A molesztálási botrány után Marton lemondott a főrendezői tisztről, ám darabjának most lenne a premierje.

Az olvasópróbákat már megtartották a Vígszínház december közepére tervezett Ibsen: A vadkacsa című előadásához.  Ez az első feladat, amelyet a társulatnak meg kell oldania a rendező lemondása óta – írja a hvg.hu.

Bizonytalan, bemutatják-e a Vígszínházban Marton László rendezését

A Vígszínház honlapján minden kommentár nélkül közölték Marton László péntek esti közleményét, amely szerint:

főrendezői állásomról lemondok a személyemet érintő ügy tisztázásáig. Kérem lemondásom tudomásul vételét.

December 15-én lenne Ibsen: A vadkacsa című darabjának bemutatója Marton László rendezésében. Az olvasópróbákról már felvételeket közölt a színház saját honlapján, rajta a társulat vezető színészei, valamint a szerepet nem vállaló, de a próbát megtekintő Eszenyi Enikő.

A HVG megkérdezte a teátrumot, hogy döntöttek-e már Marton László pótlásáról, vagy erről nem szól lemondása, hiszen az formailag csak a pozíciót nevezte meg. A színházban egyelőre érdemben nem tudnak válaszolni a premier sorsáról, egyelőre a tegnap esti közlemény az irányt adó. Ebből az következne, hogy Marton a rendezésről is lemond ügyének tisztázásáig.

A főrendezőt, egykori színházigazgatót Sárosdi Lilla színésznő után további két nő vádolja zaklatással. Hogy a tisztázás milyen fórum előtt történne, egyelőre ismeretlen.

(hvg.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Most, hogy a szereposztó díványnak vége egy perc néma csenddel adózzunk azoknak a színésznőknek az emlékére akiket a jövőben ritkábban láthatunk szerepelni.
karma1
@RonaGyuri: Jaj, pont ezt akartam mondani! Majd a Schilling beall! Hiszen eppen keznel van, eppen nincs megbizasa, satobbi,...
(Mert szerintem ezert forszirozta a kedves ferj, hogy a felesege jojjon elo a farbaval. Keves ilyen pszichiATRIAI esetet lattam, mint Sarosdit, amikor Veiszer Alinda kerdeseire felelt a HirTv-ben... Egy manipulalt, rosszul hazudozo valakinek a kepe rajzolodott ki elottem, - szerintem nem ugy, vagy nem az tortent vele, mint amit most probalnak lenyomni az emberek torkan.A videon az elso hozzaszolo csaj, aki allitolag emiatt az incidens miatt nem lett szineszno, ezert allt elo 2 ev utan Marton ellen ezzel a vaddal, NEV NELKUL, mert ezzel akarta megbosszulni Martont.
Lehet, hogy egy ferfi egyszer-ketszer meg tud eroszakolni egy not olyan cime n, hogy o a fonok, o osztja a szerepet, vagy eppen egy vallalatnal o ad magasabb fizetest, ha a holgy kaphato valamire...
DE: ha egy no ki akar csinalni egy ferfi fonokot, akkor a legnagyobb fegyver a kezeben ugyanez! Eleg, ha azt mondja, hogy X Y 20 evvel ezelott meg akarta csokolni, vagy megtapizta - az illeto maris elo halott - lasd Marton...
Nagyon varom annak a "sok nonek" a nevszerinti kiallasat, akik arra biztattak - allitolag - Sarosdit, hogyha kiall, akkor majd ok is elobujnak a sajat kis tortenetukkel...
RonaGyuri
@karma1: hidd el drága persze voltak valós estek is, de az általános az bizony az, hogy ezek a hölgyemények (női főnökök, vagy más érdeklődésű esetében fiúkák) nagyon sokat tettek annak érdekében, hogy velük illetlenkedjenek a rendezők, tanárok, főnökök, etc. Sőt azt kell mondjam pl. TV-s környezetben egy sor samesznél kellett előbb eltűrni a zaklatást, ahhoz, hogy egy főrendező közelébe kerülhessenek! =))
Visszafelé forgó propeller
Kíváncsi vagyok mikor jönnek elő az énekes sztárjaink, hogy "mit kellett lenyelniük" egy-egy fellépés, pláne nagylemez érdekében? De a legtöbb nem sokat ellenkezett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.