1956-ban "Hihetetlen mértékű volt az együttműködés, és még a legszerényebb körülmények között élő amerikai családok is adományokat küldtek a magyaroknak". Ezzel szemben mit teszünk ma a rászorultakért?

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: Városi Kurír
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

84 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Ez igaz.
De a kérdésemre vajon válaszol-e valaki, hogy a magyar menekültek közül hányan hajtottak végre gyilkos terrortámadást a befogadó országokban?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
elnyomott
Ez igaz.
De a kérdésemre vajon válaszol-e valaki, hogy a magyar menekültek közül hányan hajtottak végre gyilkos terrortámadást a befogadó országokban?
cikicakk55
@elnyomott: Így van! 56- ban papirokkal menekültek a Magyarok,akik addig is dolgoztak és kinn is egyből munkára foghatók voltak. Elismerem,hogy voltak köztük bűnözők is,hisz a börtönöket kinyitották a fogalmam sincs vegül kik? 34 évig azt tanultam,hogy az ellenforradalmárok,most meg egész mást kéne tanulnom. Már inkább senkinek nem hiszek. El múlt. A jövő jobban érdekel.
cikicakk55
@cikicakk55: Még annyit! A Magyarok ugyan azt a vallást, ugyan azt az erkölcsi hozzá állást vitték magukkal, ami a befogadó országok is vallottak. Kőnnyű volt,sőt nem is kellett őket integrálni. Ráadásul itt is segítenek még jobban is mint a gazdagok. Emlékezzünk a vörösiszap katasztrófára. Nem a nép tehetett róla,hogy eltünt a pénz. Ott van Románia,mikor nagy bajban voltak. Kamionazám vitték itthonról a ruhákat,élelmiszert. Tóth Sándor Hódmezővásárhelyi fuvaros saját autójával,saját pénzén vitte a. Teherautóján a városban összegyűjtött adományokat,de megölték ott kinn.
iluminati
@elnyomott: Igen voltak magyarok is...és most is több erőszakot jelentettek be magyarországon az elmúlt hónapokban...volt mikor az apa erőszakoskodott a lányával...és azokat nem migránsok tették...mennyi migránstól vettek el bomba készítésre alkalmas eszközöket, fegyvereket itthon...senkitől...csak magyaroktól...
Sok bűnöző is ki ment innen...de sok is maradt még itt...
r2d2
@elnyomott: Ne hasonlítsd össze a 60 évvel ezelőtti helyzetet a maival!!! Teljesen más a szituáció!
picike1
a rászorultak vagy a hóditó Vilmosok az nem mindegy !!
kripton
@elnyomott: Azért, mert óriási akülönbség közöttük! Az 56-os magyarokat KIFELÉ nem akarták engedni, ezeket a szutykokat pedig BEFELÉ nem akarjuk engedmi!
Köszeg és rihéje, meg a többi Soros-kitartott aljas libsi megélhetési "embervédő" azonos motivációjúnak próbálják beállítani ezt piszkos, kontinensfoglaló csürhét. az 56-os magyar menekültekkel.
Ezek nem menekültek, hanem betolakodók! Ezeket a rohadékokat csak a gazdasági érdek motiválja.
Menekült az, aki megáll ott ahol már nincs veszélyben. Ezek a szutykok semmilyen szabadságharcban nem véreztek (igen kevés kivétellel mindenféle harctól mentes helyről jönnek), már milliós nagyságrendben tódulnak ingyenélni.
Németország sem jelent végállomást, Norvégiáig "menekülnek". Bangladesből, Afganisztánból, vannak akiket Kongóból esz ide a fene, pedig a közvetlen szomszédjaik valamelyikében már béke van (Jordánia, Izrael, Irán, Törökország, Türkmenisztán, Tadzsikisztán, Üzbegisztán, Pakisztán..., De ők Európa nyakára akarják erőszakolni magukat.
Ez egy idegen kultúrájú, alkalmazkodni nem akaró és képtelen, erőszakos, primitív inváziós horda.
Menekült az, aki KÖZVETLENÜL (!!!) háború sújtotta. vagy biztonságát fenyegető területről érkezik, a beléptetőpontokon jelentkezik, a hatóságokkal együttműködve, magát azonosítva és a regisztrációnak alávetve lép az országba, menekülttáborokban maradva megvárja amíg döntés születik a befogadásáról, pozitív eredmény esetén pedig annak helyéről, ami lehet a világ másik felén is. Pl. USA Ausztrália, Argentina...AHOGY AZT AZ 56-OS MAGYAROK TETTÉK
Az arányok pedig döbbenetesek. Negyedmillió szovjet tankok elé biztatott-hitegetett azonos kultúrkörű, beilleszkedni képes és akaró, dolgos '56-os magyar a nagyjából háromszázmilliós és gazdag Nyugathoz vs. nagyjából ugyanannyi jöttment idegen kultúrájú, primitív kamionfeltörős éhenkórász a tízmilliós leszegényített Magyarországhoz.
Ez a telepített akadályon átmászó, terményt dézsmáló, környezetet telepiszkító, törvényeket, szabályokat,...
kripton
Az előzző folytatása:

