A magyar lakosság 63 százaléka nem tud annyi tartalékot összeszedni, hogy egy hónapig fenn tudja tartani mostani életszínvonalát, ha megszűnnek a rendszeres bevételei.

A héten nyilvánosságra hozott Jó Állam Jelentés mellékleteként elkészített közvélemény-kutatás családok pénzügyi helyzetét felrajzoló fejezetét szemlézte a Népszava.

Megvan a kétharmad! – ennyien élnek Magyarországon máról holnapra

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Államkutatási és Fejlesztési Intézetében készült elemzés adatai szerint, mindössze 1,2 százalék azok aránya, akik egy évnél hosszabb idő alatt sem roppannának össze, – tartalmazza a Nézőpont csoporthoz tartozó Kutatópont Kft. felmérése.

A családi pótlékot a válaszadók majdnem 60 százaléka kevesli, a családi adókedvezmény a megkérdezettek harmada számára puszta tévedés, a kismamák munkába való visszatérésének segítését több mint 43 százalék kevesli, úgy, hogy akiket nem érintenek ezek a támogatások, nagy százalékban nem válaszoltak. A segélyek összegét 63 százalék nem tartja megfelelőnek, nagyjából ennyien gondolják úgy, hogy még két keresetből sem lehet felnevelni Magyarországon 3 gyereket, több mint 73 százalék szerint igazságtalan a magyar nyugdíjrendszer.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kulabombaafityiszre
Amennyiben a csuticsüngőhasu számításai bejönnek lesz az 3/4 is.
Csak migráncs ne legyen(a pénzes 20 ezer mellé még jöhet).
Igaz fityiszes hülyék?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kulabombaafityiszre
Amennyiben a csuticsüngőhasu számításai bejönnek lesz az 3/4 is.
Csak migráncs ne legyen(a pénzes 20 ezer mellé még jöhet).
Igaz fityiszes hülyék?
Jozefina
Úgy kell nekik. Szavazzanak továbbra is a fidesz-kdnp-re!!!
Kookas
ha ez a 2/3 ad szavaz az ss ellen akkor a réti néger mehet bodzázni.
F_Viktor
Igen, toluk tart orban, meg van az orszagban a forradalmi ero" amely kepes elszamoltatni az allami maffiat es szekertoloit.
cikicakk55
@Jozefina: Azért ne általánosíts.Nagyon sok nyugdíjas és minimál béres nem szavazott a FideSS-re Sajnos sehova se,mert otthon maradtak,ezzel a FideSS malmára hajtották a vizet. Én se 2010-ben,se 2014-ben nem szavaztam a FideSS-re,még is épp hogy elég nyugdíjtól nyugdíjig a pénzünk,de ha be futna valami nagyobb csináltatni való,akkor bajban lennék. Még kölcsönt sem tudnánk felvenni,mert ennyi pénzre nem adnak.Igaz,hogy 42 év házasság alatt egyetlen egyszer sem vettünk fel hitelt semmire.
cikicakk55
@F_Viktor: Bár csak igazad lenne.Úgy szeretném már az egész bagázst vezetőszáron látni.
Csizmás Kond
Az ilyen híreknél mindig az jut az eszembe, hogy vajon azok akik ezekkel a felmérésekkel dolgoznak milyen szinten élnek ?
F_Viktor
@Csizmás Kond: Nem mindegy neked, hogy mennyibol el, az adatokkal foglalkozzal te ostoba!
Azokkal az adatokkal, amely kozvelemeny-kutatason alapszik, amelyet a "Nézőpont csoporthoz tartozó Kutatópont Kft." vegzett!
Azaz nem holmi ballibsi ceg csinalt, hanem az evi tobb milliard forintos kozpenzbol fenntartott orbant mindenben kiszolgalo cegcsoport adott ki.
Borsodi
Orbán mindig a kétharmadot emlegette,és hogy nem vagyunk még elegen,talán ez volt a célja.Köszönjük,hogy élhetünk máról holnapra.Most csak abban bízhat, ez a kétharmad megfagy vagy, éhen hal a szavazásig!
justhpeter
@cikicakk55: 15:12: Egyetértek és szeretném, ha a "Katalán express" befutna a keletibe.
division
Mindegy ki csinálta, ez egy nagy marhaság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.