Elképesztő ütemben és méretűre nőtt a miniszterek, államtitkárok és miniszteri biztosok száma, csak utóbbiból 102 van a kabinetben. Bürokráciacsökkentést ígért a kormány 2015-ben, ám a jelek szerint ezt önmagára nézve nem tartotta kötelező érvényűnek: a Hír TV Célpont című műsora számolta ki, hogy összesen 102 miniszteri biztos dolgozott idén a kormányzati rendszerben, akik jórészben fizetést is kapnak munkájukért.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Biztos, ami biztos

Biztosok és tanácsadók, meg más mesék

Ha olvasgatjuk a kormany.hu-t rábukkanunk arra, hogy „A miniszterelnöki biztos, a kormánybiztos és a miniszteri biztos”. Ahol olvashatunk arról, hogy „Ha van olyan feladat, amely kiemelt jelentőséggel bír, akkor a miniszterelnök vagy a miniszter biztost nevez ki a feladat ellátására.” illetve, hogy „Ha a kormány feladatkörébe tartozó feladat kiemelt fontosságú, ugyanakkor sem a kormányhivatal, sem a minisztérium feladatkörébe nem tartozik, akkor a miniszterelnök kormánybiztost nevez ki a feladat hatékony koordinálására. ”!
Az igazi poén, hogy „megbízatása addig tart, amíg a feladatot el nem végzi”!
RonaGyuri
Ja az előbbiből kimaradt, hogy vannak tanácsadók is! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.