A Nézőpont Intézet munkatársa szerint semmilyen alternatívát nem látnak a szavazók.

Az ellenzéki szimpatizánsok fele is Orbán Viktor újraválasztására számít, mivel a gazdasági mutatók kiemelkedőek, az ellenzéki oldalon pedig nincs valós, jobb teljesítményt felmutatni képes alternatíva – mondta Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap.

Orbán újraválasztására számítanak az ellenzéki szavazók, állítja a politikai elemző

Fotó és nyitókép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Botka László lemondásával a baloldalon nincs olyan miniszterelnök-jelölt, aki meg tudná szólítani a baloldali szavazók jelentős részét. Mindez Gyurcsány Ferencnek kedvezett, aki az ellenzéki egyeztetésekről szóló vitákat dominálja

- fogalmazott az elemző.

Kiemelte: a választók azt látják, hogy az MSZP-n belül nagyon nagy káosz van. Szerinte ha az ellenzéki pártok október 23-án fel tudnának mutatni valamit, akkor az lehetne fordulópont. Ez ugyanakkor nem valószínű, meghiúsult a közös ellenzéki megmozdulás, nem tudnak kormányváltó alternatívát kialakítani.

Deák Dániel álláspontja szerint a baloldali szimpatizánsok ezért arra számítanak, hogy a Fidesz fogja megnyerni a választásokat 2018-ban és Orbán Viktor lesz ismét a kormányfő.

A Jobbik nem tudja megszólítani a saját szavazóit sem

- mondta, és kérdésnek nevezte, hogy a pártnak a kampány során sikerül-e meggyőznie a szimpatizánsokat arról, hogy Vona Gábor jó miniszterelnök lesz.

Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásának adatai szerint fél évvel a 2018-as választás előtt a felnőtt népesség csaknem kétharmada, 64 százaléka, és még az ellenzéki szimpatizánsok fele is arra számít, hogy újra Orbán Viktor lesz a miniszterelnök.