...szokásokat semmibe vevő, ordibáló, követ dobáló, kisfiúkat, nőket szamarakat pónilovakat(!!!) erőszakoló, követelőző primitív, állati színvonalú horda nem menekültekből, hanem agresszív, együttérzésre segítségre méltatlan kontinensfoglalókból áll!
Magyarországra menekült nem is érkezhet, mert minden szomszédos ország biztonságos ország, ahol béke van, biztonságukat semmi nem fenyegeti. Az ideáramlók egytől egyig erőszakos gazdasági bevándorlók. Ilyen mértékben pedig már agresszorok. Ez egy idegen kultúrájú inváziós horda és nem lehet sem őket, sem a köszeg és paprékakinga-féléket eléggé gyűlölni!
Csizmás Kond
...ha már valaki úgy érzi hogy neki segítettek a menekülésben hajrá...ő is segíthet most...de nem kérje mástól.
kripton
@Csizmás Kond: Még így sem OK!
Rajtunk azonos velünk kultúrkörű nemzetek segítettek. Mi nem jártunk burkában, nem alahu akhbaroztunk, nem követeltük, hogy mindenhonnan vegyék le a keresztet, az iskolai menzán ne legyen disznóhús, nem állítottunk fel saria rendűrséget, nem más törvények szerint éltünk.
Egyszóval: NEM KÖVETELTÜNK KÜLÖN ELBÁNÁST, ÉS HOGY A BEFOGADÓK ALAKALMAZKODJANAK HOZZÁNK!!!
Csizmás Kond
@kripton: ...nem a burka a lényeg...és az sem hogy a magyar menekülteken valaki segített. Aki kimenekültek azok zöme ott is maradt szóval azok akik itthon maradtak és megszenvedték a múltat azok nem tartoznak senkinek a segítségért.
kripton
Így sem értek egyet. A VALÓBAN rászorulón, valóban kötelesség segíteni. Akkor is, ha mi nem szorultunk segítségre.
De a segítség módját és mértékét illetően az arra rászorulónak csak kérni van erkölcsi alapja, követelni nem.
solidedge
56-ban a börtönök ajtait is megnyitották, sok köztörvényes elitélt ment nyugatra a felelősségre vonás elől emelve az ottani bűnözési statisztikát.
lusta
@elnyomott: Az Ausztráliában élő Tóth László 1972. május 21-én tizenöt kalapácsütést mért a világ egyik leghíresebb reneszánsz szobraként ismert Pietára.
Ha nagyon utánakeres, talál más példát is., amiben nem műalkotás, hanem em,berek az leszenvedői.
kripton
@solidedge: Libsi kábítás. A sittesek tényleg leléptek, de politikainak mondták magukat, amiből jobban profitáltak mintha loptak volna, Egyébként se volt se hely, se nyelvismeretük.
elnyomott
@lusta: - ha nagyon utána kell keresni, az nem terror támadás.
kripton
@lusta: Igaz. Mondj még ilyeneket és én mindegyikre mondok tíz muszlimosat.
elnyomott
@kripton: - sajnálom, de az ilyen elfogult, indulatos kirohanások, (ami agymosás következménye) miatt sikkad el a lényeg. Mert nem minden menekült terrorista.
A higgadtság, a józan ész, az emberség és az ésszerűség teljes mértékben hiányzik a véleményedből.
Mintha fentről jövő brosúrát olvasnék. Van benne igazság, de legalább annyi hazugság is. :(
kripton
@elnyomott: MIlyen menekültekről beszélsz? Európában csak Törökországban lehetnek menekültek. A többiben már élősködők vannak.
Egyébként akármilyen nagy tál levest is tönkretesz egy kiskanálnyi szar.
elnyomott
@kripton: - tudod, én attól tartok leginkább, hogy az a kiskanálnyi szar a letelepedési kötvényt vásárlók között van.
Szóval én nem Sorosban látom a legnagyobb veszélyt. :(
tudode
Az lehet, hogy pillanatnyilag MEGNYERTE a VÉGVÁRI PARANCSNOK a MIGRÁNSOK ELLENI harcot, akik ellen a Charlie Hebdó óta fújja a passzátszelet.
.
Ember legyen a talpán, aki képes kiigazodni ezen a MIGRÁNSOZÁSON akkor, amikor még Orbán Viktor mecsetet szándékozott építtetni, nem is olyan régen.
.
2015. máj 15.
----- Óriásmecset épül Budapesten és Debrecenben is
vigyazo.blog.hu/2015/05/15/ezt_a_hatalmas_mecsetet_epithetik_budapestre
.
Ennek a humanitárius katasztrófának, lehet csűrni, csavarni, voksot szerezni, de a MENEKÜLTÁRADATNAK közel sincs vége.
.
Azt sem tudni, hogy mitől reszket akkor, AMIKOR A TÖRÖK URALOM több száz évig tartott, és mégsem törökösödött el az ország MOHAMEDEKKEL!!!
.
Nem csak az 1956-ban (akkor így hívták) emigrált Andí Vajnát karolta fel, aki NEM HAZÁJÁBAN, külföldön szedte meg magát
CsipkeRózsa
@kripton: Azt írod: "Köszeg és rihéje, meg a többi Soros-kitartott aljas libsi megélhetési "embervédő"

