A magyar lakosság 63 százaléka nem tud annyi tartalékot összeszedni, hogy egy hónapig fenn tudja tartani mostani életszínvonalát, ha megszűnnek a rendszeres bevételei.

A héten nyilvánosságra hozott Jó Állam Jelentés mellékleteként elkészített közvélemény-kutatás családok pénzügyi helyzetét felrajzoló fejezetét szemlézte a Népszava.

Megvan a kétharmad! – ennyien élnek Magyarországon máról holnapra

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államkutatási és Fejlesztési Intézetében készült elemzés adatai szerint, mindössze 1,2 százalék azok aránya, akik egy évnél hosszabb idő alatt sem roppannának össze, – tartalmazza a Nézőpont csoporthoz tartozó Kutatópont Kft. felmérése.

A családi pótlékot a válaszadók majdnem 60 százaléka kevesli, a családi adókedvezmény a megkérdezettek harmada számára puszta tévedés, a kismamák munkába való visszatérésének segítését több mint 43 százalék kevesli, úgy, hogy akiket nem érintenek ezek a támogatások, nagy százalékban nem válaszoltak. A segélyek összegét 63 százalék nem tartja megfelelőnek, nagyjából ennyien gondolják úgy, hogy még két keresetből sem lehet felnevelni Magyarországon 3 gyereket, több mint 73 százalék szerint igazságtalan a magyar nyugdíjrendszer.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Amennyiben a csuticsüngőhasu számításai bejönnek lesz az 3/4 is.
Csak migráncs ne legyen(a pénzes 20 ezer mellé még jöhet).
Igaz fityiszes hülyék?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
Az ilyen híreknél mindig az jut az eszembe, hogy vajon azok akik ezekkel a felmérésekkel dolgoznak milyen szinten élnek ?
F_Viktor
@Csizmás Kond: Nem mindegy neked, hogy mennyibol el, az adatokkal foglalkozzal te ostoba!
Azokkal az adatokkal, amely kozvelemeny-kutatason alapszik, amelyet a "Nézőpont csoporthoz tartozó Kutatópont Kft." vegzett!
Azaz nem holmi ballibsi ceg csinalt, hanem az evi tobb milliard forintos kozpenzbol fenntartott orbant mindenben kiszolgalo cegcsoport adott ki.
Borsodi
Orbán mindig a kétharmadot emlegette,és hogy nem vagyunk még elegen,talán ez volt a célja.Köszönjük,hogy élhetünk máról holnapra.Most csak abban bízhat, ez a kétharmad megfagy vagy, éhen hal a szavazásig!
justhpeter
@cikicakk55: 15:12: Egyetértek és szeretném, ha a "Katalán express" befutna a keletibe.
division
Mindegy ki csinálta, ez egy nagy marhaság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.