55 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Pontosítsunk, hogy semmi remény sincs rá, hogy más legyen! =))
Egyébként Mráz & co., mint politikai elemző??? Párt propagandisták az ocsmányabb fajtából! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Pontosítsunk, hogy semmi remény sincs rá, hogy más legyen! =))
Egyébként Mráz & co., mint politikai elemző??? Párt propagandisták az ocsmányabb fajtából! =))
karma1
Ez a danika, meg a nezopont, meg az M1...Mas egyeb?
Ja, es a kimagaslo gazdasagi mutatok... Hat itt hidat fogtam!
justhpeter
Ez az intézet még az ellenzéknél is rosszabb. Ennyi marhaságot már régen nem hordtak össze.
Sziszifusz
Én ellenzéki szavazóként nem számítok Orbán újraválasztására. Orbánt, ha nem a parlamenti ellenzéke, akkor a Fideszen belüli belső ellenzék fogja leváltani. Ha mégsem, akkor pedig Magyarországnak, Pestiesen szólva "annyi".
Mondhatni, hogy élet-halál kérdése Orbán Viktor eltávolítása a hatalomból.
szaboria1
A választást csak csalással nyerheti meg mint az eddigit is.
Csizmás Kond
" aki meg tudná szólítani a baloldali szavazók jelentős részét."
...nem a jelölt kéne valami olyasmit szóljon ami magához vonzaná a szavazókat ?
tudode
Akár elrendelhetné a ménkű nagy HAT-ALMÁVAL még a RENDKÍVÜLI ÁLLAPOTOT "is", mert valójában az a helyzet szinte minden szinten!
.
Nézzük csak azt a katyvasz ÁLLAMOT, amit rémálmában megálmodott, azt az államot, amely MINDENT KISZERVEZETT abból következtetve, hogy
- az egészségügyet valami EGÉSZSÉGÜGYI IGAZGATÓSÁG,
- a szociális-, és ifjúságvédelmet valami ifjúsági-, és szociális IGAZGATÓSÁG felügyeli,
- de az EU-s pénzeket a Lázár-féle vízfej kezeli, és
.
Az sem semmi, hogy
.
Ingyenpénzzel finanszírozzák az állam kiadásait
www.vg.hu/penzugy/ingyenpenzzel-finanszirozzak-az-allam-kiadasait-593003/
.
Felvetődhet a NAGY KÉRDÉS, hogy amit az adófizetők befizetéseit MIRE KÖLTIK?
.
Tehát NINCS OLYAN JÓ FEJ, PÁRT aki utánuk gatyába lenne képes rázni EZT A KATYVASZ ÁLLAMOT, mert LÁTSZAT AZ EGÉSZ amiről povedálnak.
.
Amint MEGSZABADÚL TŐLÜK AZ ORSZÁG, mindent előlről kell kezdeni a TÁRSADALOM MÉRHETETLEN lemondásával, mivel a saját szakembereik megítélése szerint is
.
""""Ami 2016 és 2018 között történik Magyarországon, az nem csupán a következő 10 évre határozza meg Magyarország és a magyarok sorsát, de kihat a következő 100 évre is. Az Orbán-kormány 2016 és 2018 közötti döntéseinek következményeit áldják vagy átkozzák rajtunk kívül az utánunk jövő generációk is.."""
.
SZARBA VAN A fidesznyikek KARAVÁNJA!
kamazuka
Elképzelem!
Elképzelem,hogy a jövőévi választás lefut.
A győztes párt,vagy koalíció emberei elfoglalják helyüket,ki-ki hol?,de a lényeg,elképzelem,hogy a győztes párt vagy koalíció adja a miniszteri,elnökségi és polgármesteri szék, helyek, várományosát,viszont a helyetteseiket az ellenzék közül a legjobban teljesítők foglalnák el.
Elképzelem,hogy akkor a sokat emlegetett korrupció megszünne,hiszen azonnal kiderülne a zsiványság. Vagy nem merne zsbre dolgozni a politika?
Vagy mégsem?
Tudom,ez, sosem lesz!
Gáláns gesztus lehetne,hogy megmutatjuk,a világnak,mi, így is tudjuk.
De nem.
dr. prédikátor
Ha ezt a geci mocskot ujra választják akkor Magyarországnak befellegzett végleg!!!De nem csak ezt a gecit kell leváltani hanem az egész fityfasz bandát el kell zavarni a picsába de végleg!!!
Béla333
Most ne kezdjünk el újra vitatkozni, de csak úgy kérdezem: miért is nem lehetne Szél Bernadettet választani? Ha nem ő, akkor Orbán lesz újra!
Kia fenére várunk fehér lovon, hogy a világ legtökéletesebb miniszterelnöke lesz?
A Semjénre? (Ő szokott fehér lovon fotózkodni!)
quadrocopter
"Deák Dániel, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatornán vasárnap."
Ennyi!
Van kérdés?
lópicigáspár
Alternatíva még lenne, de a jelen választási "rendszer" szerint lehetetlen a leváltásuk. Itt egy lehetőség lenne, a vezír félreállítása, aztán a többi szétmarná egymást. És kezdhetnénk elölről újjáépíteni a romokból az országot!
Béla333
@Horizont: 10.43
Nyilván igazad van! Akkor töprengjünk még vagy 10 évig...
Béla333
@Horizont: 11.07
Előrebocsátom: nem akarok most vitázni, így ne is válaszolj, de ne legyünk már olyan tehetetlenek, hogy tátott szájjal nézzük, hogy a pártok, pártocskák mit csinálnak a fejünk mögött. Legalább annyit megtehetnénk, hogy megvonjuk tőlük a bizalmunkat, ha olyat tesznek, ami nekünk nem tetszik, vagy támogatjuk őket, ha az elképzelésük egyezik a mienkkel. Elvégre mi lennénk a pártok "megrendelői" (ha jól emlékszem Juhász Péter fogalmazott így még a Millás időszakában), ne az elszenvedői legyünk az "elit" játszadozásának!
Egy kis öntudat, emeljük már fel végre a tekintetünket!
egyvandor
A pártok iránt elkötelezetlen választók többsége úgy érzi, akárkit választanak, a hatalomba segítettek elsődleges célja saját érdekeik érvényesítése. Még azt is látják hogy aki nem akar beilleszkedni azt lejáratással kiközösítik maguk közül.
Így nem csoda hogy ezzel a legagresszívabb legtolakodóbb leggátlástalanabb tolvaj suttyók számára biztosítják a hatalom megszerzéshez és megtartásához a legnagyobb esélyt.
Eladott Ország
Az ellenzéki szavazók arra számítanak, hogy a csúti cigány és a bandája mielőbb a börtönbe vonulnak.
egyvandor
@Béla333: Ahogy GyF sem tudott az mszp-vel mit kezdeni, Bernadett sem fog tudni széllel szemben, még has guggolva csinálja sem. Egy társadalmat nem egy ember vezet. (Legfeljebb elvitetik vele a balhét.) Bernadett meg ráadásul még nem is hajlandó kooperálni senkivel sem. Gondold egy országot el lehet irányítani az lmp pártközpontjából? Minden fontos pozícióba beépült fidesz komisszárok ellenében?

