Lannert Judit oktatáskutatóval a „tehetséggondozási lufiról”, a rossz tanárokról és az egyházi iskolák elitizmusáról beszélgettünk.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
...szerintem a szülőkben kell keresni a hibát...
Clavigo
@Csizmás Kond: Szerintem meg ebben a rohadt mocskos rendszerben...
Csizmás Kond
@Clavigo: ...hát aki a rendszerrel nevelteti a gyerekét az akár azt is hibáztathatja...:)
eszegfu
"Minél inkább arra törekszünk, hogy kiemeljünk egy tehetséges gyereket egy közösségből, annál inkább lemondunk a többi, későn érő gyerekről." és "Akiket felfedeznek, azok többnyire jó családból érkező...gyerekek." Ehhez még hozzáteszem, hogy sajnos a pénz is számit! Ma "ingyen" nem járhat a gyerek csak ugy mozgásképpen egyetlen sportág egyetlen egyesületének termébe sem. Egy matek, vagy fizika, vagy bármilyen szakkörbe is csak a tanár "kiszemeltjei" járhatnak, vagyis pont akinek szüksége lenne a tanórákon kivüli foglalkozásra, éppen azok maradnak ki, pedig ők képviselik a többséget. Márpedig, ha az én gyerekem nem "tehetséges" valamiben, akkor ha telik rá, külön tanárt kell fogadnom, hogy valahogy haladni tudjon a többiekkel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.