Katonai tiszteletadás mellett, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnökének jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulóján hétfő reggel az Országház előtt, a Kossuth Lajos téren.

A szakadó esőben, erős szélben zajló ünnepségen a lobogót a Himnusz hangjaira a Magyar Honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a Központi Katonazenekar és a Nemzeti Lovas Díszegység. A Parlament főlépcsője feletti két erkélyen egy-egy magyar zászló lengett, az egyik a forradalom emlékére lyukas volt.

Október 23.: felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A ceremónián jelen volt a kormány több tagja, részt vettek katonai és állami szervezetek képviselői, ott volt a diplomáciai testület több tagja.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által szervezett központi programok kiemelt rendezvényét 15:00 órakor a Terror Háza Múzeumnál tartják, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédet.

Emellett a fővárosban, országszerte és külföldön is számos megemlékezéssel, programmal várják az ünneplőket, családokat. A Nyitott Parlament keretében ingyenesen tekinthető meg a díszlépcsőház, a kupolacsarnok, az ott elhelyezett Szent Korona. Este Szabadságkoncertet tartanak a Millenárison.

Október 23.: felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

FotóMTI/Illyés Tibor

A Rákoskeresztúri új köztemető 301-es parcellájában egész nap protokollmentes megemlékezéseket tartanak.

A rendezvényekkel összefüggésben országszerte és a fővárosban is forgalomkorlátozásokra kell készülni.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Illyés Tibor)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
peterkelemen
Még az idő sem kegyes hisz ki kíváncsi errea a bumburnyák tolvaj gecire!
papa.49
Nagyon jól van ez így, legalább kevesebben hallgatják meg a szokásos hazugságaikat !!!
papa.49
@Zeta: Nem találtak elég nagy esernyőt ami alól nem lógna ki ))))))))))))))))))))))))))))))
lampa laz
Remélem a csúti rémet ma sem fogja megkímélni az eső, (mint március 15-én sem tette) a terrorizáló beszéde alatt. A lúgos víz még használhat is az elsavasodott agyának.
papa.49
@lampa laz: Én jobban bíznák egy picinyke golyóbisban a két szeme között))))))))))))))
lampa laz
@papa.49: Az a baj, h a te(k)rroristák, még egyenlőre ezt a szarházi görényt védik. Qbaszott is élesítette kopaszseregét a békés emberek ellen. De azért bizakodó vagyok, h egyszer számonkérhető lesz rajta és rajtuk ez a 8 éves ámokfutás.
mackoka46
@lampa laz: Ellenzékben is szörnyen felelőtlen volt, csak a saját politikai haszna érdekelte, hogy a hatalmat megszerezze, szétzúzta az országot csakhogy vonatkája legyen és a királyok palotájában lakjon a putri után.
Clavigo
@Zeta: Rákötötték az " akkutöltöre " a csávót,,hogy délután legalább fel tudja olvasni a baromságait...
sokanvagyunk
A megemlékezés - sokszor dátumoktól függetlenül - az emberben általában belülről fakadó érzés. Az ilyenféle "ceremóniákat" viszont a normálisabbja nagykorúságára kinövi.
papa.49
@sokanvagyunk: Valahogy úgy ahogy mondod ...
Jozefina
Ha már nemzeti lobogó, akkor miért nem loboghat állandóan???
lampa laz
@Horizont: @Horizont: Köszi a tudósítást, én még a hátam mögött sem bírom elviselni ezt rémséget. Mellettem van a távirányító de nincs erőm megnyomni, mert biztos minden adón mutatják ennek a görénynek a lázító hörgését.
A tömeget a fideszes polgármesterek biztosítják neki az elvakult hívein kívül. Gondolom rendesen korteskedik a hibbant választóinak, migráns, brüsszel, soros minden mondatában, oda-vissza mint a helyijárat.
Ha valami új baromságot tud mondani amit még nem hallottunk, légyszíves írjad meg..
lampa laz
@Horizont: Köszi, gondoltam, h csak azt a szöveget habosítja fel amit mindig nyom. Mindent meghamisítanak a saját szájízük szerint, tényleg jobb nem odafigyelni rájuk. Bablevsesmarcsa meg dózsa, úristen...
lampa laz
@Horizont: Tényleg nagyon jó a cikk és sajnos nagyon igaz kár, h csak kevesen értjük. Gond, h az ellenzéki politikusok sem érzik kellően ennek a súlyát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.