Mennyivel vagy te kevésbé aljas, mint akármelyik másik magyar, "Köszeg és rihéje, meg a többi Soros-kitartott aljas libsi megélhetési "embervédő" "

Egyébként, ők nem aljasok, csak emberségesebbek.
karma1
@solidedge: @lusta: Rengeteg bunozo is kiszabadult akkoriban, de ez a cikk is csusztat, illetve ez a hulye allamtitkar: a hatarok akkor nyiltak meg, amikor 1977-ben hazakerult a Szent Korona, es egy nagyobb amerikai kuldottseggel egyutt kereskedelmi szakemberek is jottek, es nyitottunk a hideghaboru utan Amerika fele,... Ne tagadjon le ez a szaros kis valaki, (aki nem is elt meg 1977-ben ) 13 evet, ami a legnagyobb inspiralo ero volt a magyar gazdasagra nezve is. Nehogy mar az legyen, hogy 1990-ben a fidesznek lett volna koszonheto, hogy megjelent a szinen, es attol kezdve volt minden jo... A kinti diaszporanak esze agaban sincs vegleg hazajonni, tancikalnak egy kicsit, es kocsma helyett a magyar klubban isszak le magukat hetvegeken, de a gyerekeik a Harvardon vagy mas hires egyetemen tanulnak, nem a debreceni egyetemen, ami putyinnak adja a diszdoktori cimet...
kripton
@elnyomott: A kötvényesek nem fognak robbantgatni. Vagyonos emberek, a saját pénzükön "élősködnek".
Ajánlom figyelmedbe:
forbes.hu/uzlet/luxuscsoki-haboru-sziria-andrassyut/
ghraouichocolate.com/hu
hvg.hu/kkv/20170508_Ghraoui_Chocolate_sziria_csokigyar_csokolade

De van arany, szőnyeg, ötvös és üveg termék...
elnyomott
@kripton: - a vagyonos emberek sok mindenkit pénzelnek. És nincs kivizsgálva, a tények magukért beszélnek. De ha te elkennéd, az a te lelkeden szárad.
kripton
@CsipkeRózsa: mivel ez egy Soros-kitartott, aljas libsi megélhetési embervédő, haza, kontinens, kultúra, hit, és nemzetáruló véleménye, elismerésnek számít.
kripton
@elnyomott: Na innen hagylak. Téged, egy olyan embert, aki tényekről beszél úgy, hogy azokból legalább egyet ne mondana, nem lehet komolyan venni.
elnyomott
@kripton: - igen, jobb ha hagysz, mert én szoktam gondolkozni. Nem üres a fejem, hogy bármit bele lehessen tölteni. ;-)
Ismétlem, kár, hogy ti képviseltek egy igen fontos dolgot, mert hazugsággá teszitek - és ez tragédia az országnak, sőt Európának is!
Mert van veszély, de nem úgy és nem ott, ahol ti mondjátok. És sajnos az emberek zöme csak két dimenzióban gondolkozik.
Isten legyen velünk...
kripton
@karma1: HATALMAS TÉVEDÉS!!!
Nézz utána, melyik évben kezdődött Magyarország rohamos eladósodása. (Segítek: 1977. )
kripton
@elnyomott: Veletek, mosott agyú, magukkal eltelt szellemi zombikkal Allah lesz.
elnyomott
@kripton: - velem ugyan nem. :) De látom, te értelmezni sem tudsz, csak hajtogatod a magadét. Sebaj, neked is van feladatod. :)
kripton
@elnyomott: Hidd azt. A sok baromságod mellett ez már nem is tényező.
karma1
@kripton: Az okokat viszont nem tudod ...Azert adosodtunk el, mert brezsnyev elvtars, aztan meg csernyenko elvtars leuzent Moszkvabol, hogy kell neki sok-sok kis jo amerikai dollar, Kadar Janos elvtars legyen olyan szives, es vegyen fel az amerikai elvtarsaktol hitelt, mert ok nem fordulhatnak hozzajuk penzkeressel. Igy aztan kaptak is Kadarek kolcsont, es az a sokmillio dollar csak ugy szepen atsuttyant a magyar bankokon, es Moszkvaban landolt, es nekunk felajanlottak, hogy majd arucikkekben vissszafizetik nekunk. Na ez az, ami mar soha nem tortent meg, a magyarok meg megprobaltak felemelni a SZU-ba meno exportjukat, amit az oroszok immel-ammal, de kifizettek. Igy is mindenbol a leheto legjobb minoseget koveteltek, mig ok a legszarabb nehezipari arujukat soztak rank. AMikor lehetett volna adossagatrendezeset kerni, akkor Lengyelorszag kerte a hiteleinek az eltorleset, mi, buszke magyarok NEM! Mi mondtuk, hogy mi mindent visszafizetunk, az eredeti kamatokkal egyutt.
Hat ezeket az orosz elvtarsakat hivja most vissza orban, es hasonloan kivalo bizniszt kot veluk Paks2-re.
Nem en fizetem, te szopsz majd, mint torkosborz, ha otthon elsz...
wagabund
igen, jólesett azoknak, akik innen menekültek a szabad világba...abba a szabad világba, melynek a zászlóshajója megigérte, hogy hozza a szabadságot...
aztán nem találtak a térképen..