Gorbánt egy nagyon erős érdekmentén működő tolvaj banda tartja fenn. A választóik ostoba módon engedték kiépülni ennek a szörnynek a hatalmát. Gornán ma tehet akármit, másnapra tisztára van mosva, kerüljön az nekünk akár csilliárdokba is.
lampa laz
Rosszúl vagyok ettől a vigyorgó rémtől, ha csak meglátom.
human
Ha nem lenne mszp és dk, akkor lenne egy valódi ellenzék ami kihívója lehetne a fidesznek, sőt egész biztos győznének is.
Lepényleső
Alternatíva mindig van,ahogy egyre lejjebb is,ha így marad?
Yoda69
Ekkora baromsagot. Az az ellenzeki szavazo aki orban ujravalasztasara szamit az fideSS-fan, es a fideSSre fog szavazni. Ergo nem ellenzeki szavazo.
Mintahogy az a fideSSes sem fideSSes aki a DK-ra fog szavazni.
Pálinkás Pál
Sajna igaza van ennek a nézöpontos nyomorultnak...Mondj egy pártot ellenzéki oldalon,akire nyugodt lélekkel szavazhat az akinek már tele a töke a határontúliak pénzelésével,szavazatával,és nem akar kisafrikát sem ide!!!
cikicakk55
Az is a baj,hogy ha bele gondolunk,hogy ha nem a FideSS nyer,akkor mi vár ránk? Teszem fel nyer egy párt( most mindegy melyik.A fideSSnek akkor is marad helye a parlamentben,mert annyira nem lehet őket elkalapálni,hogy legalább a második legtöbb szavazatot ne ők kapják).Mi vár a népre? Ott az Új miniszterelnök,és az új slepp,egy rakás csoda szép ígérettel( Vona, Momentum) ám üres az Államkassza. Akkor hány év kell mire Vona és a Momentum ígéretéből sikerülne valamit is megvalósítani? Arra ne is számoljanak,hogy a FideSS egy fillért is vissza fog adni..Majd halljuk azt,amit a gengszterváltás után 4 évente,hogy " bizony az első két év nagyon fog fájni" meg " mi szerettünk volna az ígéreteinkhez hű maradni,de üres államkasszát vettünk át és abból nem lehet gazdálkodni és az országot előrevinni" Persze ez csak a most is szegényeknek fog fájni,mert nekünk nincs tartalékunk. A parlamentben pártfüggetlenül is piszok jól megélnek,sőt szerintem mindegyiknek van 2-3 cégben érdekeltsége,még akkor is ha a feleség nevén van.Egyszerűen fogalmam sincs,hogy a FideSS hogy tudta megcsinálni,még ellenzékben is,hogy annyi híve volt? Mivel tudtak annyi embert magukhoz csalogatni? Persze ahhoz kellett egy gyalázatosan gazdálkodó MSZP is,hogy Őket le akarja váltani az is aki nem FideSS szavazó volt.Hogy tudtak Ők egységben maradni,miközben a mostani ellenzék száz apró darabra hullt? .Orbán már így is olyan károkat okozott az országnak,annyi milliárdnak lába kélt,hogy fogalmam sincs minek kéne történnie ahhoz,hogy azok a milliárdok újra az államkasszába legyenek? Ahhoz nem elég egy kormányváltás.
Zeta
@Horizont: igen! Mikor ült otoljara O. Viktor a fradi lelátóján? Enélkül nem kérhetnének!
Eladott Ország
Tudományosan bizonyította a Nézőpont Intézet: akit sokáig ijesztgetnek, az megijed.
Már alig várom a következő bombasztikus eredményt. Ha van egy kis szerencsénk, az arról fog
szólni, hogy a magyarok 89,7 százaléka ragaszkodik hozzá, hogy a kormány vegye állami
gondnokság alá a közétkeztetést, mert csak az a répafőzelék az igazi, amin ott a miniszterelnök vigyázó szeme. Feltétnek.
peterkelemen
Ráadásul a média 99%-a Orbánék kezében van. Innen lesz szép a győzelem. Egy biztos a Jobbikra rászavazok én is és a környezetem is ugyanis aki képes számolni az tudhatja, hogy csak nekik van egyáltalán esélyük leváltani Orbánékat. Minden más felesleges mellédumálás. Nagyon egyszerű a képlet, akiknek elege van a Fideszből az tegye a voksát a legesélyesebbre azaz a Jobbikra.
Pálinkás Pál
@peterkelemen: Azt minek...csöbörből vödörbe???Csak három dolgot mondj a Jobbik programjából ,aminek van némi realítása!!!
reagens
Hazudnak, lopnak, felszámolják a demokráciát, manipulálnak és tönkreteszik az országot. Kb. ezt olvasom itt és valahogy az az érzésem, hogy ismét nyernek. Kétharmad, négyötöd?

