Orbán Viktor a Terror Háza Múzeum előtt rendezett október 23-i díszünnepségen tartotta meg ünnepi beszédét.

Orbán: a nyugatiak a forradalmunkat sem értették és ma sem értenek minket

(Fotó: Kovács Tamás/MTI)

A kormányfő arról beszélt, hogy a szovjet uralom egy történelem nélküli térbe taszított bennünket, "meg akarta semmisíteni a múltunkat és a kultúránkat is". Mint mondta, a fizikai és szellemi terror megismétlődése ellen a nemzeti emlékezet a legerősebb fegyver. "Ezért jöttünk ma éppen ide" – utalt a Terror Háza Múzeumra, amely – emlékeztetett – a nyilasok főhadiszállása, majd a kommunista pártállami terror székhelye volt.

Mint mondta, a gyárakban dolgozókról egy csapásra kiderült, hogy nem nemzetközi proletárok, hanem magyar munkások. "Erre a pillanatra mindig emlékezni fogunk, amíg egyetlen magyar is él a Földön" – tette hozzá Orbán Viktor.

A migránskérdésről és a Nyugathoz fűződő viszonyról is sokat beszélt a miniszterelnök. Azt mondta, a nyugatiak, ha csodálták is az 1956-os magyar forradalmat, nem értették azt:

  "azért nem értenek bennünket Brüsszelben ma sem, mert már akkor sem értettek".

A kormányfő szerint ma minden választás sorsdöntő Európában. Most dől el – folytatta –, Európa népei visszaveszik-e saját nemzeti életük politikai irányítását, a gazdasági elitekkel összefonódott európai bürokratáktól.

Most dől el, sikerül-e visszaszereznünk a régi, multikulturalizmus előtti nagyszerű Európánkat

- hangoztatta.

Orbán Viktor szerint még mindig sokan gondolják, hogy ez lehetetlen, de 1956-ban, 1988-ban és 2010 előtt sem hittek a változásban.

Hányan hitték volna október 23-án reggel, munkába menet a villamoson, hogy estére a Sztálin-szobor helyén már csak két csizma marad? Hányan hitték 1988-ban, hogy a kommunizmust egy éven belül megrogyasztjuk, rászámolunk és leléptetjük, a szovjet csapatokat pedig kiparancsoljuk az országból? S hányan hitték 2010 előtt, hogy hamarosan új, nemzeti alapokon álló, keresztény kultúrájú és családjainkat megvédeni képes alkotmányunk lesz?

- sorolta a miniszterelnök.

Hinni akartuk – folytatta –, hogy a kommunisták hagymázas álma, hogy magyarok helyett "homo szovjeticust" faragjanak belőlünk, soha többet nem jöhet elő. Most elképedve látjuk, hogy "a globalizmus erői feszegetik az ajtót, és azon dolgoznak, hogy magyarok helyett homo brüsszelicusokká gyúrjanak bennünket".

(MTI)

59 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Ez az ember egy céltudatos pusztító. Az őszülő hobbifocista világ életében azt mondta, amit
mondania kellett ahhoz, hogy elérje a célját. Amikor liberálisnak kellett lennie, az volt, amikor
demokratának, az volt, amikor konzervatívnak, jobboldalinak, kereszténynek, akkor az lett.
Számára csak a kitűzött cél létezik. És eldöntötte, hogy amennyiben az Unió első embere nem
lehet – és tudja, hogy nem lehet, mert nem buta, sőt – akkor ennek a nyomorult országnak akar a teljhatalmú, senki által nem korlátozható, soha számon nem kérhető ura lenni. Élet és halál ura akar lenni. És meg fogja csinálni, ha módja lesz rá. Orbán menetelése az első perctől egy szűk baráti társaság menetelése. Az egykori kollégiumi cimboráké, akik együtt rúgtak be, együtt hánytak, ismerik egymás lábszagát, ugyanabból a körből házasodtak és akik ma is szorosan összetartoznak. Orbán ennek a szűk körnek a jelképe. Egyszerűen azért, mert ő alkalmas erre. Ennek a társaságnak egyáltalán nem számít az éhező gyermek, a kínlódó öreg, a menekülő fiatal.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@emerencia: Nem tudom hol szült Édesanyád, de abban a kórházban, ahol ezekkel találkoztam, amíg volt, sebesült, beteg kapta. Minden darabbal szigorúan el kellett számolni. Nagyon szigorú volt az igazgató.
A nyolcvanas években nagyon sokat költöttek intézményekre, felszerelésekre, beteg gyógyszert nem hozhatott be, csak ha olyan gyógyszert szedett, amilyen osztály nem volt a kórházban. Pl. reuma.
Akkor még volt "beteg ápolás". Ma siralmas.
Fényévekkel vagyunk lemaradva, és az onkológiai gyógyszerek tekintetében éppen most lépünk vissza pár évet!
Grafix69
@Eladott Ország: Teljesen azonos a véleményem azzal amit leírtál . Sokszor megfogalmaztam itt én is ezeket . Azért , ha sokan látnák mi folyik itt Gyöngyösön akkor már nem lenne hatalmon .
emerencia
@Nessy: Nyíregyházán születtem. 2005-ben feküdtem a sebészeten, négyszer műtöttek. Minden rendben volt de egy 14 éves kislány mellett állandóan ott volt az édesanyja vagy a nagyanyja pedig az állapota nem igényelte volna. A hölgy csak annyit mondott: nemrég még itt dolgoztam ápolóként, tudom, hogy mennek a dolgok. Nem merem a gyereket még egy órára sem magára hagyni...
Yoda69
orban elvtars!
Az 56-os forradalom utan tobb mint 300 ezer! magyar migranst fogadtak be a vilag kulonbozo orszagai. Elsosorban Nyugat EU es az USA. Tehat nagyon is megertettek a forradalmunkat, es nem allitottak keritest a menekulo magyarok ele.
Ellentetben magaval, aki ugyan erti mi folyik a vilagban, azonban ezt sunyi modon politikai haszonszerzesre hasznalja.
kokopelli
@Cicamama55: 19:14
Tényleg aranyos volt,és csak a kettős érztelmezhetőségét akartam kihozni! Egy
"férfi" az rögtön keményebben belevág a lecsóba,mert hát Ő...mittomén ! ;--)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.