Közös tiltakozó nyilatkozatot adott ki a magyar irodalom és képzőművészet több meghatározó alakja. A puncs.hu nevű oldal ellen tiltakoznak, amely "sugar daddy"-ket közvetít, mögötte pedig a művészeti alkotásairól is ismert vállalkozó, Weiler Péter áll.

Művészek tiltakoznak a „szexualitást áruként kezelő” magyar portál ellen

(Fotó: puncs.hu)

A honlap fiatal lányokat segít összekötni idősebb és gazdag férfiakkal, vagy néha fordítva, fiatal fiúkat gazdag idősebb hölgyekkel. A projekt ötletgazdái szerint felnőtt emberek közötti ismerkedésről van szó, a bírálók szerint azonban az ilyen projektek a fiatal lányok egzisztenciális bizonytalanságát kihasználva működnek, a prostitúció felé terelve őket. A belga miniszterek például jogi eszközökkel tiltana be a helyi sugardaddy-közvetítő hirdetéseit.

A magyar alkotók által aláírt nyilatkozat szerint:

„A sugar daddy és sugar baby kampány az emberi méltóságot minden lehetséges vonatkozásban sérti, a szexualitást áruként kezeli és a fiatalok számára méltatlan és veszélyes perspektívát kínál. A tulajdonosi kör átfedései miatt mi, a kortárs magyar kulturális élet szereplői szintén felelősnek érezzük magunkat. Ezért követeljük, hogy a kampányt népszerűsítő hirdetéseket minden létező nyilvános felületről távolítsák el, és induljon eljárás annak tisztázására, hogy miként lehetséges, hogy a prostitúció tevőleges támogatójaként működő társkereső oldal finanszírozása közpénzek felhasználásával történik.”

Ugyanis Hernádi Zsolt Mol-vezér alapkezelője támogatta uniós források felhasználásával kifogásoltak is az uniós biztosok.
A petíciót többek között aláírta:  Erdős Virág, Garaczi László, Kabai Lóránt, Rutkai Bori, Sárosdi Lilla és Schilling Árpád is.

(444)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
mongyuk az ilyen esetekben a szexualitás csakis árú lehet.
Equus1
csupa ismert név... ettől még Hollywoodban is sírva fognak fakadni. Miért nem akarják a Playboyt és a Penthouse-t is betiltani, vele a szépségkirálynő választásokat is, ha már egyszer erkölcs. Esetleg kötelezővé tehetnék a burkát és az erényövet is...
Lepényleső
Az új munkatörvénykönyv nem megalázó,a férfiak esetében a 65 év elérése a nyugdíjhoz nem
az amikor az 1985 után születettek várható élettartama 67 év? Ez rendben van a művészek
szerint?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.