Maximális mulasztási bírságot róttak ki mind a két mammutcégre.

A magyar kormány igen komolyan gondolja, hogy megadóztassa a hazánkban is tevékenykedő, ám a külföldi bejegyzés miatt Írországban vagy máshol adózó multinacionális, főképp amerikai internetes vállalatokat, különös tekintettel a két legnagyobbra, a hazai reklámpiacot gyakorlatilag letaroló Facebookra és Google-ra – írja az itcafe

Bekeményített a NAV: feketelistára tette a Google-t és a Facebookot

Az adótörvény alapján a reklámadót azok a tartalomszolgáltatók fizetik – jelenleg a hirdetési árbevétel 7,5 százalékát –, akik hirdetéseket tesznek közzé szolgáltatásaik oldalán. Mindez a hazai vállalkozások esetében egyszerűen behajtható, ám a Google és a Facebook esetében nem, ezért a törvény egy direkt rájuk írt módozatot vezetett be: a megjelent reklámokról a vállalatoknak értesíteniük kell egy formanyomtatványon a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt.

A vállalatok mindeddig ezt nem tették meg, így a NAV kiszabta rájuk a maximális mulasztási bírságot, egymilliárd forintot, és ezt az ír hatóságok segítségével kívánják behajtani.

Az elmúlt hónapokban a híradások szerint az adóhivatal emellett széles körű vizsgálatot folytatott, azt próbálták meg feltérképezni, hogy a Facebook és a Google mekkora reklámbevételhez jut a magyar piacról – az adatok alapján kívánják elkészíteni a becslést.

És mivel a cégek nem fizetik ki a bírságot és az adót sem, ezért a NAV tegnap feltette őket a legnagyobb céges adótartozók listájára.

A vállalatok a kettős adóztatás tilalmára hivatkozva annak megállapítását kérik az Alkotmánybíróságtól, hogy a reklámtörvény rendelkezései alkotmányellenesek.

(itcafe.hu)

Nyitókép és fotó: Pixabay.com cco

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
No és mi van a teheccséges Analfa Bélával, aki mindössze 1 milliárdról "feledkezett" meg?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Amióta az adóhivatalt összevonták a pénzügyőrséggel elszabadult a hülyeség egy külön formája, amikor a hülyeség összefog a szervilizmussal és mindezt határozottságnak feltüntetve, sötét pártkatonák vezetése alatt kívánják eladni a lakosságnak.
"Be van fejezve a nagy mű, igen.
A gép forog, az alkotó pihen."
Desischado
Remélem, nagy saller lesz belőle. Egyébként vaynát mikor akarjátok elővenni?!
Peller Anikó
@Desischado: ezt jól elírtad. A Baynát, na azt igen.
human
@Desischado: Vajna egyelőr adómentességeket szokott kapni és nem adóellenőrzéseket.
cikicakk55
Milyen furcsán jár a FideSS esze.Aki nyíltan lopja meg az államot,azt békén hagyják( A.Vajna, Matolcsi,Mészáros Lölőke, Habony a munkanélküli, stb.) nagyon bízom benne,,hogy azért ezek túl nagy falat lesznek a zseniális Miniszterelnökünknek. Az biztos,hogy ha bár mit el tudnának érni,azok szívják majd meg,akik épp,hogy kitudják pengetni az internet díjat.
karma1
Mire a gugli meg a feszbuk leszarta a bokajat ijedteben...:o))) Aha,...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.