni, amikor meg a DK-ról, akkor meg szemét mocskolódás csak az egész...
A "demokratikus ellenzék" demokrácia felfogása!
kereső
Ne beszéljünk már a "demokratikus ellenzék"demokrácia felfogásáról, legalábbis Te ne tedd. Az aki a fidesz stilusában ellenségnek tekinti ellenfeleit,az ne sirjon, ha ez nem tetszik másoknak. Az, aki hergel,uszit ,lejáratósdit játszik a másik párttal szemben, és nem arról próbál engem a választót meggyőzni,hogy miért is válasszam azt ,amelyet Ő nagyon kedvel,ott valami nagyon nem gömbölyű.Győzz meg,hogy az lmp visszaállitja a jogállamot,-mert most a jog mögé bujva követnek el törvénytelenségeket-jogászkodnak!!,az lmp. kész uj alkotmányt kezdeményezni a legszélesebb társadalmi egyeztetéssel a középkort visszahozó alaptörvény helyett ,ha az az lmpkinyilvánitja szekuralizált államot akar, majd ,ha ezek szóba kerülnek az lmp programjában, akkor és csak azután beszéljünk arról,hogy mit szeretne tenni az egészségügyben oktatásban,a szociális ellátásban...stb.Ja és ne feledjük a kettős állampolgárok szavazati jogát,Bár ebben már letette a garast.De ,ha ezeket tisztázza, akkor beszélhetünk, arról,hogy támogatom-e vagy sem.
kereső
Az lmp-s cikkről, amit ha jól rémlik Jabronka jegyez csak annyit:"Nem elég tisztességesnek lenni, annk is kell látszani!"
Béla333
@kereső: 19.27
El vagy te is tévedve!
Én úgy állok hozzátok, ahogyan ti előadjátok magatokat!
Értelmesen nem lehet megbeszélni semmit, ellenben mocskoljátok azokat, akik nem a ti almotokból jön!
A mocskolódást sohasem én kezdem, persze az is kérdés, hogy ki mit is ért mocskolódáson?!
Én nem vagyok az LMP piárosa! Ha érdekel az LMP elképzelése, akkor azt olvasd el magad:
lehetmas.hu/wp-content/uploads/2016/08/11PONT_kifuto-nelkul-1.pdf

Őszintén szólva unom már, hogy én győzzek meg egyenként minden gondolkodni képtelen embert, hogy úgy döntsön, ami az ő érdeke!
Ha nem kell, akkor ne szavazz az LMP-re! Szavazz akire akarsz!
cs.n.
@kereső: Én szintúgy rákerestem, bár sejtettem, hogy valami hasonló, mert elég ismerős volt a neve. Tipikus közmédiás "szakértő", oda csak fideszközeli intézetekből hívnak szakérteni. Fő (lenne) az objektivitás, ugye, hiszen mindenki fizeti a nyüves közmédiát, nem csak a fideszbuzik.
Jozefina
Gyurcsánynak még mindig sok mindenre és mindenkire van hatása!!!
terlasz
@Béla333: Milyen homokba dugásról beszélsz, Béla? Te azt szeretnéd, hogy igaz legyen a mendemonda, de az ellenkezője látszik beigazolódni. Cáfolhatatlan bizonyítékot kérünk, akkor talán megfontolom a homokban dugás mellőzését. ;)
karma1
Gyurcsany ilyet sohasem kert az mszp-tol, hiszen senkit nem akart az allasabol kirugatni. Nyako sajto's volt, sok minden masert is felelos volt a partjaban, es lehet, hogy a rengeteg ido elotti kiszivarogtatashoz is neki volt a legtobb koze, amitol Botka is besokallhatott, es inkabb visszalepett. Honnan ismerhetnenk az mszp hatterben levo, szurke vezeteset?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.