A sok eső miatt már nem, de a viharos szél miatt az ország nagy részére elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre a meteorológiai szolgálat.

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést keddre
Fotó: pexels.com

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzése szerint Baranya, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a szél miatti figyelmeztetést.

Azt írták: a kedd hajnali óráktól a délutáni, esti órákig északkeleten, illetve az Alföldön alakulhat ki néhol viharos széllökés északi, északkeleti irányból. A Dunántúlon – elsősorban annak nyugati felében – előreláthatólag kedd estig lehetnek helyenként viharos széllökések.

Az előrejelzés szerint délkeleten lesz eleinte sok a felhő, ott reggel még kisebb eső is előfordulhat, de napközben már nem valószínű csapadék; hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-10 Celsius-fok között alakul, a szélcsendes, gyengén felhős tájakon lesz hidegebb. A nappali maximumok 10-15 fok között alakulnak.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.