Első-, másod- és harmadfokú figyelmeztetés is érvényben van.

Estig az országban nagy területen jelentős, az északnyugati, illetve délkeleti területeket leszámítva (a már az éjszaka során lehullott csapadékkal együtt) 30-80 mm eső várható. Az 50 mm feletti 24 órás csapadékösszeg egy délnyugat-északkeleti tengely mentén elsősorban a kelet-dunántúli megyékben és a főváros környezetében valószínűbb - írja a met.hu.

Nézzék csak, ahol nem piros a figyelmeztetés, ott sárga – ilyennek nemigen látjuk az ország meteorológiai térképét.

Ilyennek még nem láttuk a meteorológiai térképet: mindenhol figyelmeztetés van érvényben

Fotó és nyitókép: met.hu

Ami a szelet illeti: elsősorban a Dunántúlon éjfélig viharos (70-85 km/h) lökések kísérhetik az északnyugati szelet. A 75-85 km/h körüli széllökések a déli, kora délutáni órákban valószínűbbek.

Így fest a szélről készült grafika:

Ilyennek még nem láttuk a meteorológiai térképet: mindenhol figyelmeztetés van érvényben

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
A riasztást egyébként nem értem, esik az eső, és ennyi. 0rbán 3-kor terrorházastul biztonságban lesz, csak az ellenzéket kellett elriasztani.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
A riasztást egyébként nem értem, esik az eső, és ennyi. 0rbán 3-kor terrorházastul biztonságban lesz, csak az ellenzéket kellett elriasztani.
division
@nemkati: Ha követed pár hónapja az időjárás előrejelzéseket akkor láthattad hogy egy napra előre sem tudták sokszor helyesen megmondani milyen idő várható, annyira szeszélyes az időjárás hogy itt tartunk.
SystemError
@nemkati: Volt már olyan is ebben az országban, hogy kb. ne merjenek nyáron hétvégére rossz időt jósolni a meteorológusok, mert az negatív a gdp-re:) Funkcionálisan nem nehezebb "motiválni" a "ne menj ki" hangulatot ilyenkor tüntetés alatt...:) Azt gondoljuk, hogy az alkotmánybírák között az embereik ülnek, akkor egy "sz@ros" MET-ben vissza lehet ugatni?!:)
szaboria1
Néztem tegnap az időkép emberek által beküldött jelzéseit az országról ami nem fedte a valóságot. Az országos meteorológia jelzésére is csatlakozott az Orbáni elképzeléshez. Mert ezzel a beharangozással az ellenzék is bevette a piros riasztást.
nemkati
@SystemError: @szaboria1: Nem tudok szabadulni attól a gondolattól, hogy 0rbán be volt sz@rva az ellenzéki rendezvényektől, és ő és csapata intézte ezt a piros riasztást. Tettek eddig is éppen eleget azért, hogy feltételezzek róluk minden gazemberséget.
szaboria1
@nemkati: Már én is tegnap erre gondoltam. Mert a beszari et. már előre fél.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.