megasztán más volt akkor az anyagi helyzete a befogadó nyugatnak...főleg azoknak, akiknek gyarmataik voltak, és a még akkor létező rabszolgamunkából is gazdagodtak...
(még ma is van gyarmata unujós országnak, tarthatnák a pofájukat)

úgy könnyű...hozzájuk képest kilóg a valagunk a gatyából...
Aki Én
@kripton: Neked úgy tűnik, a magyar 56-osok megálltak Csehszlovákiánál és Jugoszláviánál? Esetleg kelet felé mentek?
1magyar
De azt nem hallotta senki, hogy magyar terroristák robbantották fel az amerikai állampolgárokat.
Vagy ugye a vallásunkban is egyformán nem akartuk őket kinyírni sem.
kripton
@karma1: Nem stimmel. Abban az időben családi okok révén jó rálátásom volt a pénzügyi, és kereskedelmi ügyeinkre. A Szovjetúnióval nagyjában-egészében egál lett a végelszámolás. Előfordult - de nem volt jellemző -, hogy szart sóztak ránk, viszont megvették a nem világszinvonalú szinte bárminket. A gázt, az áramot, a kőolajat majdnem végig valóban baráti, és nem világpiaci áron kaptuk. Szóval az nem oka az eladósodásnak.
A lengyel és a magyar hitel között az volt a döntő különbség, hogy mi magánbankoktól vettünk fel hiteleket, a lengyelek pedig állami kölcsönöket vettek fel. Azt a nyugati államok elengedhették, de a miénket - lévén az magánpénz - nem.
Ne törődj velem! Örömmel "szívok majd Paks2 miatt, mint a torkosborz"!
kripton
@Aki Én: Ha nem tudsz olvasni, vagy elolvasott írásokat értelmezni, akkor ne beszélj bele vitákba!

Namégeccer:
"...menekülttáborokban maradva megvárja amíg döntés születik a befogadásáról, pozitív eredmény esetén pedig annak helyéről, ami lehet a világ másik felén is. Pl. USA Ausztrália, Argentina...AHOGY AZT AZ 56-OS MAGYAROK TETTÉK!"

Most sikerült?
quadrocopter
@durbincs: Tolmácsod van - büdösbogár? Vagy már tolmács se vállal téged?
Aki Én
@kripton: Először is ez nem egy privát felület, hanem nyilvános fórum. Tehát mindenki abba szól bele, amibe akar.
Másodszor 56-ban is ment (szökött) ki merre látott. Ha van róla infód, ha nincs. És érdekes módon nem keletre vagy a Balkánra.
quadrocopter
@durbincs: Mi van büdösbogár, te még élsz - sajnos? Még mindig nem ismerni magyar - lófityma? Primitív agykezdeményedet erőlteted - lófityma?
Kevés vagy, mint Orbánban a tisztesség - lófityma! Buta jószág! Primitív barom!

Tolmácsod van - büdösbogár? Vagy már tolmács se vállal téged?
lusta
@kripton: Máltán ellenőrzöttebb körülmények között megy az uniós papír osztogatás, mégis a belőle befolyt pénz hatalomközeliségének érdeklődése miatt ölték meg az újságírónőt.
quadrocopter
@durbincs: Te aztán "büszke lehetsz" a saját semmitmondó, értelmetlen ugatásaidra - te f@sz!

Mi van büdösbogár, te még élsz - sajnos? Még mindig nem ismerni magyar - lófityma? Primitív agykezdeményedet erőlteted - lófityma?
Kevés vagy, mint Orbánban a tisztesség - lófityma! Buta jószág! Primitív barom!

Tolmácsod van - büdösbogár? Vagy már tolmács se vállal téged?
Pálinkás Pál
@iluminati: Te már megint itt nyomod a süketelést...Annyi bombát vettek el az elmúlt években a magyaroktól,amennyi egy muszlim teadélutánon is kevés lenne!!!És bárki akkor hasonlítsa a magyar 56-os menekülteket a muszlim csordához,ha majd kimutatják hogy rengeteg terrortámadást követtek el a magyarok a fogadó országban!!Te valami hülye Migration Aid.es vagy???
quadrocopter
@durbincs: Ne szenvedj büdösbogár!
Mi van büdösbogár, te még élsz - sajnos? Még mindig nem ismerni magyar - lófityma? Primitív agykezdeményedet erőlteted - lófityma?
Kevés vagy, mint Orbánban a tisztesség - lófityma! Buta jószág! Primitív barom!

Tolmácsod van - büdösbogár? Vagy már tolmács se vállal téged?
Aki Én
@kripton: Nem jóvan, hanem jól van.
Csekély ismereted és alaptalanul nagy önbizalmad leplezed suttyósággal. Tipikus :)
Ezzel együtt senki nem akar migránsokat, csak te ezt az egyszerű tényt sem látod a végbélből.
lusta
Ha egy állítólag növekvő, mindenki minket irigylő szuper gazdag ország nem képes 1294 menekültkérő ügyét megvizsgálni és az esetleges kedvező döntés után megsegíteni őket, akkor ez az ország egy nagy nulla, a vezetése pedig egy dupla nulla.
karma1
@kripton: Nem kellett 56-ban menekulttaborokban megvarni a befogadast, ezt bizony rosszul tudod! A 60-as evekben kellett, amikor mar nem voltak olyan szives invitalok Nyugaton sem, Amerikaban es Nyugat Europaban sem...
Csaladi erintettseg alapjan volt, aki Amerikaba, volt, aki Franciaorszagba ment, AZONNAL, kozvetlenul oda!
Itt Uj-Zelandon pedig olyan elsogeneracios 56-okkal talalkoztam , akik szinten egyenesen Ausztraliaba es ide, Uj-Zelandra jottek.
Azert santit a menekulttaboros mesed, mert onnan a magyar hatosagok egy az egyben kiemelhettek volna a magyarokat, visszatoloncolva oket Magyarorszagra, igy a magyar menekulteknek erdekuk volt, hogy azonnal, egyenkent fel tudjanak szivodni.
Akik idejottek, azok befogado csaladokhoz kerultek, NEM menekulttaborba! (A ferjem rokonai is befogadtak magyarokat.)
kripton
@karma1: Nem jó! Kérdezd meg az ismerőseidet, hogy közülük hánynak volt pénze önerőből Ausztráliába vagy Új-Zélandra menni! Túlnyomó többségük ilyen-olyan segélyszervezet révén jutott oda, ami viszont már valamiféle regisztrációt, adatkezelés, szervezést követel meg.
Ráadásul ez is csak a helyzet akut kezeléséig tartott. Aztán jött Traiskirchen, és a többi tábor. Az egyéni jövés-menést a Nyugat továbbrra sem akadályozta, de mivel az olyen kis mértékű volt, nem is volt rá szükség.
Mi pontosan olyan állapotokatt akarunk, amilyenek 1957-től voltak. Ellenőrzött és fegyverrel védett határt, hogy csak ellenőrzötten lehessen az országba lépni.
magyarbakancs
@r2d2: 60 évvel ezelőtt volt emberség?
most kihalt az együttérzés?
Seneka mondta jó ember csak egyféle lehetsz,rossz meg számtalan.
Nem neked szól csak úgy általában.
kripton
@magyarbakancs:
Ez hülyéség akárki mondta.
lusta
@magyarbakancs: Érdekes, de a magyarokban is volt emberség. A háború romba döntötte az országot, mégis több, mint 8000 görög menekültet fogadott be az ország. A gimiben évfolyamtársam is egy görög lány volt. Egy hatalmas nagy gazdasági különbség ellenére akkor az emberek valóban emberségesebbek voltak. Érdemes lenne elgondolkodni ezen.
magyarbakancs
@lusta: Köszönöm a tisztességes írásodat hozzám.
