Orbán Viktor miniszterelnök napokban tett bejelentése szerint a kormány idén is ad tízezer forint értékű Erzsébet-utalványt a nyugdíjasoknak, s a választás előtti osztogatással nemcsak ők, hanem az utalványt forgalmazó cég is jól jár. A Magyar Nemzet számításai szerint ugyanis a szelvényeket kibocsátó Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. akár 2,1 milliárd forintos extra bevételre is számíthat a kormány karácsonyi ajándékának köszönhetően. Ez az összeg alapjában véve két tételből jön össze. A zrt. az utalványok eladásakor 2 százalékos szolgáltatási díjat számol fel, azaz amikor az állam megveszi a 2,7 millió nyugdíjasnak járó, összesen 27 milliárd forintba kerülő utalványokat, további 540 millió forint szolgáltatási díjat is fizetnie kell. Még nagyobb bevétele keletkezhet az utalványforgalmazónak, amikor az elfogadóhelyek visszaviszik a szelvényeket, hogy valódi pénzre váltsák őket. Ekkor – a július óta érvényben lévő szerződési feltételek szerint – 6 százalékos beváltási díjat könyvel...

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Északi
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
miért tényleg azt hittétek, hogy bármi minket szolgál???
CsipkeRózsa
Kb. ezeket az adatokat már tavaly is tudtuk, ha nem így lenne, Orbán nem ajándékozná meg a nyugdíjasokat. Kíváncsi vagyok, a postások kapnak-e idén Erzsébetet.
F_Viktor
Ropkodnek ki az ablakon az ado-milliardok, amire a fityeszes haverok, mint a vercse lecsapnak...

Ezt a feladatot pl. miert nem kincstar vegzi, vagy miert nem epitik bele a decemberi nyugdijba?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.