A hollywoodi Weinstein-szexbotrány a pesti színészvilágban is kirobbantotta a lappangó zaklatási és molesztálási ügyeket, amelyekről eddig nem sok szó esett. – Rágalom! – mondta az MTI-nek Marton László, a Vígszínház volt igazgatója, jelenlegi főrendezője, aki egyúttal közölte: perelni fogja a szerinte igaztalan vád miatt Sárosdi Lilla színésznőt, aki jó pár napja hozta nyilvánosságra, hogy húsz …

Forrás: magyaridok.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Azert nem kellett volna Martont tobb okbol sem weinsteinhez hasonlitania, de most mar mindegy.
Igaz, hogy a magyar idok hozta le a cikket, de meglepoen targyilagos. (Lehet, hogy alszik a cenzor???)
palkovics allamtitkar viszont ugy sikhulye, ahogy van. Mi a szent szart akarja ismerni a SZFM etikai kodexet? Ugyanis nincs olyan etikai kodex sehol a vilagon, amelyik akarcsak egy felreertheto kis paragrafussal is megengedne, hogy ilyen esetek megtortenhessenek. Az o fontoskodasa ezugyben pont annyit szamit, mintha bemenne egy cipoboltba, es ott megkerdezne a vezetot, hogy "es cipot arulnak-e?"
Nyilvanvalo dolgokrol egy ertelmes ember nem tesz fel kerdeseket.(Igaz viszont, hogy palkovics se egy fa'rosz...)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@karma1: Anno én voltam, aki a verbális ajánlat és némi sarokba szorítás miatt megpofoztam a főnökömet és felmondtam, amivel pályát is módosítottam. Az utódom "okosabb" volt, mert hamar helyettes vezető lett.
Ami érdekes a dologban, hogy mindig közismert embert vádolnak pár évtized távlatából. De hát nem kell nekem mindent érteni a mai világból.
karma1
@Nessy: Ilyen esetekben az en bolcs ferjem meg szokott szolalni: "these women are money hungry"... Vagyis csak olyanokat vadolnak meg, akiktol egy karteritesi per soran irgalmatlan sok penzt lehet kiperelni es ha mar megesett a csufsag30 evvel ezelott (pl Bill Cosby "pedofiliaja", meg egy masik angol szinesz nokkel valo eroszakoskodasa, szinten 35 evre visszamenoleg) akkor legalabb jo sok penz legyen belole...
Emlekszem meg annakidejen amikor Jacko-t pereltek be, es vadoltak meg pedofiliaval, szinte senki nem hitt neki, csak Oprah Winfrey es Elizabeth Taylor , toretlenul, es az evekig tarto pereskedes vegen mar csak egy fiu sorsarol volt szo, es persze abban az ugyben se tudtak semmit sem rabizonyitani az enekesre, vegul pedig a gyerek anyja omlott ossze, es o mondta azt, hogy az egeszet azert talaltak ki, hogy penzt tudjanak kicsikarni a tobbszoros milliomos enekesbol.
Kb. most is ez lehet a szitu, de ebben az ugyben kell lennie egy masik motivacionak is: az a furcsa szamomra, hogy hirtelen elobukkant ennyi no, ugye olyan is, aki 2 evvel ezelott emiatt nem lett szininovendek (vagy csak siman tehetsegtelen volt, de most utolag erre fogja), viszont a tanitvanyok kozul egyetlen egy sem vadolta meg Martont, csak kertek a felfuggeszteset.
Marton szerintem artatlan, mert minden reakcioja egy normalis emberhez melto, aki beleegyezik abba - sot, o kezdemenyezi ragalmazasert a pert Sarosdi ellen - hogy minel gyorsabban kivizsgaljak ezt az ugyet.
Sajnos, Marton nem szamol azzal, hogy valami miatt valoszinu kell a helye, a posztja valami fideszes potentatnak, hiszen a Vigszinhazban eleg nagy vihar volt mindig is az igazgatoi es forendezoi allas miatt, es ahol Balazs Peter eleg nehezen vette tudomasul, hogy nem o lett az igazgato (fideszes hatszellel sem).
Azert az olyan erdekes, hogy orbanek mindig nagyhirtelen talalnak egy eppen megfelelo szemelyt egy allati fontos helyre, nem?
Nessy
Sajnálom Marton Lászlót. Tegnap este a Vígben sok évtized után újra, most az ő rendezésében, nagyon jó szereposztásban néztük meg Molnár Ferenc : Játék a kastélyban című darabját. Jól szórakoztunk.
Szeretem Molnár darabjait. Remek dialógusai vannak.
karma1
@Nessy: Meses leosztas: Marton es Molnar Ferenc... Most irigykedem,...:o))) Bar itt is jarunk szinhazba, es eleg szinvonalasak az eloadasok is, de eleg ritkak a bemutatok, kicsi a tarsulat...Mikor otthon eltem, akkor neha havonta 2-szer is mentunk szinhazba, koncertre...Most jo, ha 2-3 honapban egyszer... Augusztusban volt a Mamma Mia bemutatoja... Az nagyon klasszra sikerult... Az kulon pikanteriaja a dolognak, hogy sokszor csak a szinhazban derul ki, hogy az illeto peldaul a kollegad a szupermarketben, es hogy milyen szuperul enekel, tancol...Es nemcsak fiatalokrol beszelek, hanem idosebb, 60 feletti kollegakrol is...Szoval jopofa a kulturalis elet errefele...:o))))
RonaGyuri
Miért is ideális alany?

A Marton „ügy” margójára

Magával az üggyel hic & nunc nem foglakozom, csak és csupán arra próbálok némi adalékot találni, hogy miért pont a Marton.
Addig már többen eljutottak, hogy nincs mit csodálkozni azon, hogy a szintén – ahogy manapság mondani szokás - „ellenzéki” Schilling rontott a kollégájának. Azon túl, hogy ebben a szakmában sem fogják vissza magukat az egészséges szakmai rivalizálás módszereiben, a mai hazai un. ellenzék soraiban is a leginkább érzékelhető az egymás kendőzetlen utálata.
Azonban az ahogy a derék média siserehad, oldaltól szinte függetlenül, nekirontott Martonnak ennél szofisztikáltabb, bár nem biztos, hogy tudatos ellenségkép-gyártásra enged utalni. Igen egy régi-vágású polgári értelmiségi familia tehetséges és sikeres alakjáról van szó. Ideális univerzális közellenség a mai magyar rögvalóságban! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.