A botrányról botrányra bukdácsoló, a forradalom emlékét ócska cirkuszi mutatvánnyá züllesztő emlékév elmúlt, valójában a legjobb lenne elfelejteni. Ezt a történetet is csak azért érdemes felidézni, mert miközben Dózsa László nevétől és konfabulációitól volt hangos a nyilvánosság az elmúlt évben, arról mind ez idáig egyetlen szó sem esett, hogy a Nagy Imre-per öt kivégzett mártírja közül négyen – Gimes Miklós, Losonczy Géza, Maléter Pál és Szilágyi József – éppen száz éve születtek. Ezek a hazafiak egy szabad és független Magyarországért vállalták a mártíromságot, áldozták fel életüket. A számomra már gyermekkoromban valóságos legendává vált, rettenthetetlenül bátor Szilágyi József így fogalmazta meg vérbírái előtt, a halál árnyékában közös ars poeticájukat: „…ha októbernek nincs más jelentősége, nincs más eredménye, csak annyi, hogy megmutatta, hogy a magyar nép, Rákóczi, Kossuth, Petőfi népe a zsarnokságnak a szocialista mezbe öltöztetett válfaját sem hajlandó eltűrni, hanem...

Forrás: 168ora.hu
Feltöltő: bencemacska
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Az a baj minden nemzeti ünnepünkkel, hogy az aktúnál politika rá telepszik. A politikai vezetőink szót se ejtenek akár a 48 -56 hőseinkről csak az akkori politikai maszlag szar dumát nyomják.
Hól EU, hól Soros, hól Brüsszel. hól, Moszkva és kitudja, még menyi variáció van.
Én személy szerint betiltanám politikusok beszédét a nemzeti ünnepeinken. Ünnep legyen mindenkié, és mindenki döntse el, hogy ünnepli, de politikusok nélkül.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
Jelenleg Wittner Mária a "hős, a mártír"! Részemről no comment!
elnyomott
@karma1: - Nem jobb. De én másra gondoltam. A változás nem jön ingyen és nem jön magától.
Sámannus
@Nessy: Akik részt vállaltak az eseményekből maguk részéről kevésnek érzik hogy ezzel hivalkodjanak. De az ilyen némbereket igényli a politika. Jó alanyok ők a hamisításhoz.
kokopelli
@Nessy: ...mert mindíg van "még lejjebb" is...:--(
karma1
@elnyomott: Akkor felreertettelek, de a lenyeg megvan...:o))
bencemacska
@elnyomott: ma, 10:31
Majd megnézzük, hogy hányan lesznek az unokakorúak politikai gyűlésén, aztán megtárgyaljuk!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.