Egy megoldás van! Le kell váltani és bebörtönözni a népet, mert a nép nem demokratikus!
F_Viktor
@peterkelemen: A jobbik nyiltan demokracia es EU ellenes, putyler altal penzelt part, semmivel nem jobb a fityesznel! Rajuk aztan soha nem szavaznek.
cikicakk55
@Horizont: Kívánjuk az új pártnak azt,hogy össze tudjanak ők is annyi " hű " alattvalót,mint a FideSS. Ha nem akarnak csak pénzért hűséget esküdni,akkor addig rázzák a tolvaj FideSS gárdát,még ki nem hullik minden a zsebükből. Persza a bankok pontos címével amelyikekben a pénzüket őrzik.
mackoka46
Én további csalásokra számítok a választásokkal kapcsolatban,
advocat
Így jó ahogy van! Mondja másfél millió. Ezzel nálunk elérhető a kétharmad. Is. A többiek miért hallgatnak? Szóval ezt érdemeljük. Szerintem 2063-ig Orbán lesz a miniszterelnök. Mert megérdemeljük.
Desischado
Én is félek, hogy orbánék fognak győzni, mert az "ellenzék" debil, a nép java része meg birka, vagy közönyös! De akkor végünk, az is biztos!
karma1
@Eladott Ország: 12.01: Azt pedig, hogy bortonbe kuldjek ezt a rablo tarsasagot, VALAKI(K)-nek el kell kezdeniuk, es ok is csak ugy tudjak ezt vegrehajtani, ha kapnak a szavazoktol eleg tamogatast
karma1
@cikicakk55: Dragam, a meglatasod jo, viszont annak a kormanynak, aki hatalomra kerul a futyisz utan, akkor annak - az ujkori magyar tortenelemben eloszor ! - az elszamoltatassal kell kezdeni. Nem a III/III-sal (arra raernek kesobb, hiszen a delikvensek szepen kezdenek kihalni, akiket erinthetne az elszamoltatas).
Azonnal leallitani MINDENFELE stadionepitest, esztelen kiadast. Vannak olyan partok, akik ezt mar nagyon jol tudjak, es ugy is keszulnek: az offshore cegekbol nehezebben lehet visszaszedni a penzt, mert azok leginkabb ingatlanokba vannak fektetve.
Szoval, kormanyvaltas utan a LEGELSO TEENDO (ezt mindenek elott es folott meg kell tenni!!!) polt petert egy jol iranyzott rabomobillal AZONNAL letartoztatni, es az osszes jogatol megfosztani, kulonben semmi nem fog tortenni, valoban. Addig vannak orbanek vedelemben, mig polt meg trocsanyi (ezt a masik trogert is a bortonbe!) a hivatalaban van, hiszen minden razos ugyet ok mosnak el.
Vagyonzarolas, ertelmetlen beruhazasok azonnali leallitasa, offshore cegek es persze az osszes erintett fideszes-kdnp-s elszamoltatasa, szakertoi kormany felallitasa (egyszemelyi HATALOM NELKUL )
Mindenki tudja, mekkora tetvek voltak mindig is a fideszesek ellenzekben - semmi masra nem jatszottak ra, csak torpedoztak mindent, ami jo dontes lett volna.
Ja, es majdnem elfelejtettem: az Alapkatyvasz - es a benne foglalt orban-fele torvenyek azonnal felfuggesztve, az eredeti Alkotmany visszaallitva, - azzal a megszoritassal, hogy az egesz alkotmanyt felul kell vizsgalni tetelenkent.
(Mert az alapkatyvaszban olyan intezkedesek vannak eleve beleteve, amivel az emberek osszes vedelmet elvette'k, a nyugdijat, a munkahoz valo jogot, szocialis intezmenyeket, stb)
RonaGyuri
néhány perce ért véget az M1-en annak a műsornak az ismétlése, amiben maga a derék Mráz osztotta az észt, no meg az infókat erről a teljesen értelmetlen vizsgálatról. Megosztott egy olyan részletet is, amiről eddig nem tudtunk. Mértél azt is, hogy a többi "jelöltet" mennyire tartják esélyesnek. A lista végén szerepelnek Karácsony, Fodor és Széll, akik nem érik ez az 1-1 %-ot sem! =))