magyarbakancs
@kripton: jó ember csak egyféleképpen lehetsz,rossz meg számtalan
Így van eredetileg.
Aki Én
@karma1: Sajnos sokan nem akarják megérteni, hogy azért mert nem teszünk egyenlőségjelet menekült és terrorista közé, még nem akarjuk menekültek ezreit. Ha valaki veszi a fáradtságot és megnézi mi van ma például Szíriában, akkor ha 50 feletti az IQ-ja, akkor megérti, hogy nem akarnak ott élni.
56-ban is a menekültek kétharmada férfi volt, ami később meg is látszott a népesség adatokon. Ausztriának volt igazán nehéz dolga, mert tízezrével mentek hozzájuk rövid időn belül. Ráadásul sok konfliktus volt a táborokban, pedig megpróbáltak mindent megadni a menekülteknek. Panaszkodtak az ellátásra, a kosztra, a gyógyszer hiányra..., pedig ugyan az a kultúra.
Ott is feltették egyszer csak a kérdést: Ki hívta ezeket???
Sokáig semmiféle ellenőrzés nem volt, sőt egyéb nyugati országokból különvonatokat küldtek, amire magyarok a szokásos protokoll nélkül felszállhattak és elmehettek.
A svédek például számtalan TBC-s menekültet fogadtak be, akik kórházi ellátásra szorultak.
Le lehet egyszerűsíteni arra szintre, hogy terroristák, más kultúra, mi MAGYAROK vagyunk..., de ez így nem igaz.
Szerinted mi lenne, ha holnaptól román, ukrán menekültek tízezrei jönnének napok alatt hozzánk??? Akkor mit lépnének ezek? Az ok, mert a mi kultúránk?
Aki Én
@karma1: Sajnos nem jut eszembe a neve, de egy bociszemű spániel volt az avatarja annak a suttyó stílusú okoskodónak, akire nagyon hasonlít ez a kiégett izzó. Annak volt ekkora arca. Tán visszatért?
karma1
@Aki Én: Pechjukre a romanokat, ukranokat egy budos szo nelkul kellene befogadniuk, hiszen allitolag mar elertek az 1 millios kettos allampolgarsag kiadasat.Nem csinalnanak semmik egyebet, hanem az eddigi orban=propagandanak bedolve jonnenek Magyarorszagra. Ha nagyon hulyek lennenek, mivel Romaniaban mar jobb a helyzet, mint otthon.
Sot, meg azt is mondhatjak a romanok, hogy "union beluli munkaeroaramlas", es ezt tessek nektek is tudomasulvenni.
Azzal egyutt orban nem mondja, de csinalja: mar tobbszaz roman vendegmunkas dolgozik peldaul az uj gyongyosi vallalkozasban: es nem fogod elhinni, hol adnak nekik szallast: MATRAFUREDEN, egy volt wellness szalloban, aminek a tulajdonosait megfenyegettek, hogy nem adhatja at a SAJAT FIANAK a szallot, mert arra az allamnak szuksege van mint munkasszallas! Es ezt egy olyan embertol tudom, aki minden evben ebben a szalloban toltott nehany napot, es kozben a tulajokkal jol osszejott. Amikor kerdezte, hogy johetnek-e most aprilisban is a mamajaval, akkor meselte el a sztorit szomoruan a nyugdijkorba lepo hazaspar, akik ugy gondoltak, hogy egy adasveteli szerzodessel a fiuknak at tudjak adni a szallot. Mikor a foldhivatalba a papirokert mentek, ott megtagadtak az ugyintezest, 2 nap mulva viszont kaptak egy fenyegeto telefont, hogy nem adhatjak el a sajat fiuknak, lasd fenti okok miatt... Ma mar mindannyian (papa,mama, fiuk+ menyuk Dortmundban vett at egy kozepes szallodat, uzemeltetesre). Hat ket nyugdijassal kevesebb, az tuti, de egy szulokepes hazasparral is. Ja, es tobbszaz bujtatott roman munkassal is, amirol a sajtoban nem olvashatsz...Pedig mindenki ismeri a sztorit a fideszen belul...
r2d2
@magyarbakancs: Aki innen 60 éve elment mind dolgos, kiváló szakember! Csak jól jött a nyugatnak!!!

