Dr. Gurmai Zita Facebook-videóban mesélte el, mi történt vele.

Elsőként a magyar politikai életből Dr. Gurmai Zita vállalta, hogy beszél zaklatásáról.

Magyar politikusnő is bevallotta: zaklatták a NATO-szemináriumon

Fotó és nyitókép: Facebook

Ezzel csatlakozott a #metoo mozgalomhoz: Harvey Weinstein molesztálási ügyeinek kirobbanása után ezzel a hashtaggel jelölik a nők a közösségi oldalakon, hogy őket is zaklatták, molesztálták, vagy megerőszakolták. Ennek hazai hulláma Sárosdi Lilla ügye, aki azt állította, Marton László színházi rendező molesztálta húsz éve. Marton felfüggesztette oktatói tevékenységét és leköszönt a Vígszínház főrendezői posztjáról, de azt állítja, Sárosdi rágalmazza őt.

2003-ban, a NATO szemináriumon történt. Mentem a szállodai szobámba, mindenki a konferenciateremben ült. Alighogy beléptem, amikor egy diplomata berohant a fürdőmbe, megfésülködött, majd rám vetette magát

- mondja a szocialista politikus a videóban. Később azt a kérdést tette fel, mikor csatlakozik Magyarország az isztambuli egyezményhez, aminek értelmében meg kell büntetni az elkövetőt, megvédeni az áldozatot és felkészíteni a rendőrséget az ilyen ügyekre.

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Lepényleső: ... mint a két öreg néni találkozásakor:
-Te Julis engem megerőszakoltak gombaszedés közben?
-Mikor, Maris?
-Tegnapelőtt,tegnap,és ma is megyek!
Horizont
Ahogy elnézem csupa pasi szólt hozzá.Meg is látszik.
Mit szólnátok hozzá ha a rücskös szájú, öreg, rusnya főnöknőtök magatokra húzna?
Jó érzés lenne? Úgy hogy tudjátok ha nem dugjátok meg annyi :))))
A pasikban nem sok beleérzés van ez ügyben. Akit molesztálnak az vagy karrierista, vagy ronda, vagy hülye, vagy hazudik.
justhpeter
@Horizont: Beleérzés vagy nem az, ma nem eldönthető. Nem vonja senki kétségbe bárki igazát, de azt is el kell ismerned, hogy egy zárt, szakmai közösségben a történet és a húsz év utáni jelentkezés a másik fél lejáratására is alkalmas. Ahogy arról is meg vagyok győződve, hogy maga a történet a napokban is megtörténik olyan helyeken, ahol a férfi és a nő között függőségi viszony van. (Főnök és beosztott, vezető és titkárnő, stb.) nekem se tetszik, de ettől még előfordulhat.
Jozefina
S. Mariska mikor áll elő, hogy megerőszakolták a lövészárokban ???!!!
Horizont
@justhpeter: Persze hogy előfordulhat. De ítéljük már el. És ha velem történt volna ilyen mindegy hány év telt el amikor csak eljönne az alkalom és lehetőségem lenne azon fáradoznék, hogy lejárassam. Jogilag már semmi...de minimum lejáratni ...igen! Megérdemli. Mindenki aki akarata ellenére bármi ilyet csinál egy nővel. Akarata ellenére ismétlem. Most nem a kis ribancokról írok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél