Szombaton Karcag közelében motorozott egy férfi, mikor infarktust kapott és megállt a szíve. Az árokba esett motorost egy autós kezdte újraéleszteni, míg a mentők ki nem értek.

Meglehetősen furcsa balesetről és újraélesztésről számolt be az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán

Mint a bejegyzésben olvasható, egy árokban fekvő motoroshoz riasztották a mentőket szombaton.

A bejelentő megvizsgálta a motorost,akinek sérülése alig volt, ám nem tapasztalt nála légzést, keringést. Amíg a bejelentő (mentős nyelven: laikus) megkezdte az újraélesztést a mentésirányító segítségével, esetkocsi indult a helyszínre.

Országos Mentőszolgálat

MOTORON SZÁGULDVA ÁLLT MEG A SZÍVE, ÚJRAÉLESZTETTÉK Szombaton riasztották a mentőket egy árokban fekvő motoroshoz. A bejelentő megvizsgálta a motorost,akinek sérülése alig volt, ám nem tapasztalt...

Az Országos Menőszolgálat bejegyzése szerint külön szerencse, hogy egy beteggel kórházba tartó mentő "belefutott" a balesetbe, így ők vették át az újraélesztést az esetkocsi kiérkezéséig.

A motorosról kiderült, nem a balesettől következett be a szívmegállás. Éppen fordítva. A férfi infarktust kapott motorozás közben, ezért veszítette el uralmát a száguldó motor felett. 

A bejegyzés szerint végül három mentőegység küzdött a motoros életéért, akit stabilizáltak, majd kórházba szállítottak. 

A mentőszolgálat a bejegyzés végén a mentősök mellett a bejelentést tevő laikusnak is megköszönte az életmentésben való közreműködést.

(Címlapi kép: Facebook/Országos Mentőszolgálat)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.