Ja, és ne felejtsd el, hogy a kivándorolt magyarok 15 %-a dollármilliomos lett az USA-ban! Ennél már csak az oroszok és a lengyelek jobbak!
karma1
@Aki Én: az avatarjara nem, de a nevere igen... de ez az idiota durbincs nem azonos azzal,... :o))
Aki Én
@karma1: ...nem, én az elpukkant villanykörtére gondolok.
kokopelli
@cikicakk55: ..először is a köztörvényeseknek sem volktak papírjaik!Továbbá
azok a nyikhajok,akik fegyverrel a hátukon parádéztak pl. a mi környékünkön
és feltörték az üzleteket,azoknak sem volt!Érettségi előtt álló srácok az udva-
runkból cca. 20 év múlva mesélték,hogy ők is "lágerekba" kerültek,ahol elosztot-
ták őket!A legjobb haverunk Franciaországon keresztül Montreálba került neve-
lőcsaládhoz,és már kétszer is találkoztunk Pesten! Egy-két jóval idősebb unoka-
testvér Bécsben maradt,de ők sem melóztak rögtön! Én csak annak hiszek,akit
ismertem,mint kis kölök is! Az '56-ról hál' istennek nincsenek emlékeim,csak a ro-
konok elmeséléseiből! "A történelem az,amiben az utókor megegyezik!"..vagy nem!
teuton
@elnyomott: A kerdesed mar magaban hordozza a valaszt. MENEKÜLTEK (akik se nem mingransok, se nem menekültek!) nem hajtottak vegre terrortamadast! De elutasitotott menekültek, nacik es rendörök igen! Jo lenne, ha valos hireket olvasnal, nem a jobbszel hazugsagait! De azert akkor en kerdezek es nagyon konkretan: Hany naci gyilkolt MO-on es hany menekült? Hany nemi eröszakot kölvetett el magyar es hanyat menekült?
elnyomott
@teuton: - sosem olvasom a szélsőjobbot. Ahogy a szélsőbalt és a hatalom agymosásait sem.
De a fogalmakat tényleg tisztázni kellene.
És tényleg a tényeket kellene nézni. És tényleg az egyén véleményére reagálni és nem azonnal pártot látni mögötte.
Képes vagy rá?
kokopelli
@magyarbakancs: minek mosná ki?Hadd rókázzon!Kíméli a valagát a havasok bar-
namedvéinek,mert azok adnak neki lopott mézet! Családi cég! Élni és élni hagyni! ;--)
libellle
@elnyomott: Sokan!. Eröszak, gyilkosság rablás. Minden gazember is jött nem csak azok akik jobb életre vágytak. Nagyon naiv vagy. Elösször is Austriában történtek borzalmas dolgok, majd mind azok országban amerre mentek.
libellle
@cikicakk55:"Még annyit! A Magyarok ugyan azt a vallást, ugyan azt az erkölcsi hozzá állást vitték magukkal, ami a befogadó országok is vallottak. Kőnnyű volt,sőt nem is kellett őket integrálni." Itt bizony tévedsz.
elnyomott
@libellle: - vajon miért nem hallottunk róluk?
mackoka46
@elnyomott: Sajnos vannak bűnözők is közöttünk. Szerinted orbánc az nem bűnöző ? Igaz, hogy krypto cigány a megkékült szemével, de hát erre mondják a szeme se áll jól.
libellle
@elnyomott: Na az bizony már a te problemád. Mert még csak nem is titkolta senki, azokat a borzalmakat amiket a magyarok tettek különösen Austriaban.
elnyomott
@libellle: -
"Szociológiai értelemben valóban távozott a magyar értelmiség "színe-virága", ez alatt elsősorban a magasan képzetteket értem (orvosok, mérnökök, közgazdászok, szakképzett munkások), illetve az egyetemistákat, az értelmiségi utánpótlást.

