Miklovicz Attila szerint minden rendben van náluk, az adatvédelmi hatóság mégis negyvenmillió forintos bírságot szabott ki rájuk.

Nyílt támadás indult a Magyarországi Szcientológia Egyház ellen – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Miklovicz Attila.

Mint arról beszámoltunk, szerdán megszállták a nyomozók a Váci úti székházat. A beszámolók szerint vallatószobákat találtak ott, egy kiugrott tag pedig azt állítja, a hívek legérzékenyebb titkait is dossziékba rakják és nemzetközileg nyilvántartják.

Miklovicz szerint ez csupán támadás egyháza ellen.

A szcientológia egyház nem követett el semmit, az eljárások ismeretlen tettesek ellen zajlanak. Ugyanakkor a jogászaink szerint példátlan módon folynak a nyomozások, a történtek pedig nem felelnek meg a házkutatás szabályainak. Az ugyanis teljes mértékben jogellenes, hogy úgynevezett készletező házkutatást tartanak, ami azt jelenti, hogy mindent elvisznek a nyomozók, amit találnak.

- mondta a Magyar Nemzetnek.

A vallatószobák szerinte nem léteznek, a hazugságvizsgálónak tűnő eszközök létét elismerte, de állítja, azok nem hazugságvizsgálók. Kiugrott taguk, Bonyai Péter szerinte nem volt képes felfogni a szcientológia valódi értelmét.

Minden rendben, mégis jön a büntetés

Jogellenes adatkezelés miatt 20-20 millió forint adatkezelési bírságot szabott ki a Magyarországi Szcientológia Egyházra és az egyház központi szervezetére a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) – jelentette be a hatóság elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Péterfalvi Attila elmondta: az egyháznál és annak központi szervezeténél hatósági eljárást folytattak tavaly december eleje óta, és megállapították, hogy az egyház és központi szervezete megszegte előzetes tájékoztatási kötelezettségét, a célhoz kötött adatkezelés és a tisztességes adatkezelés elvét, valamint az adatbiztonság követelményeit is. Emellett jogalap nélkül kezelték a tagok és harmadik személyek adatait. Hasonló súlyú jogsértéssel még nem találkozott a hatóság – fűzte hozzá.

Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Zeta
Ha Iványi úr vallási közösségét , ki lehetett zárni az egyházak sorából, ezt be lehet zárni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus1
@human: való igaz. Hülyítésre itt a kormány és az ő feddhetetlen kereszténysége, nem kellenek újabb agymosók.
Zeta
Ha Iványi úr vallási közösségét , ki lehetett zárni az egyházak sorából, ezt be lehet zárni.
human
@Equus1: Azért a tagok listáját gondolom megtartja a fidesz. Jó választó alapanyagnak ígérkezik, aki ebbe a hülyeségbe képes volt beszállni és még akkor sem esett len neki miről szól az egész mikor milliókat kezdett el fizetni az "egyháznak".
Equus1
@Zeta: németeknél nem szaroztak velük: betiltották őket
csipetke
Számomra zavaró,ha egy szektát egyháznak neveznek újra és újra.
1magyar
Piramisjáték ez is, csak adatokat gyűjtve zsarolnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.