A huszár hagyományőrzőktől elszabadult paci a Várkert Bazár Öntőház udvarába zuhant.

Lezuhant a budai Várból és elpusztult egy elszabadult ló – közölte a Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. pénteken az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint péntek délelőtt a Magyar Huszár és Katonai Hagyományőrző Szövetség lovas huszárának lova a Várgondnokság Kft. vagyonkezelésében álló területen elszabadult, átugrott a kőkerítésen és lezuhant a Várkert Bazár Öntőház udvarába, ahol elpusztult.

Lezuhant egy ló a budai Várból, lovasa le tudott róla ugrani

A közleményben azt írták: a hagyományőrző szövetség szervezésében júliustól hétvégenként lovas huszárok "járőröznek" a Várnegyedben. Pénteken a lovas huszárok a nagy rondellától a keleti felvezetőn lefelé a Clark Ádám tér irányába indultak el, amikor az egyik ló valószínűleg megijedt, lovasa nem tudta megfékezni, ezért a huszárral együtt átugrott a kőkerítésen. Lovasa még szerencsésen le tudott ugrani az állatról, de ló lezuhant az Öntőház udvaron álló étterem mögé, ahol elpusztult.

A tűzoltóság és a rendőrség kihívták a balesethez, az Öntőház udvart ideiglenesen lezárta a nonprofit Kft.

Fotó és nyitókép: magyarhuszar.hu (képünk illusztráció!)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Nagyon sajnálok minden állatot, de a lovakat és a kutyákat különösen, ha szenvednek, elpusztulnak. Onnan a magasból/!/ nagyot tudnak ám zuhanni az embereknek is! Pára jószág kezdte...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
glorianna
Hagyományőrzés, ja... viccnek is rossz, hogy a gránitkockákon és aszfalton, géperejű járművek között kínozzák a pacikat, mert valamelyik főokosnak ez a hagyományőrzés. Aki kitalálta, őrizze otthon mécses fényénél a hagyományt, és hagyja a városlakókat is, a pacikat is élni.
iluminati
@elnyomott: Úgy járnak mint a mai nyugdíjasok...
elnyomott
@iluminati: - csakhogy miközben a nyugdíjasokra senki nem büszke, lovasnemzet jelzőjét érdemtelenül bitorolják.
papa.49
A magyar huszár hagyományokat az ilyen balfácánok nem őrzik, csak KIGÚNYOLJÁK !!!
36
@CsipkeRózsa: Én nagyjából tíz évig lovagoltam. A futás és a hegyi biciklizés mellett, mindenképp szerettem volna a lovaglásba is belejönni. És kellő szerénységem mellett is azt gondoltam, hogy edzett vagyok, a lóval könnyen lehet bánni és minden simán fog menni.
Rá kellett döbbennem, hogy nem úgy megy az. Olyan izmokat mozgat meg a lovaglás, amelyeket még a más sportot űző sem használ. Emberi tényezőröl csak ennyit írnék.

A ló, mint sporttárs egy másik tényező. Alapvetően egy prédaállat. A leginkább, akkor érzi jól magát, ha minden kötöttség nélkül oda mehet, ahová akar, sétával, ügetéssel, vagy vágtába, de szabadon. Két rémálmot tud produkálni, ha már rajta ülsz és dolgozol vele. Az egyik(jelen esetben) az "elragadás"(a másik a "bakolás"). Ekkor valamitől-ha olyan napja van-mindegy micsoda, de megijed és vágtázni kezd. Ez valami olyan, mint a fék nélküli, száguldó sportautó egy lejtős szerpentinen és te benne ülsz.
Vagy meg tudod valahogy állítani-és másodpercek alatt kell döntened, hogy mit teszel-vagy valahogy elhagyod, leugrassz róla.-Ha lehet kinézel magadnak egy bokrot, vagy magas füvet, próbálva minimalizálni a sérülésed.

Én háromszor estem le lóról, de szeretettel gondolok vissza arra az időszakra, mert sok szépséget ajándékozott nekem.
Jozefina
Van egy-két kétlábú is aki ugorhatott volna a ló helyett!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.