karma1
@Horizont: Draga Baratnem, en ezt halalkomolyan igy gondolom, mert nincsen mas ut. Annakidejen Bokros is megmondta, hogy a csomagja bizony fajni fog egy darabig, de utana minden egyenesbe jon. AMikor pont tul voltak ezen a "fajo ponton", akkor kerult 2010-ben ennek az Ali babanak a kezebe (fogsagaba) Magyarorszag. Annyira jo volt az a megszorito Bokros-csomag, hogy meg a 2008-as recessziot is viszonylag jol atveszelte az orszag, es most, amikor mar ennyi unios segitseggel es ennyi befizetett adoval mar valoban szaguldania kellene az orszagnak, hat szaguldunk, de nem a gazdagsag fele, hanem a szakadek fele...:o((( Tudod, az apukam dolgozott vallalati soforkent is az otvenes-hatvanas evekben, es akkor letezett egy olyan hivatal, akiknek nem volt a kezeben hatalom, de ok feleltek a kozellatasert, kozbeszerzesert, hogy mindenfele igazsagosan legyen elosztva az a termek es termeny, ami a gazdasag minden agabol bejott a kozosbe.
Amikorra mar megerosodtek a szovetkezetek, es megalakultak a nagy allami gazdasagok is, ez a hivatal megszunt az lenni, ami, az ott dolgozo szakertok atmentek tanacsadoi statuszba, es akik addig a jogi tanacsokat adtak, obeloluk lett a Kozponti Gazdasagi Birosag, ahol a cegek peres ugyeit kezeltek. Aztan amikor mar az ott dolgozok elertek a nyugdijkorhatart, szepen meg is szunt ez a ceg, helyette vettek allami kezbe ezt is, de mar beleepitve a korrupcio lehetosegeit is a kozbeszerzeseknel.
Szoval egyszer mar mukodott ez a szakertoi rendszer, igaz, akkor azzal a kulonbseggel, hogyha megprobaltal volna lopni, reszrehajlani, vagy korrumpalodni, a nyakadba kaphattal volna sulyos bortoneveket is, mert akkor nem cicoztak. (Igaz, akkor polt meg a csorgojevel jatszott a jarokajaban).
Annakidejen nem volt ez annyira nagydobra verve, de mondom, muxik.
Jobban kene hinni Gyurcsanyban, mert ha o kerulne kormanyra, akkor nem lehetne ekkora korrupcio.
cikicakk55
@karma1: Igen,tökéletesen igazad van,de a népnek valamiből meg kell élni.Ki kell fizetni az OEP-felé azt,amit eddig még térítenek.A tanárok,orvosok,ápolók stb fizetését, a nyugdíjasok nyugdíját.Rengeteg meló lesz mire abból a sok pénzből az államkincstárba be is kerül valami. Polt és a többi nem nagyon fog dalolni eleinte. Orbán és többi meg ami itthon van vagyonuk,csak egy töredéke annak amit már kihordtak kamionszámra. Én még egy millió forintot sem tudok elképzelni,nem,hogy több milliárdot!!! mennyi pénz lehet az te jó ég! A lényeg,hogy hiába ígérték,hogy realizálnak mindent,bérplafon,meg mi ttudom én még mi,ha nincs miből.Attól a kb két évtől tartok,ameddig tart,hogy legalább egy kis részét vissza tudják szerezni.A félig felépített és a már elkészült stadionokkal mi tegyenek? Abból nem lesz kaja és gyógyszer.
magyarbakancs
Orbánt is elsöpri a nép .
Aztán majd azt ünnepeljük. És azok fognak koszorúzni ki most tolja szekerét.
karma1
@cikicakk55: De ha orban marad, akkor a senkinek sem kello stadionokat tovabb epitik a nagy semmire,. Az mar biztos veszteseg lesz, ebben igazad van, ez az ellenzek soha el nem tagadhato hibaja: amikor orban bejelentett egy stadionepitest, akkor az ellenzeknek MINDENHOL meg kellett volna jelennie tiltakozni ezellen.
Bezzeg amikor orbanek ellenzekben voltak, arra mindig volt erejuk, hogy keresztbe tegyenek.
Nem akarok cinikus lenni, plane nem Veled, aki annyit dolgozik, akit annyi szornyuseg er nap mint nap, de azt kell mondanom, hogyha "odafont" egy uj kormany jonne (pl. Gyurcsany, aki kulonosen erzekeny az egeszsegugyre, oktatasra), akkor Te csak javulast erezhetnel.
Rajtad mar az is segithetne, ha visszahoznak a ket kulcsos adot, vagyis a gazdagok tobbet fizetnenek a magasabb jovedelmuk utan.
Ne azon sirankozzatok, hogy nem fogtok elbirni meg tobb megszoritast, mert nektek, a kisembereknek nem lesz rosszabb - ezt kellene mindenkinek belejuttatni a fejebe.
Csak jobb lehet nektek! Ha nem lesz megepitve Paks2, ha nem epitik tovabb azt a rengeteg tokfelesleges stadiont, ha a TAO-t nem iranyitjak sajat zsebekbe, akkor hidd el, a kisembernek csak jobb lesz!
Azokat a tenyeket mindenkinek eszben kell tartani, hogy bizonyos dolgok nem valtoztathatoak meg: 2020 utan nem lesz mar kozel sem annyi unios penz - ezt orban is nagyon jol tudja, azert igyekszik annyit ellopni, amennyit csak bir - es sajnos a felig kesz osszelopott nagyberuhazasok is gazdasagtalanok lesznek, mert felbe kell hagyni oket. De gondolj kozben arra, hogyha megepitik a stadionokat, akkor az meg tob b kidobott milliard forint, es ha megepul, akkor sem lesz meg csak egy %-a sem kihasznalva.
Annak, aki orbanek utan jon. a pillanatnyi helyzetet kell felmernie, es azt kell 0 pontnak tekintenie, mint origo, kiindulopont.
A kovetkezo kormany mar nem fog kapni annyi turelmet es elnezest, mint orban, ha ok nem fogjak adni a fizeteseket, a nyugdijakat, az emberek sokkal elobb az utcara fognak menni, mint most.
cikicakk55
@karma1: Természetesen megértem amit írsz.Az biztos,hogy ezt a réteget amiben én élek ennél jobban már nem tudják kisemmizni.Vagyunk kb 4 millióan,akik már annyira lenn vannak,hogy ha ezt a szintet tartjuk meg,akkor is csak jó lehet.Ám ha Orbán maradna,akkor még ez a kevés is elveszik,hisz ahogy írtad az EU nem fogja fedezni a kormány költségeit.Én azon is csodálkozom,hogy eddig nem kapták el.Nem hiszem el,hogy az EU nem látná,mi folyik ebben az országban! Nem hiszem el,hogy annyira nem figyelnének oda,hogy a kormány a közpénzből képtelen lenne ennyi értelmetlen kiadást fedezni,ráadásul még dupla áron is.Ami eddig megépült,az is az enyészeté lesz,mert mi a francért is fejeznék már be.Ám ami már kész van belőle az is annyival többe került,hogy az Uniós keretet is meg kellett hozzá nyirbálni.Azt sem értem,hogy az az OLAf vagy mi,miért a 4-es Metróval foglalkozik csak? A négyes metrónál történt csalások, oligarchák, suskusok a barátoknak,tudjuk,hogy volt és lehet,hogy lesz is mindig.Ám ami ott szopik,az a Fidesz alatt szinte egy hónap és már el is tűnt. Nem vagyok DK párti,sőt MSZP párti sem.Tudom,hogy Őket biztos nem fogom a szavazatommal támogatni. Természetesen a FideSSt sem. Az írásom nem is annyira az én jövőm miatti aggodalom,hanem a gyerekem jövője miatt van.A 40 és a 21 éves fiam meg a két kis unokám jövője nyugtalanít.A fiam tizenvalahány évig fizette a magánnyugdíj pénztárt. Milyen nyugdíjat fognak majd kapni?.
patyuka
"Orbán újraválasztására számítanak az ellenzéki szavazók, állítja a politikai elemző"

Ritka bugyuta duma!
Aki valóban ellenzéki és változást akar, ekkora baromságra igazából nem számít, legfeljebb "számításból" mást mond egy efféle "hiteles" közvéleménykutatónak.
Ugyanis: ezzel az attitűddel pedig éppen a kutakodónak kelleni/illene leginkább számolnia, és -ha lenne hozzá megközelítőleg is adekvát esze - így semmiképpen sem fogalmazna, mert tudván, hogy a fele sem igaz, hát megpróbálna némileg hihetőbb szofizmával előállni!
De miként látható, nincs! Magára vessen hát, aki az efféle zöldségeket bezabálja!

Csak azt nem értem, hogy az ellenzék az egymással szembeni acsarkodás helyett miért nem az ilyen szirénhangú kóklerek ellen hasznosítja a tagadhatatlanul csekélyke megszólalási lehetőségét!?

Mert a közvélemény-kutatókat meghaladóan van belőlük másmilyen is jócskán.
Állítom, éppen azok - a szakvélemény-formálásra való jogosultságukat politológusi, szociológusi, elemzői, köz- és újságírói meg a franc sem tudja még milyen titulussal "hitelesítők" - ártanak legtöbbet a köznapi tudat tisztaságának, akik a még ellenzékinek látszó/hitt médiamaradék efféle tudatformáló műsoraiban egyre-másra mindenről és mindenkiről megmondják a frankót! Méghozzá mindegyik a lehető legbombasztikusabb körítéssel tálalva, kifejezetten a sajátját, ám azzal a végkicsengéssel, hogy senki sem hiteles, és semmi nem jó... Hadd okosodjon a "laikus"!
a helység kalapácsa
orbán vikitor ezen a képen is ISZONYAT szarul néz ki.

És havasi bertalan ezen a képen is ott van.
Miért mindig havasi bertalan vigyáz rá?
Ki az a havasi bertalan egyáltalán?...
Eladott Ország
@a helység kalapácsa: Születési idő: 1978. július 9. Iskolák: Pécsi Tudományegyetem (2001; 2004) Nyelvismeret: francia Korábbi munkahelyek: Publikum Rádió (1995-1997), Magyar Nemzet, Duna Televízió (1997-2000), Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma (2000-2002), Terror Háza Múzeum (2002), Hír Televízió (2002-2005), FIDESZ (2005-2010), Miniszterelnökség (2010-2015), Miniszterelnöki Kabinetiroda (2015- )"
A miniszterelnök sajtófőnöke. Egy a sok közül akiknek száma a párhuzamos végtelenben metszik egymást.
Eladott Ország
A Mráz féle fideszes élcsapat jobban tenné, ha közpénzből nem vakítaná a közvéleményt. Egyébként éhen döglenének piaci viszonyok között, ha nem tömnék a kutatókat? közpénzzel.
evacica
@cikicakk55: Sajnos mindenki az ellenzéki pártokat szidja, jelzem nem ok nélkül, de jó lenne, ha mindenki magába nézne és megkérdezné magától is, hogy én mit teszek, hogy ez a tolvaj banda eltakarodjon?Hányszor megyek ki egy ellenzéki tüntetésre?Sajnos majd nem soha! Pedig, ha nem az MSZP re vagy a DK ra szavazol, vagy úgy mond a demokratikus ellenzéki egyéni jelöltre a fideszel szembe, akkor ez a mocskos népnyúzó banda marad és az ország tönkremegy velünk együtt! Gondolkozz egy kicsit, hogy mit is akarsz!
cikicakk55
@evacica: Én elmegyek szavazni,de csak azért,mert hátha még is összefognànak az ellenzékiek. A tüntetésekre ameddig az egészségem bírta elmentem. Sajnos a vidéki városokban nem tartanak ilyen tüntetéseket. Értünk nem jönnek buszokkal.Mikor a FideSs ellenzékben volt,nem is egyszer jöttek ide is buszok. A vidéki emberek meg nem rudják megoldani anyagilag,hogy Pestre menjenek. Ráadásul a kis falvakban,amiből elég sok van,mint Öcsény is mutatja csak a FideSS gyűlölet kampánya jut el. Fogalmam sincs mit lehetne tenni,hogy ne csak a FideSS stabil 2 millió szavazója legyen a többség.
.
evacica
@cikicakk55: Megértem a problémát, de még is meg kéne próbálni legalább nekünk civileknek , hogy próbáljunk beszélni az embereknek, hogy ez a játék sajnos A MI BŐRÜNKRE MEGY ÉS A SZAVAZÓFÜLKE MAGÁNYÁBAN ahol nincs a fidesz a józan eszünkre és a jövőnkre gondolva és nem utolsó sorban a gyerekeink jövőjére nem félve a fidesztől a demokratikus ellenzék jelöltjére szavazzunk! Mi vagyunk többen és nem szabad félni! El kel jönni az igazság pillanatának és mennie kell ennek a rabló bandának! Sok sikert és erőt kívánok hozzá!
cikicakk55
@evacica: Én a korom és a betegségem miatt azt teszem amihez lehetőségem van. Az ismerőseimmel beszélgetek és próbálom rábírni őket,hogy menjenek el szavazni. Mindegy kire,de ne a 30%- ból állapítsák meg a kétharmadot. Sajnos a falukban élőkkel nehéz. Nekik Orbán gyűlöletkampánya jutott csak. Az meg mint tudjuk a földből élő, 8 általánost vagy még annyit sem végzett embereknek mivel semmi mást nem tudnak,kevés. Max annyit lehet elérni náluk,hogy akkor el sem mennek szavazni.
division
Azért nem semmi hogy így be vagytok tojva attól hogy megint a Fidesz nyer. Semmi probléma nem lesz abból, inkább az lenne a baj ha mindent újra kellene kezdeni egy másik tolvaj bandával. De mi is fog történni? Nem lesz migráns probléma, csökkenti megint az szja - t, stb. Jól van ez így.
evacica
@cikicakk55: Hát igen, s ezzel Orbánt segítik újra hatalomra.Sajnos!
cikicakk55
@evacica: Arról nem is beszélve,hogy erre felénk az emberek jó nagy része meg van győződve,hogy a választó fülkék be vannak kamerázva. Lehetetlen meggyőzni őket,hogy ez nem igaz. Ezt eddig minden választásnál így volt. Látnád az idősebb embereket,hogy tekergetik a nyakukat,hol lehet a kamera. Volt olyan pár akik zseblámpával jöttek. Mikor rákérdeztem,hogy az meg minek, azt felelték,hogy egy türülközőt tesznek a fejükre és az alatt töltik ki a szelvényt. Paranoiások az idősek főleg Orbán óta.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.