Az MSZP európai parlamenti képviselője egy megkínzott ÁVH-s férfi fotójával köszönt be Facebookon.

Szanyi Tibor az "ünnep" szót idézőjelbe téve, egy megkínzott, leköpködött és meggyilkolt ÁVH-s ember fotójával kíván mindenkinek kellemes pihenést október 23-ára.

Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetője az MTI-nek azt mondta: a rendszerváltozás egyik nagy erkölcsi adóssága, hogy ahelyett, hogy a magyar szociáldemokrata hagyományok éledtek volna újjá, "az 1956-os forradalmárok vérében és hazaárulásban fogant MSZMP jogutódja, az MSZP lett a demokráciában is a baloldal vezető ereje".

Szerinte Szanyi Tibor posztja bizonyíték arra, hogy az ő esetében a közvetlen eszmei közösségvállalás a diktatúra állampártjával és a forradalom eltiprásával ma is fennáll..

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Levendula
Mi még ellenforradalomnak tanultuk az iskolában 1956-ot. Ennek "szellemében" nőttünk fel. Aztán a módszerváltás után koszorúztunk október 23-án, szemünkben könnyel... Most már nincs könny, csak félelem a jövőtől..
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
elnyomott
@emerencia: - ez talán egy nagyon távoli korszak lesz, amikorra kihalnak azok, akik fanatikusok, akik elfogultak és akik karrieristák.
Te tényleg hiszel ilyen időben...?
emerencia
@elnyomott: Én meg szeretném élni. Kb. 30-40 év múlva esedékes.
kokopelli
Bexarok,hogy mindenki tudja a tutit! Hál istennek,hogy abban az időben
legalább "ovi felvételt" kaptam,amit sikerült is elvégezni és mehettem az
isibe! Azóta mindent olvastam,hallottam az egészről,de mindíg mást! ;--)))
Lehet hogy két '56-os mozgalom volt?
Azt írta egy külföldi szinész/humorista/író már cca. 100 éve az ilyen dologról:
"Már minden meg lett mondva,de még nem mindenkitől"...(Karl Valentin)
evacica
Én láttam 17 évesen a Köztársaság téren a meggyalázott holttesteket, a Teréz körút és Aradi utca sarkán a felhúzott századost, az Üllői úton a tankok által kivasalt holttesteket, magyar, orosz egyaránt, borzalmas volt. Sajnos ez is 1956 volt. A barikádnak két oldala volt, s mindkét oldalon magyarok is voltak, sorkatonák és civil lakosok,ilyen olyan politikai meggyőződéssel, de attól még emberek voltak!Soha ne legyen ilyen öldöklés, a bosszú bosszút szül!
kiscsillag66
@Nessy: Erről van szó! Mindenki a saját szemszögéből emlékszik! Az emberek nem egyformák, ki-ki saját vérmérséklete szerint emlékszik. Én például arra emlékszem szívesen, hogy a pincében együtt lehettem azzal a fiúval, aki tetszett.
mariaberta
A nagykörút és az Aradi u. sarkán -saját szememmel láttam- hogy egy fiatal katonát, -rangját nem tudom,mert a látványtól rosszul lettem- fejjel lefelé felakasztottak. Ez is hozzá tartozik 1956 október 23-hoz, de erről mindig megfeledkeztek. És mindig csak a "pufajkások"-ról beszéltek, és beszélnek, pedig azok a pufajkások csak az akkori, hivatalos katonai ruházatot hordták és az akkor még 3 éves katonai szolgálatot töltötték. Kíváncsi lennék arra, hogy ha ma egy katona megtagadná a parancsot mi történne. Szanyi csak annyit tett, hogy ennyi év után a másik oldalról is idézett.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.