Az MTI becslései szerint néhány tucattól tízezerig terjed a résztvevők száma az ünnepségeken.

Ennyien voltak ma kíváncsiak az október 23-ai megemlékezésekre
Szél Bernadett a Debreceni Egyetemnél - Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

Néhány tucattól tízezerig terjedt a résztvevők száma az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapján rendezett ünnepségeken, megemlékezéseken. Országszerte több száz rendezvényt tartottak október 23-ára emlékezve hétfőn, illetve az azt megelőző napokban.

A központi rendezvények hétfő reggel, a hagyományokhoz híven a Parlament előtti zászlófelvonással kezdődtek. A Kossuth Lajos téren katonai tiszteletadás mellett, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében szakadó esőben és erős szélben vonták fel a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulóján.

A budapesti Terror Háza Múzeumnál délután három órakor tartott díszünnepségen az esős idő ellenére mintegy tízezer ember gyűlt össze, akik előtt Orbán Viktor miniszterelnök és Schmidt Mária, a múzeum főigazgatója mondott beszédet.

Nagy Imre mártír miniszterelnök II. kerületi házánál délelőtt közösen koszorúzott az MSZP, a Demokratikus Koalíció (DK), az Együtt, a Magyar Liberális Párt, a Modern Magyarország Mozgalom (MoMa), a Párbeszéd és a Szolidaritás egy-egy képviselője. A megemlékezésen 30-40-en vettek részt.

A Jobbik – hagyományosan – a Corvin közben tartotta megemlékezését, amelynek zárásaként a részt vevő mintegy kétszáz ember a Magyar Rádió volt székházához vonult.

A DK egy budapesti szállodában tartotta születésnapi és október 23-i ünnepségét, amelyen néhány százan vettek részt.

Az LMP Debrecenben ünnepelt, az Egyetem téren mintegy 50 ember gyűlt össze.

A Párbeszéd eredetileg az Országház közelében lévő Bibó-szobornál tartotta volna koszorúzással egybekötött megemlékezését, a szakadó eső miatt azonban rendezvényét áthelyezték egy, a Parlamenthez közeli kávézóba, ahol az Együtt is képviseltette magát. A rendezvényen néhány tucatnyian voltak jelen.

A Közös Ország Mozgalom lemondta a hétfőre a Kossuth Lajos térre tervezett demonstrációját a rossz időre tekintettel.

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
dr. prédikátor
Akárhogy nézem én csak a szédült bertalant látom a képen!!! Ennyi a lömöpö???
papa.49
@Propeller Magdolna: ha jól emlékszem talán 40 voltak kíváncsiak a Bernire Debrecenben...
magyarbakancs
Sajnos az ellenzéki pártok harmat gyengék,főleg a baloldalinak csúfoltak.
nincs karizma,nincs előre vetített vízió.
A napi problémák ,és hibákat mindenki tudja a megoldást szeretnék hallani egyszerű mondatokkal ,és nem kitekert értelmiségi hablatyok. A Fidesznek ebben van az ereje célzott mindenki által megértett mondatok.Delikvensnek nem kell gondolkodni. Jobbik már tanult.
Madácsi Pali
@Propeller Magdolna: még ennyien sem. Minimum a fe a megjelenteknek arra volt kiváncsi hányan mennek el. Remélem a parlamentból is kiesnek az összefogás megfúrása miatt!
Eriksson
Ennyit az ellenzék elszántságáról. Egy kis időjárási malőr, s máris alábbhagy az elszántság.
Csoda-e, hogy a fidesz vezet?
" Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében szakadó esőben és erős szélben vonták fel a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulóján."
"A budapesti Terror Háza Múzeumnál délután három órakor tartott díszünnepségen az esős idő ellenére mintegy tízezer ember gyűlt össze, akik előtt Orbán Viktor miniszterelnök és Schmidt Mária, a múzeum főigazgatója mondott beszédet."
"A Közös Ország Mozgalom lemondta a hétfőre a Kossuth Lajos térre tervezett demonstrációját a rossz időre tekintettel."
Már szinte mellékes, hogy melyik megemlékezésen hányan vettek részt.
Fotelhuszárok, szájkaratésok, egyesüljetek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.