Az egyik kamera felvétele eltűnt, a másiké meg borzalmas képet rögzít, még az sem látszik rajta, milyen színűek az autók.

Budapest egyik legforgalmasabb útszakaszán, biztonsági kamerák előtt húzták meg egy taxis autóját, a rendőrség mégis azt mondja, nincs mit tenni, nem lehet megtalálni a tettest.

Szeptember elején, egy esős estén egy taxi haladt utasokkal az Erzsébet hídon Budáról Pestre a buszsávban, mikor egy mellette elhaladó fekete autó ráhúzta a kormányt, kissé megzúzva az oldalát. A vétkes sofőr továbbhajtott, a taxisnak pedig nem sikerült leolvasnia a rendszámát. 

Kamera is látta, hogy tört autót egy másik – mégsem lehet bizonyítani

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

A fuvarozó elvitte az utasokat, majd személyesen tett feljelentést a lakóhelye szerinti rendőrkapitányságon. A rendőrök tanácsának megfelelően e-mailt is írt a területileg illetékes V. kerületi kapitányságnak, azért, hogy a híd térfigyelő kamerájának képét véletlenül se töröljék az előírt 5 munkanapon belül, mert szükség lehet rá.

A nyomozást a rendőrség kicsivel több mint egy hónappal később szüntette meg, miután a balesetet okozó személy kilétét nem sikerült megállapítani.

A rendőrség az indoklásban azt írja, hogy a helyszínen van kamera, de annak felvétele nem volt elérhető az adott időpontban.

A törvény egyébként – mint az a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) egy korábbi állásfoglalásából kiderül – úgy szól, hogy

a kamerák képét öt munkanapon belül törölni kell, azonban ha a felvétel, illetőleg az abban szereplő személyes adat szabálysértés vagy a közlekedés szabályainak megsértése miatt indult büntető-, szabálysértési vagy más hatósági eljárás során, körözött személy vagy tárgy azonosítása vagy a rendőri intézkedés jogszerűségének közigazgatási eljárásban történő vizsgálata céljából, illetve az érintett személy jogainak gyakorlása érdekében felhasználható, akkor a rendőri szerv ezt legfeljebb 30 napig meghosszabbíthatja.

További érdekesség az indoklásban, hogy a rendőrség talált egy másik kamerát is (hogy ez hol van és ki üzemelteti, az nem derül ki), ennek képe azonban esős időben annyira rossz minőségű, hogy sem az autó rendszámát, de még a színét sem tudták ez alapján kideríteni.

A rendőrség ettől függetlenül megállapította, hogy a balesetért az ismeretlen rendszámú autó vezetője a felelős, ennek azonban rá nézve aligha lesz jogkövetkezménye.

(napi.hu)

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Érzésem szerint egy mostani ,,nagykutya,, volt a tettes, azért nincs felvétel !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Clavigo
@papa.49: Valami közeli haver,,,,vagy annak a purdéja.
volvós
Az is lehet, hogy valami gagyi kínai szar " kamera " lehetett felszerelve ( tudatosan )
Csizmás Kond
...ha a tettest nem is de az autót igen, és annak a tulajdonosa felel.
papa.49
Elmesélek egy kis történetet, nem mostani 1998. való mentem hazafelé Monoron a vállalati kocsival, mikor az én előzésem közben belém kanyarodott egy autó az út jobb oldaláról ...
Na kocc. kicsit törtek a vasak kihívtuk a zsernyákokat, kijöttek fényképeztek, meg miegymás, mondjuk előtte én is lefényképeztem a kocsikat. .. Na a lényeg rendőrségi tárgyalás, engem hoztak ki hunyónak, mondom a rendőrnőnek vegyék már elő a képeket, azt mondja ,,megsemmisültek,, mondom jó akkor itt vannak az enyéim, azt ne fogadta el, a lényeg a pacák haver volt így engem büntettek meg 10000 Ft., kifizettem egye fene azóta mindig van gép a kocsiba bárhová megyek...
Ennyit a söndörség működéséről, meg a kameráikról !!!
namihami
És még azon röhögtünk 40 éve, hogy a műholdak a párttitkár elvtárs udvarában olvassák le az új 1500-as Ladája rendszámát.
Lassítani kéne egy kicsit, mert őrjítő ez a technikai fejlődés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.