Ez utóbbiak mobilisak voltak és teljes egzisztenciájukat valahol Nyugaton teremtették meg.

Nem véletlenül hangzott el az Egyesült Államok Szenátusában a következő mondat, amely az amerikai földön letelepült magyarokra vonatkozott: "Ez a legjobb minőségű bevándorló csoport, amely valaha is az USA-ba érkezett".
www.kisalfold.hu/gyori_hirek/56-os_menekultek_ez_a_legjobb_bevandorlo_csoport_amely_valaha_az_usa-ba_erkezett/2187578/
Hellcat
@kripton:Te figyelj már mikor a gazdád és a haverjai jól megszedve magukat beengedtek a megkérdezésed nélkül 18000 gazdasági bevándorlót (nem menekültet) akkor is így verted az asztalt mint ez miatt az 1000 menekült miatt? Vagy az részedről OK volt...Vagy az hogy terrorizmust támogató Pharaon féle gennyládák üzletelgetnek a viktorral és vesznek ingatlant idehaza...akkor is így tépted a szád?
cikicakk55
@kokopelli: Az 56- ban én is csak egy éves voltam,így emlékem nekem sincs. Viszont elég sok olyan embert ismertem meg akiknek rokonai, ismerősei mentek ki. Mindegyik papírokkal,sokan diplomával, szakmával rendelkeztek. Mentek komplett családok,fiatal házasok,de idősebb házaspárok is. Sajnos a börtönöket is kinyitották, így nem csak politikai,hanem köztörvényesek is mentek ki.Ám akkoriban nem volt ennyire liberális egyik ország sem,így a bűnözők nem tobzodhattak úgy a bűnben mint a mostani sáskahad. Egyből sittre vágták,amint elkapták őket.Nem úgy volt mint most,hogy papírok nélkül lehetnek agresszívek,szemetelhetnek,ijesztgethetik a nőket következmény nélkül.
cikicakk55
@libellle: Ne haragudj,de nem tudom konkrétan mire gondolsz? A vallás egy dolod, de az életfelfogásunk szerintem elég hasonló volt már akkor is. A munkához a Magyarokat nem kellett integrálni. Meséltek olyat is,hogy mérnöki,tanári diplomával árkot ástak,mosogattak,ha nem csinálták volna,akkor kiutasítjákA vallát azért említettem,mert bár melyikhez is tartoztak egyikben sem volt jelen az iszlám szerinti életmód. Nem részletezem,mindenki tudja mire gondolok. 34 éves voltam a gengszterváltáskor. 34 évig mindennek az ellenkezőjét tanultam,mint amit 28 éve mondanak. Nekem mint gyereknek a Szovjet katonák a hősök voltak,akik csoki adtak a gyerekeknek, és lisztet,krumplit és egyéb élelmet a felnőtteknek. 28 éve kiderült,hogy az orosz katonák megerőszakolták a nőket,az emberektől meg minden élelmiszerüket elvették. Gyerek koromban a papok hazudtak,templomba járni meg bűnös dolog volt. Most Isten és a papok( persze Orbán után) a levrendesebbek. Kinek higgyek?
libellle
Ebben igazad van:"életfelfogásunk szerintem elég hasonló volt már akkor is." A kelet-nemet. Ugyanis egy systemben éltetek. Ellenben azok akik elösször jöttek ide nyugati részre dolgozni, nehéz volt beleszokni a tempoba. Ezenkivül elléggé különbözik az állápontunjaink több téren. Ezenkivül Egy németnek vagy mindegy melyik nyugati országból ott lakónak vagy élönek is problemája van oda integralódni. Ez nem negativ mega´llapitás hanem tény. Pont le is irod, hogy rendszerváltás és és. Mi viszont már egy haboru utáni generacio vagyunk, igy teljesen magától értetödik egy szabadság az emberi jogok maximalis betartása a demokracia. Irtam már itt korábban, hogy jatam többször Magyarországon különbözö vállalatok alkalmazottjaival volt kapcsolatom. Sokan jól beszélnek németül vagy angolul és nagyon sok szivfájdalmat is elmondtak ott. Naygon sokan viszont már el is hagyták azt az országot. "Kinek higgyek?" kérdezed. Sosem masoknak irtad, hogy értessz beszélsz nemetül.. Olvasgass a Speigel.onlinon vagy hasonlokaon de ne a jobbradikális oldalakon ugyanis azokat mind a moskwai rendelésre firkálják. De föleg járj nyitott szemmel a világban.
szaboria1
@kripton: Nem robbantgat még de még nem tudhatod mi lesz pár év múlva. Pláne az Oroszok, Arabok vettek zömében.
Aki Én
Az az alapvető hiba, hogy összemossuk a valódi menekülteket a terroristákkal.
Ma sem a menekültek követnek el terrortámadást. Nézd meg honnan, mi elől menekülnek. A menekültek pont a terror elől menekülnek.
Nézd meg Szíriát anno és ma.
karma1
@cikicakk55: A @libellle baratunk arrol beszel, hogy igenis, az 56-os magyaroknak nagyon komoly lelki (es fizikai) beilleszkedesen kellett keresztulmenniuk. Ugyanis aki 56-ban disszidalt, altalaban mar kommunista, Isten nelkuli elveket vallott, de ok se az NDK-ba mentek, hanem inkabb a nyugati reszre, ahol bizony kapitalizmus, es katolicizmus, evangelista vallas es kalvi nizmus volt, tehat igenis azoknak a magyaroknak meg kellett tanulni, hogy vasarnap templomba jaras van, es nem mondjuk senkinek sem hulyen rohogve, hogy "terdre, csujasok, imara!", mert ott masok az erkolcsi normak. (Megjegyzem, a mai magyar kdnp-s rettenetnek semmifele koze nincs semmilyen vallashoz sem, legkevesbbe a katolikushoz.)
Bizony, meg kell tanulni kulfoldon a mai napig, hogy a munkaba allaskor ki kell toltened a felveteli adatlapot, es abban szerepel egy olyan kerdes, hogy van-e a vallasoddal kapcsolatos kulon igenyed, keresed, amit, ha beirsz, a munkaltato koteles kovetni. (Volt egy nagyon kedves, vagany kolleganom, aki vasarnap sosem dolgozott, mert anglikan vallasu volt, es o minden vasarnap delelott jart a misere.. Vagy a szikh ferfiak peldaul a kozertben is viselik a fekete szikh turbanjukat, amit csak ezek a vallasu ferfiak hordanak igy, es szakallasak. Vagy a banki kedves penztarosno, aki a fejen atvetett selyemkendoben van egesz nap, latod a kedves, mosolygos arcat, nagyon szeretsz hozza jarni, mert o intezi a legjobban az ugyeidet, de viseli a vallasa altal eloirt kendot. A burkat itt sem engedelyezik, nem mehetsz be benne kozhelyekre, es nem is dolgozhatsz benne, szinten biztonsagi okokbol. Mindenki elfogadja ezeket szo nelkul.)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.