Katonai tiszteletadás mellett, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnökének jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulóján hétfő reggel az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren.

A szakadó esőben, erős szélben zajló ünnepségen a lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a Központi Katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység. A Parlament főlépcsője feletti két erkélyen egy-egy magyar zászló lengett, az egyik a forradalom emlékére lyukas volt.

Október 23.: felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A ceremónián jelen volt a kormány több tagja, részt vettek katonai és állami szervezetek képviselői, ott volt a diplomáciai testület több tagja.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által szervezett központi programok kiemelt rendezvényét 15:00 órakor a Terror Háza Múzeumnál tartják, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

Emellett a fővárosban, országszerte és külföldön is számos megemlékezéssel, programmal várják az ünneplőket, családokat. A Nyitott Parlament keretében ingyenesen tekinthető meg a díszlépcsőház, a kupolacsarnok, az ott elhelyezett Szent Korona. Este Szabadságkoncertet tartanak a Millenárison.

Október 23.: felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

FotóMTI/Illyés Tibor

A Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájában egész nap protokollmentes megemlékezéseket tartanak.

A rendezvényekkel összefüggésben országszerte és a fővárosban is forgalomkorlátozásokra kell készülni.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Horizont
Istenem miről beszél ez??? Mondjuk állandóan szovjeteket mond az orosz szót ki nem ejtené. Ruszkikat se. Behányok...
lampa laz
@Horizont: @Horizont: Köszi a tudósítást, én még a hátam mögött sem bírom elviselni ezt rémséget. Mellettem van a távirányító de nincs erőm megnyomni, mert biztos minden adón mutatják ennek a görénynek a lázító hörgését.
A tömeget a fideszes polgármesterek biztosítják neki az elvakult hívein kívül. Gondolom rendesen korteskedik a hibbant választóinak, migráns, brüsszel, soros minden mondatában, oda-vissza mint a helyijárat.
Ha valami új baromságot tud mondani amit még nem hallottunk, légyszíves írjad meg..
Horizont
@lampa laz: Nagyon tagoltan beszélt szerintem telebaszták gyógyszerrel. Európát fikázta rendesen (ahogy szokta) és majd szeretnénk visszakapni a rendes európát. Semmi újat nem mondott. Nem is értem '56-hoz hogy jött az a sok baromság amit elmondott. Akik meg ott éljeneztek orbánt hozsannázták?? Remélem a pokol bugyrai felé vezető útját is végigállják kétoldalt aztán be is mennek vele, mert azt érdemlik.
"Orbán ugyanis többek között Mansfeld Péterrel és Wittner Máriával egy mondatban említette az 1956-os forradalom hősei között Dózsa Lászlót."
Azt a Dózsát aki hazudott tudod a fénykép ügyben és azt a Wittnert aki ribanc volt azért ment le nem a szabadság nagy eszméjéért.
Szerintem ki akarja vinni az országot az EU-ból úgy beszélt.
https://kolozsvaros.com/2017/10/23/ez-az-embe...
Ezt érdemes elolvasni. Minden szavával egyetértek!
lampa laz
@Horizont: Köszi, gondoltam, h csak azt a szöveget habosítja fel amit mindig nyom. Mindent meghamisítanak a saját szájízük szerint, tényleg jobb nem odafigyelni rájuk. Bablevsesmarcsa meg dózsa, úristen...
lampa laz
@Horizont: Tényleg nagyon jó a cikk és sajnos nagyon igaz kár, h csak kevesen értjük. Gond, h az ellenzéki politikusok sem érzik kellően ennek a súlyát.
Horizont
@lampa laz: hát tényleg nem értik az ellenzékiek ...még úgyse mint mi.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél